Aperitive cu pește
Tartine cu cremă de somon afumat
Vrei să pregătești rapid un aperitiv care să impresioneze la orice întâlnire? Încearcă tartinele cu cremă de somon afumat. Cu ingrediente proaspete și de calitate, veți obține un aperitiv delicios și rafinat, perfect pentru a impresiona invitații.
Nigiri Sushi
Incearca gustul Japoniei cu aceasta reteta de Nigiri sushi, un preparat din orez, ton si somon.
Grisine cu pasta de ton si sunca
Pasta de ton: 3 lg maioneza, 100 g ton, scurs de ulei, 1 lg capere, 1-2 lg zeama de lamaie, sare, piper.Grisine, sunca (prosciutto)
APERITIV CU PESTE
350 gr cascaval ras; 6 oua; 500 gr peste (eu am folosit filete); 5 linguri de faina+4 de pesmet; sare si piper; zeama de la o jumatate de lamaie.
Rulada de peste crud
frunze de salata verde, unt, mascarpone, somon marinat, surimi si castravete
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Pentru o portie:2 filet de Rotbarsch/Redfish/Sebastes marinus,50 g dovlecel,50 g morcov,100 g cartof,2 linguri ulei de masline,2 linguri zeama de lamaie,sare,piper, rozmarin uscat din rasnita
Chiftele de somon cu capere
800 g somon proaspat 2 frunze dafino legatura marar proaspat, tocat fin500 ml lapte600 g cartofi noi, curatati si taiati cubuletesuc de la 1 lamaie4 linguri maioneza1 lingurita mustar Dijon4 linguri caperefaina - pt modelat
Mini-rulade cu somon afumat
Pentru potetlomper (un fel de turtite din cartofi): - 1 kg cartofi - 1 lingurita de sare - ca. 2-3 dl (120-180g) faina albapt umplut: somon afumat
Lasagne de somon cu spanac
fileu de somon proaspat 400gpaste lasagnept sosul de spanac :1 ceapa mica tocata, 1 catel de usturoi tocat, 300 g spanac decongelat, 150 ml smintina lichida, sare, piper dupa gust, 1/2 lingurita de curry, 1 lingura de marar verde tocat.sos Mornay (bechamel):lapte. faina, unt
Ton cu ou in foi de placinta
6 portii1 conserva de ton 297gr branza rasa 100 gr de care vreti voiputin patrunjel sau coriandrusare, piper6 foi de placintaunt pentru uns foile6 oua
Somon imbracat in aluat cu sos de sparanghel
500 g file de somon 700 g spanaco ceapa mica aluat de foietajo ceasca de vin albo ceasca + 2 linguri de smantana dulcesofran500 g sparanghelun ou 20 g untsare, piper, seminte de susan, sare de mare (grunjoasa)iarba ciorii (chives)ardei rosu
Bulete pufoase de cod
1 file de cod, 1 ceapa, 1 ardei iute, 1 ou, 1 lingura ulei de masline, 1/2 ceasca faina, 1/3 lingurita praf de copt, sare, piper,patrunjel verde
Sashimi
500 gr peste crud,500g orezsos de soiasos de hreanulei de susanzeama de la o lamaie
Tartine cu somon
125 grame somon afumat50 grame margarina delma la temperatura camerei75 grame smantana1 lingura marar tocat1 lingura patrunjel tocat1 lingura zeama de lamaie
Pasta delicioasa de peste
2 conserve peste in ulei (sardine, ton), 100 g unt, sare , piper dupa gust, zeama lamaie, 1 ceapa mica
Rulouri de somon fume
250 gr somon,200 gr creveti,1 lamaie,1 lingurita sos Worchester,50 gr unt,1 legatura marar,100 gr maioneza,sare, piper
Tolba ciobanului
Pentru 8 foi de clatite: - faina (aprox 8 linguri cu varf) - 2 oua - o cana apa minerala - un praf de sare - 2 linguri ulei - un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu Pentru umplutura: - 2 bucati de macrou afumat - 5 cartofi - 1 ceapa uscata - 2 castraveti in otet - 2 galbenusuri ou pentru maioneza - 2 linguri mustar - sare de lamaie - 250 ml ulei Pentru ornat - fire de ceapa verde pentru legat tolba - 2ridichi
Somon in scoici din aluat frantuzesc
scoici din aluat frantuzesc 1 praz tocat 1/2 ardei gras, 1 lingura de unt 2 linguri de faina, putin praf de curry, sare si piper dupa gust 4oo ml lapte mazare (fiarta in prealabil), creveti curatati, bucati de somon afumat
Rondele de clatite cu somon si crema de branza
300g faina,4 oua,500ml lapte,sare,ulei de floarea soarelui,250g branza dulce de vaca,2 linguri smantana,o mana de arpagic,150g somon afumat (felii)
Rosii umplute cu icre si peste afumat
Pentru 4 rosii:un castronel de icre (200-300 g) un sfert dintr-un peste afumat (macrou), cateva fire de patrunjel marar.
Maki sushi
Pentru otetul condimentat: 1 cana otet din orez (eu folosesc otet din vin alb si e ok) 1/2 cana zahar superfin sau zahar pudra 1/4 cana sare de mare (e ok si sarea normala,dar cea de mare se dizolva mai usor,plus ca eu pe asta o folosesc de obicei) Pentru orez: 3 cani orez cu bobul rotund sau orez japonez daca aveti norocul si gasiti 3 cani apa rece 6 linguri de otet condimentat Pentru maki sushi: 10 foi de nori 2 castraveti de sera, taiati in felii lungi 2 conserve de ton,scurse de ulei seminte de susan Pentru servit: sos de soia,light wasabi felii de ghimbir preparate, gari
Pasta de ton
1 conserva de ton in ulei 1 ceapa mica rosie suc de lamaie dupa gust sare, piper un cartof mic, fiert
Clatite de cartofi cu somon afumat
500 g cartofi 1 ceapa 1 ou 2 linguri faina 50 g somon afumat 200 g crema de branza Philadelphia 2 linguri suc lamaie 1/2 legatura marar sare piper ulei pentru prajit putina coaja de lamaie rasa pentru decor
Tarta cu ton si rosii
pentru umplutura: 2 conserve mici de ton in suc propriu (le scurgeti de suc) cam 250-270 gr ton 2 rosii potrivite 70 gr branza feta 140 gr boabe de porumb din conserva 1 lingura faina 150 ml lapte 1/2 lingurita delikat 1 galbenus 3 linguri lapte o portie aluat tarta
Chec aperitiv cu somon - O rețetă rapidă și gustoasă
O rețetă simplă și rapidă de chec aperitiv cu somon afumat, perfect pentru sărbători sau orice ocazie specială. Descoperă cât de simplu este să gătești acest aperitiv gustos, în doar câțiva pași.
Aperitiv cu somon si dovlecel
200 gr somon afumat, 120 grame branzica proaspata (frischkase de la Megaimage, in cutiute de 60 de grame - asa au tradus ei), 1/2 ceapa, 1/2 legatura marar, 1/2 zucchini (dovlecel)
Chiftelute de ton
1 ceapa mica, taiata fin25 g unt2 conserve de ton in ulei, pe care il scurgem bineceapa verde 2-3 firemarar,patrunjel1 ou batut50 g pesmetsare, piper dupa gust
Salata de ton si ceapa cu maioneza din cartofi
2-3 cartofi2 cepe2 conserve de peste (ton) in apa1-2 lingurite mustar1 lingurita zeama de lamaie2 linguri apa foarte receUlei, sare, piper
Crochete de peste
500 gr file peste (eu am avut file de merluciu si au fost vreo 700 si ceva de grame)3 oua2 catei usturoi1 ceapa3 felii paine250 ml lapte dulce (rece)3 linguri malai1 lingurita seminte de chimen1 lingurita coriandru1 lingurita oreganosare, piper, ulei pentru prajit, pesmetlamaie (pentru ornat si stors peste crochete)
Salata cu peste afumat
sfecla rosie 3-4 buc mediicartofi - 4-5 buc mediioua - 2 bucceapa - 1 buc mediescrumbie la saramura 1-2 buc mediimaioneza
Rulouri de somon cu legume
cus-cus 50 gmasline 50 gcrema branza 1 linguradovlecel 1 bucatafile somon 100 gardei rosu 1 bucataardei galben 1 bucatamorcovi 1 bucatasare 1 linguritaulei de masline 1 lingura
Aperitiv din stiuca marinata
cca.1 kg știucă mica cam de 200-250 g bucataotetapafoi de dafinboabe de piper2 linguri zaharsare
Rulouri cu hering si legume
10 fileuri hering, 300 g ciuperci ,2 morcovi ,1 lingura boabe porumb din conserva ,1 lamaie,50 ml ulei măsline, sare - piper 100 ml vin alb, verdeață
Calamari Pane (cu bere neagra)
•500 gr inele de calamari•2 oua•250 ml bere NEAGRA•faina•sare•piper•ulei pentru prajit
Pasta picanta de ton cu ceapa verde
- 1 cutie cu crema de branza Delaco "Ceva Fin" pufos- 1 cutie (circa 250 g) ton in suc propriu- 4 cepe verzi, tocate marunt- 1 lingura de mustar iute- sare- piper alb- 1/2 legatura de patrunjel, tocat marunt- 1/4 ardei iute rosu, tocat marunt- 1/4 ardei iute verde, tocat marunt- firisoare subtiri de ardei iute, pentru ornat- frunze proaspete de patrunjel, pentru servit- sampanie, sau vin spumant, pentru servit
Chifle rumenite cu somon afumat
Pentru 2 portii:2 chifle cu seminte100 g somon afumatjumatate de legatura de marar – daca nu aveti, puteti pune busuioc100 g branza de vacijumatate de ceapa rosie micasare si piper – optional
Pasta de peste crud si afumat
Ingrediente:- 1 kg cod fiert si dezosat;- 2 pesti afumati (macrou sau hering), curatat de piele si oase;- 500 gr macrou/hering marinat,- 3-4 linguri de maioneza de casa (1 ou si aproximativ 100 -150 ml ulei);- 3-4 linguri de iaurt;- 100 gr unt;- sare si piper dupa gust.
Somon afumat cu ricotta
Ingrediente pentru 4 persoane:• 250g ricotta Galbani• 4 felii de somon afumat• 1 legatura de marar proaspat• creson de apa• cateva ciuperci feliate• ulei de masline extra virgin• boabe de piper roz• sare
Chifteluțe din icre de pește
Chifteluțele din icre de pește, ce reprezintă o alternativă delicioasă la deja cunoscutele preparate realizate din icre. Și mai mult ca sigur vor fi pe gustul copiilor.
Salata de icre
Lista ingrediente: 200 de grame de icre de hering, sucul de la 2 lamai galbene proaspete, 1/4 de paine inmuiata in lapte sau apa, 2 cepe rosii mici sau 1 ceapa rosie mare, data pe razatoarea mica 1 ceasca de ulei de floarea-soarelui.