Tortellini în sos de roșii făcut în casă este perfect pentru o masă ușoară în timpul săptămânii!

Tortellini cu sos de roșii - cea mai simplă rețetă

Tortellini sunt un tip de pastă făinoasă cu ou și cu umplutură la mijloc, originară din Bologna. Se servesc în mod tradițional în bulion (broth), deși sunt populare și alte sosuri - inclusiv cele din roșii, ciuperci sau carne.

În această rețetă, sosul este făcut din alimente de bază din cămară plus o doză mare de usturoi și fiert la foc mic cu paste tortellini cu brânză. Serviți cu o salată proaspătă și pâine crocantă.

Toată lumea iubește niște paste bune și consistente. Este greu de crezut că ingredientele simple din această rețetă de tortellini cu brânză în sos de roșii creează atât de multă savoare.

  • Rețeta este rapidă
  • Se servește ca garnitură sau fel principal. Este o garnitură perfectă pentru pui la grătar și poate fi mâncat ca fel principal fără carne.
  • Folosește roșii din conservă, dar care au o aromă delicioasă de roșii proaspete. Dacă aveți ierburi proaspete, presărați-le chiar înainte de servire.
  • Sosul de roșii ușor este făcut, cu ingrediente simple, care sunt întotdeauna la îndemână, ceea ce înseamnă că acest preparat poate fi pregătit oricând, fără mari bătăi de cap, în fiecare zi a săptămânii.

Ingredientele necesare

  • Tortellini. Tortellini cu brânză pot fi înlocuite cu tortellini umplute cu carne sau cu orice paste umplute. Ravioli proaspeți sau congelați funcționează bine și ei.
  • Roșii la conservă. Roșiile tăiate cuburi din conservă fac această rețetă rapidă și ușoară. Roșiile întregi sunt un bun înlocuitor și poate fi distractiv să le striviți cu mâinile înainte de a le adăuga în tigaie.
  • Ceapa și usturoiul merg de minune cu acest preparat. Dar, chiar dacă ați rămas fără ceapă sau usturoi, puteți să continuați cu această rețetă! Gătiți puțină țelină (sau morcov) pentru început și adăugați fie praf de usturoi sau ceapă sau chiar fulgi de ceapă uscată, dacă aveți.

Cum se prepară tortellini cu sos de roșii

Este super să faci această tigaie de paste cu gust uimitor!

  1. Gătiți tortellini conform instrucțiunilor de pe ambalaj, scurgeți și puneți deoparte.
  2. Între timp, se sotează ceapa și usturoiul cu mirodenii. Adăugați restul ingredientelor și aduceți la fierbere.
  3. Lăsați sosul să se îngroașe, apoi adăugați tortellini.

Se acoperă cu parmezan și pătrunjel și se servește imediat.

Rețeta de tortellini cu sos de roșii

Preparare 10 minute
Gătire 20 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 250 de grame tortellini cu brânză
  • 400 de grame de roșii cubulețe din conservă
  • 120 ml apă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1/4 ceapă tăiată cubulețe
  • 4 căței de usturoi tocați mărunt
  • 1/2 linguriță de busuioc uscat
  • 1/2 linguriță de oregano uscat
  • 1 linguriță de zahăr

Opțional: parmezan, busuioc și pătrunjel

Mod de preparare

Gătiți ceapa în 1 lingură de ulei de măsline până se înmoaie. Adăugați usturoiul, busuiocul și oregano și amestecați până când se rumenesc.

Adăugați roșiile cu tot cu suc, apa și zahărul și folosiți o lingură pentru a zdrobi ușor roșiile.

Aduceți la fierbere, reduceți focul la minimum. Lăsați sosul să fiarbă și să se îngroașe în timp ce gătiți tortellini, aproximativ 10 minute. Se amestecă în restul de ulei de măsline și se condimentează după gust.

Gătiți tortellini al dente conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți, dar nu clătiți.

Amestecați ușor tortellini fierte cu sosul de roșii pregătit. Acoperiți cu parmezan și pătrunjel sau busuioc proaspăt și serviți.

Cu ce se servește cu tortellini cu roșii

Serviți tortellini cu brânză ca orice fel de paste consistente. Se potrivește bine cu salată Ceasar sau salată mixtă cu o vinegretă simplă, împreună cu grisine sau pâine cu usturoi.

Bonus

  • Orice paste umplute vor funcționa bine în această rețetă (tortellini sau ravioli umplute cu carne).
  • Carnea de vită tocată fiartă sau cârnații pot fi adăugați în sos pe măsură ce acesta fierbe.
  • Dacă aveți ierburi proaspete, cum ar fi busuioc sau pătrunjel, presărați-le peste tortellini chiar înainte de servire.