Retete cu Bulgur

Bulgur - ce este și cum se prepară. Beneficii și contraindicații

Descoperă tot ce trebuie să știi despre bulgur: ce este, cum se prepară, unde se găsește, beneficii și contraindicații. Află cum se gătește bulgurul + idei de rețete.

Cum se gătește corect bulgurul și cât timp se fierbe

Modul de pregătire a bulgurului de grâu diferă în funcție de tipul de bulgur pe care îl folosiți. Puteți alege să-l gătiți atât la aragaz, cât și în cuptorul cu microunde sau slow cooker, ținând cont de câteva reguli simple.

Bulgurul îngrașă? Câte calorii are bulgurul

Vezi câte calorii are bulgurul și ce cantitate de bulgur ar trebui să conțină o porție ca să nu aveți probleme cu greutatea.

Pilaf de bulgur - rețetă libaneză

Pilaful de bulgur în stil libanez este consistent, sănătos și delicios; este plin de fibre și se poate personaliza după gust. Rețetă este ușoară și se poate servi ca atare, cu pâine, sau ca garnitură la pui sau carne de vită.

Pilaf de bulgur - rețeta turcească

Pilaful turcesc de bulgur este sănătos, consistent și ușor de gătit. Acest preparat este o alternativă excelentă la orez sau pâine și poate fi servit ca atare sau alături de multe feluri de mâncare, la prânz sau la cină.

Bulgur cu lapte - un mic dejun sănătos și gustos

Bulgurul cu lapte este un preparat delicios și hrănitor pentru micul dejun. Oferă senzație de sațietate și are o textură plăcută și o aromă bogată.

Pulpe de pui cu bulgur

Puiul cu bulgur este un preparat ușor, se face într-un singur vas și este inspirat de aromele savuroase ale bucătăriei turcești și mediteraneene.

Pilaf de bulgur cu legume - de post

Cerealele sunt o alegere foarte hrănitoare și sățioasă și nu trebuie să lipsească dintr-o alimentație echilibrată. Mai ales în perioada postului, cerealele vă asigură necesarul de carbohidrați și fibre de care organismul are nevoie și există o mulțime de idei și rețete pentru a le prepara, fie că vorbim despre cereale clasice sau pseudo-cereale.  Astăzi vă propunem o rețetă orientală, de post, de pilaf de bulgur cu legume. Este delicios, aromat, datorită condimentelor, și poate fi servit atât ca fel de mâncare în sine, cât și ca garnitură. Dacă nu țineți post, alăturați-i o carne și un sos de iaurt și garantăm că alegerea nu vă va dezamăgi.