Bulgurul cu lapte este un preparat delicios și hrănitor pentru micul dejun. Oferă senzație de sațietate și are o textură plăcută și o aromă bogată.

Bulgur cu lapte - un mic dejun sănătos și gustos

Bulgurul este ușor de gătit și versatil. De cele mai multe ori, este întâlnit în salatele tabbouleh. Însă, acesta este, de asemenea, delicios atunci când este gătit cu lapte. În acest fel, îi este evidențiată aroma asemănătoare cu cea a nucilor și capătă o textură moale.

Atunci când este gătit cu puțin lapte și îndulcitor, bulgurul este perfect pentru micul dejun, cu o textură plăcută și o aromă bogată. Dacă v-ați săturat de ovăz, acesta este un înlocuitor excelent.

Bulgurul se amestecă cu lapte și zahăr brun și apoi se fierbe la foc mic până când capătă o consistență densă și fragedă.

Nu ezitați să folosiți lapte degresat pentru ca preparatul să rămână sărac în calorii și grăsimi, iar dacă preferați un mic dejun savuros sau în cazul în care considerați că aroma bulgurului este suficientă de una singură, renunțați la îndulcitor.

Puteți completa acest bol reconfortant cu sirop de arțar, fructe de pădure proaspete, stafide, merișoare uscate sau orice alt fruct pe care îl doriți.

Bulgurul este disponibil în boabe de diferite dimensiuni. Pentru această rețetă este preferat cel mediu sau grosier. Acesta poate fi găsit la raionul de cereale, precum și în secțiunea de alimente în vrac sau online.

Din ingredientele de mai jos puteți obține două-trei porții de bulgur cu lapte. Dacă doriți o cantitate mai mare, trebuie doar să înmulțiți cantitățile, păstrând proporțiile.

Rețeta de bulgur cu lapte

Preparare 10 minute
Gătire 15 minute
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 100 de grame de bulgur mediu
  • 300 de mililitri de lapte, plus mai mult pentru servire
  • Un sfert de linguriță de sare
  • O lingură de zahăr brun, opțional
  • Sirop de arțar, afine, căpșuni, stafide, merișoare uscate, pentru a orna bolurile, opțional

Mod de preparare

Într-o cratiță mică, amestecați bulgurul, 240 de mililitri de lapte, sarea și zahărul brun, dacă îl folosiți. Aduceți totul la punctul de fierbere.

Reduceți focul la mediu-jos și fierbeți la foc mic, amestecând frecvent, până când se îngroașă și se înmoaie, între 12 și 16 minute.

Pe măsură ce bulgurul se apropie de sfârșitul timpului de gătire, adăugați puțin mai mult lapte sau apă, dacă este necesar, pentru a ajunge la consistența dorită.

Serviți cerealele bulgur fierbinți cu puțin sirop de arțar și/sau zahăr brun sau completați cu fructe de pădure, stafide sau afine uscate, după preferință.

Cum puteți servi bulgurul cu lapte

Dacă doriți, puteți servi bulgurul cu lapte adăugând în boluri mere tocate și puțină scorțișoară sau mere coapte cu scorțișoară.

De asemenea, puteți adăuga în bolurile cu bulgur cu lapte alte ingrediente, cum ar fi stafide aurii sau brune ori smochine sau curmale mărunțite, precum și arahide cum ar fi migdalele, tăiate mărunt.

Altfel, puteți adăuga banane tăiate felii și nuci coapte sau puteți presăra puțină granola, dacă preferați ca preparatul să fie puțin crocant.

Oricum ați alege să îl serviți, bulgurul cu lapte este un preparat delicios și hrănitor pentru micul dejun. Oferă senzație de sațietate la fel ca ovăzul și este o alternativă excelentă la acest ingredient popular, în cazul în care v-ați săturat de el și doriți să încercați altceva.