Atunci când te gândești la chifteluțe, îți vine în minte gustul chiftelelor clasice, făcute din carne de porc, vită sau curcan. Dar ce spuneți de niște chifteluțe de somon cu cartof dulce, delicioase, sănătoase și extrem de simplu de făcut?

Dacă aveți o bucată de somon și nu știți ce să faceți cu ea, această rețetă de chifteluțe cu cartof dulce este perfectă. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente, pentru o masă rapidă, delicioasă, sănătoasă și potrivită și pentru cei mai mici membri ai familiei.

Puteți folosi orice fel de pește în loc de somon, chiar și un pește alb, mai puțin gras. Asigurați-vă doar că file-ul nu are oase, înainte de a trece la prepararea propriu-zisă a chifteluțelor. 

Chifteluțe de somon cu cartof dulce
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 250 g cartofi dulci
  • 250 g somon proaspăt
  • 250 g mazăre
  • 400 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc
  • pesmet
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Tăiați cartoful dulce cubulețe. Curățați somonul de oase și piele și tăiați-l și pe el în bucăți mici. Puneți cartoful, somonul, mazărea și laptele într-un vas pe foc. Când începe să fiarbă, acoperiți cu un capac și lăsați la foc mic 10 minute.

După ce a fiert, strecurați totul, dar păstrați laptele în care ați fiert. Pasați amestecul de pește și legume cu o ustensilă pentru piure sau cu un robot de bucătărie. Asezonați cu sare și piper, puneți o linguriță de busuioc și una de oregano uscat și oul, după care amestecați bine, astfel încât compoziția să fie bine legată.

Pregătiți o tavă cu hârtie de copt și aprindeți cuptorul.

Modelați chifteluțele luând câte o lingură din amestec. Le puteți face rotunde sau plate, cum vă place. Treceți chifteluțele prin pesmet și puneți-le pe tavă. Stropiți cu puțin ulei de măsline. Dați la cuptor pentru 30 de minute, având grijă să întoarceți chifteluțele după 15 minute.

Serviți cu piure, cu cartofi prăjiți, cu legume sau cu salată.

Poftă bună!