Puiul cu bulgur este un preparat ușor, se face într-un singur vas și este inspirat de aromele savuroase ale bucătăriei turcești și mediteraneene.

Pulpe de pui cu bulgur

Pulpele de pui suculente, prăjite la tigaie, stau peste un pat de bulgur pufos și auriu, iar preparatul este unul care satisface toate gusturile și care este gata în mai puțin de o oră. Serviți-l ca atare pentru o cină rapidă în timpul săptămânii sau asortați-l cu un sos și o salată pentru o mâncare de petrecere.

Dacă nu sunteți obișnuiți să gătiți cu bulgur, această rețetă este perfectă pentru a începe!

Bulgurul, o cereală integrală, este adesea folosit în bucătăria mediteraneană pentru a adăuga o aromă de nucă și o textură moale la o varietate de preparate.

Folosim condimente de inspirație mediteraneană, cum ar fi chimenul și paprika, pentru a aroma pulpele suculente și fragede. Mâncarea este completată cu bulgur pentru a adăuga consistență și o textură satisfăcătoare.

Pentru a prepara rețeta de pui cu bulgur, veți avea nevoie de pulpe de pui fără piele și cu os, ulei de măsline, chimen măcinat, paprika, sare, piper negru, o ceapă, un ardei gras, usturoi, roșii uscate, bulgur, supă de pui, pătrunjel proaspăt tocat și brânză feta (opțional).

Dacă nu aveți unul sau mai multe dintre ingredientele de mai sus, nu ezitați să faceți unele substituiri pentru a vă adapta la ceea ce aveți la îndemână.

Rețeta de pui cu bulgur

Preparare 10 minute
Gătire 30 minute
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 280 g bulgur
  • 6 pulpe de pui fără piele și fără os
  • 400 ml supă de pui (sau apă)
  • 1 borcan de roșii uscate (200 grame) scurse și tăiate grosier
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • 1 linguriță de boia de ardei
  • 1/2 linguriță de sare kosher
  • 1/4 linguriță de piper negru
  • 1 ceapă de mărime medie tocată mărunt
  • 1 ardei gras, tocat
  • 2 căței de usturoi tocați mărunt
  • 75 de grame de brânză feta fărâmițată (opțional)
  • 10 grame de pătrunjel tocat

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.

Se usucă pulpele de pui pe toate părțile cu prosoape de hârtie. Stropiți-le cu ulei de măsline.

Amestecați chimenul, paprika, sarea și piperul într-un castron mic.

Presărați puiul pe toate părțile cu amestecul de condimente.

Încălziți o tigaie mare la foc mediu.

Adăugați pulpele condimentate și rumeniți-le timp de aproximativ 4 minute pe fiecare parte, până când sunt bine rumenite. Nu gătim carnea complet aici, doar o rumenim. Se transferă pe o farfurie și se lasă deoparte.

Adăugați ceapa și ardeiul în tigaia goală și gătiți timp de aproximativ 7-8 minute sau până când ceapa devine translucidă.

Adăugați usturoiul și roșiile uscate și gătiți timp de un minut.

Adăugați bulgurul și gătiți, amestecând constant, timp de 2-3 minute.

Turnați supa și transferați puiul prăjit înapoi în tigaie. Dați în fiert.

Se transferă tigaia în cuptorul preîncălzit și se lasă timp de 15 minute sau până când un termometru digital introdus într-una dintre pulpe înregistrează 75 de grade.

Se scoate cu grijă din cuptor și se presară cu brânză feta (dacă se folosește) și pătrunjel tocat. Se servește imediat.

Cu ce se mănâncă pulpele de pui cu bulgur

Dacă aveți nevoie de o cină rapidă în timpul săptămânii, puteți servi acest pui cu bulgur ca o masă completă. Carnea adaugă multe proteine, iar bulgurul face preparatul ultra consistent și sățios!

Dacă aveți timp, vă recomandăm să preparați un sos cremos de iaurt cu mărar și usturoi pentru a-l presăra deasupra.

Tips & tricks

Deși această rețetă este destul de simplă, câteva sfaturi și trucuri vă pot ajuta să obțineți rezultate demne de un restaurant chiar de la prima încercare. Iată ce trebuie să știți:

  • Clătirea bulgurului înainte de a fi gătit nu este necesară, dar totul se reduce la preferințele personale. Dacă vreți să clătiți bulgurul, îl puteți pune într-o strecurătoare și îl puteți clăti sub un jet de apă rece.
  • Ar putea fi tentant să adăugați bulgurul și supa de pui în același timp, dar de fapt este important să rumeniți bulgurul înainte de a adăuga lichidul. Dacă vă faceți timp să-l sotați împreună cu restul ingredientelor, vă asigurați că boabele absorb toate acele arome delicioase.
  • Prăjim ușor pulpele înainte de a le lăsa să se gătească complet în cuptor. Cele mai multe rețete de bulgur cu pui recomandă și această metodă, deoarece carnea va reține lichidele și aroma. Nu săriți peste acest pas, deoarece durează doar câteva minute și va fi cu siguranță răsplătit în ceea ce privește textura și gustul.
  • Lăsați mâncarea să ajungă la temperatura camerei înainte de a o pune într-un recipient etanș. Păstrați-o în frigider până la 4 zile. Reîncălziți resturile în tigaie pe aragaz. Este posibil să fie nevoie să adăugați puțină apă pentru a nu se usca. Sau, reîncălziți preparatul în cuptorul cu microunde timp de aproximativ un minut sau două, amestecând la fiecare 30 de secunde pentru a vă asigura că se încălzește uniform.
  • Este opțional, dar puteți adăuga la sfârșit suc proaspăt de lămâie pentru a da o aromă proaspătă.