Burek turcesc cu branza

Burek turcesc cu branza retete: cum gatesti burek turcesc cu branza si cele mai gustoase retete de pilaf turcesc cu legume, lasagna cu branza, retete cu branza brie, briose cu broccoli si branza, placinta cu branza si mere, malai cu branza de vaci, tarta cu spanac si branza, retete cu branza de vaci, reteta de langosi cu branza, pasca cu branza si smantana.

Burek cu branza

1 pachet foi de placinta 1 pahar smantana-200 gr 4 oua 1 cutie fagaras 500 gr branza telemea- rasa ulei ptr uns pentru finisare : 1 ou + 100 gr smantana+ apa min+ seminte susan, in

Burek

Pentru aluat avem nevoie de:600g faina2 lg ulei1 lg otet1 pahar cu apa calduta1 ousare ~jumatate de lingurita200g untPentru compozitie avem nevoie de :300 g spanac congelat150 g branza de capra150 g branza proaspata1 lingura Vegeta2 oua

Tarta cu dovleac turcesc

Aluat: 380 g faina 125 ml ulei de palmier 125 ml apa minerala carbogazoasa 60 g zahar brun coaja de la o portocala 5 g praf de copt Umplutura: 1 dovleac turcesc (al meu a avut 1.650 h intreg necojit) 50 g zahar brun 3 lg zahar brun

Pui Turcesc Cu Cartofi cu rozmarin

Pui Turcesc -600 gr Piept pui dezosat -2 cepe medii -2 ardei capia -sare,piper, -10 gr curry -4 catei usturoi -30 gr patrunjel -1 ardei iute Cartofi cu Rozmarin -500 gr cartofi fierti in coaja -30 gr unt -30 gr rozmarin

Crema de bostan turcesc

500 grame de bostan turcesc{portocaliu}curatat de coaja si de seminte,50 gr ceapa taiata ,1/2 l de apa,1 fasie de coaja de portocala[fara interiorul alb },4 linguri de ulei de masline,100 gr de branza topita in cuburi,sare si piper

Burek cu carne de vita

1 pachet foi placinta 600-700 gr carne tocata de vita 3 cepe 1 ardei gras1 morcov ras 1 ceasca ulei ierburi uscate (oregano, busuioc) sare, piper, boia Pentru finisare : 1 ou100 ml smantana 100 ml apa minerala

Acıbadem Kurabiyesi - macarons în stil turcesc

Chiar dacă macarons este un desert tipic franțuzesc, a fost preluat și adaptat în multe bucătării internaționale. Un astfel de exemplu este bucătăria turcească, unde prăjiturelele pe bază de albuș și făină de migdale se numesc Acıbadem Kurabiyesi și se prepară ușor diferit de varianta originală. Pornind de la aceleași ingrediente, turcii fac macarons în stilul lor. Asta înseamnă că nu bat albușurile spumă, ci prepară macarons la cald, cu zahărul și albușurile topite pe foc. Și varianta de servire este diferită, pentru că turcii le preferă fără cremă, eventual lipite între ele, dar simple. 

Karisik Tursu - murături asortate în stil turcesc

Murăturile se regăsesc în toate colțurile lumii, sub o formă sau alta. Rețetele sunt diferite, la fel și gusturile, dar merită să încercați măcar o dată murăturile în alt stil decât le prepară românii.  Puțin mai picante, mutărurile asortate în stil turcesc sunt foarte ușor de făcut. Puteți folosi orice legume vreți sau aveți la îndemână. Orice combinație este permisă, dacă vă face plăcere. Astăzi vă propunem o rețetă de murături asortate, pregătite la rece. Zeama în care se murează legumele nu este încălzită pe foc, ceea ce face ca legumele să se păstreze ferme la textură în borcan. 

Musaca de dovleac turcesc

600 g cartofi1 dovleac patison mai mare250 g ardei gras4 rosii tari40 ml smantana2 cepe mari3 linguri faina4 catei usturoi1 lingurita boia de ardei1 lingurita coaja de lamaie100 g bacon feliisare si piper macinat dupa gust

Rahat turcesc

Avem nevoie de:-500 ml apa-500 gr. zahar-1 lamaie-putin ulei fara gust (eu am ales ulei de migdale dulci)-150 ml apa de trandafiri-50 ml sirop de trandafiri-100 gr amidon alimentar

Sarailie cu nucă și fistic - cel mai bun desert turcesc

Dacă vă plac baclavaua, cataiful și deserturile turcești, în general, atunci trebuie să încercați această rețetă de sarailie! Se face ușor și este o prăjitură extrem de gustoasă, cu care vă veți impresiona musafirii. Sarailie poate fi făcută și în varianta de post, dacă înlocuiți untul cu ulei și vă puteți bucura de gustul ei deosebit și în perioada postului. Dintre toate prăjiturile și dulciurile turcești și arăbești, sarailie este preferata noastră. În funcție de cât de dulce vă place să fie, puteți pune mai puțin zahăr decât scrie în rețetă.

Salata Nicoise Cu Ton

- 2-3 cartofi noi mici sau un cartof potrivit - o rosie marisoara - 4-5 pastai fasole verde - un castravete sau 10 felii daca aveti castravete lung turcesc - 2 fire ceapa verde - 7-8 frunze salata - o conserva ton - 2 oua - dressing pentru salata gata cumparat sau preparat din zeama unei lamai cu 2 linguri de ulei de masline

Pilaf turcesc cu vinete

200 gr vinete congelate 1 ceapa mica, taiata marunt 3 linguri de ulei de masline extra virgin 1 rosie, taiata cubulete 3/4 cup orez cu bobul lung 1 cup apa fierbinte varf de cutit de zahar varf de cutit de sare 1/4 cup marar proaspat (eu am folosit congelat)

Terbiyeli Köfte Çorbası - ciorbă de perișoare în stil turcesc

Ciorba de perișoare, atât de populară în bucătăria românească, este, de fapt, o ciorbă tradițională din bucătăria otomană. Varianta originală se numește Terbiyeli Köfte Çorbası și este ușor diferită de rețeta din bucătăria românească. Ciorba de perișoare turcească este una dreasă cu iaurt, așadar o combinație între ciorba clasică de perișoare și ciorba de perișoare a la grec. Se face ușor și trebuie să o încercați măcar o dată, dacă vă place ciorba de perișoare în general.  Pentru această rețetă veți avea nevoie de carne tocată de miel sau vită pentru că, după cum știți, în cultura musulmană nu se consumă carne de porc. 

Yaprak Sarma - sărmăluțe în foi de viță în stil turcesc

Una dintre mâncărurile cunoscute ca fiind tradițional românească are, de fapt, origini turcești. Sarmalele au fost preluate în bucătăria românească din cea otomană, iar modul de preparare nu diferă foarte mult. Una dintre diferențe este că în Turcia sunt mult mai populare sarmalele în foi de viță, foarte subțiri și delicate, fierte în sos de roșii și servite cu iaurt. Dacă vă hotărâți să faceți o porție de sarmale turcești ca la carte, trebuie să vă înarmați cu multă răbdare. Rularea sarmalelor vi se va părea migăloasă, pentru că ele trebuie să fie foarte subțiri și delicate. Dar vă asigurăm că rezultatul final merită efortul!

File de peste "donut" prajit

Facind cumparaturi,saptamina trecuta,am vazut file de peste"donut"era congelat.Credeam ca e vorba de vreun fel de peste,rotund.Dar n-a fost asa.Era un file de peste facut rulou,dar facut frumosmi-a placut. L-am prajit,cum prajesc orice peste. Dar,vreau sa mai cumparmai ales ca gatesc un rulou de file de peste.Asta e gata,rulatimi va lua timp mai putin. -1 kg de peste file "donuts" -250 ml de lapte -4 linguri de faina -1/2 lingurita de sare -1/2 lingurita de piper -1/2 lingurita de boia iute -1/2 lingurita de ienibahar -1/2 lingurita de camun(chimen turcesc) -1-2 lamii ulei pt prajit

Pilaf cu burgul picant " Sebzeli Bulgur"cu snitele din carne de vita-specific turcesc

Avem nevoie de: Pentru pilaf -300 gm burgul pentru pilaf( graul este sfaramat in bucati mai mari decat cel pentru tabouleh) -2 rosii de marime medie -1 ardei verde -1 ardei rosu -2 fire de ceapa verde -1 lingurita de sare -1 lingurita condiment de chilli -piper proaspat macinat -700 ml apa -3 linguri ulei de porumb Pentru snitele -500 gm muschi de vita -5 linguri faina -3 oua -putin lapte -sare si piper dupa gust

Merdenele cu branza

2 aluaturi de foietaj (2x275g) 100 g branza sarata 50 g branza dulce 1 ou

Strudel Branza/Mere

Aluat congelat (500 de grame) 400 grame branza dulce/mere stafide pentru branza dulce zahar 2 oua daca folositi branza

Tarta sarata cu branza si prosciutto

1 pachet foi de patiserie 150g sunca(prosciutto) 200g branza moale(eu am folosit o branza care se numeste stracchino) 2 oua 50ml smantana sare,piper

Gentle roll

4 ouă,175 g de maioneză (125 în compoziţia cu ouă şi 50 g in compoziţia cu brânză),brânză (eu am pus ce aveam prin frigider , adică circa 100 g de branza afumată) - adică brânză topită,2 căţei de usturoi zdrobiţi ,mărar tocat cât vreţi,sare

Pui crispy la cuptor cu garnitura de Sehriye si linte maro

Pentru garnitura: - 1 canuta Sehriye (orez turcesc). Se poate inlocui cu orez normal (bob cu bob Colosal de la Scotti) - 1 canuta linte maro (din conserva) - 3 fire de ceapa verde 1 catel de usturoi - 3 canute de supa de vita sau apa (se foloseste de trei ori cantitatea de orez adica la o cana de orez puneti 3 de apa sau supa) - 1 lingura de ulei de masline - 1/2 legatura patrunjel - sare/piper Pentru pieptul crispy: - 1/2 pui dezosat - sare piper - 1 - 2 linguri de ulei de masline - 1 ou - 1 cana de cereale de porumb (pe care le folositi dimineata cu laptele)

Soufle De Branza

300 g branza de vaci dietetica 150 g cascaval 4 oua sare, piper

Chiftelute cu branza

branza de oaie,ardei iute,cimbru,ceapa rosie ( feliata si sarata),ouapesmetulei (pentru prajire)

Tarta mediteraneeana cu branza si masline

1 foaie aluat placinta 3 oua 500 g iaurt 300g branza (eu am folosit de capra dar se poate folosi orice alta branza) 3 linguri crema de branza 2-3 linguri cu faina cascaval o mana de masline fara samburi marar verde sare

Salata De Paste Cu Branza

Un fel de salata cu paste si branza, care este minunat de preparat alaturi de copiii, pentru activitati distractive in familie.

Tarta cu branza si rosii

-1 foaie aluat foietaj -300 g branza sarata de vaca -100 g branza feta -4 oua -150 g kaizer -4 rosii -oregano -cateva picaturi ulei de masline -patrunjel -sare piper

Rulada de conopida

Ingrediente:1 conopida medie 4 oua 90g branza rasa(chedar gouda),60g branza vaci 1 priza de nucsoara 1/2 lingurita mustar macinat. Umplutura: 100g branza proastapa 1 ardel copt 50g sunca serano

Broccoli Cu Branza La Cuptor

O reteta sanatoasa si usoara pentru o cina rapida.

Branza de vaci cu maioneza

500 g branza vaci3 oua fierte si unul crudsarepipero ceapa micauleimustar

Supă de conopidă cu brânză

O supa delicioasa si foare usor de pregatit.

"Tort" de 1 Aprilie

Mamaliga facuta din 300-400 gr malai 2 carnati traditionali 2 oua 500 gr amestec de branza: telemea branza de vaci branza veche de oaie

Pachetele de branza feta la gratar

300 gr branza feta 2 rosii 150 gr dovlecel 2 catei usturoi 3 linguri ulei masline putin busuioc maruntit

Rulada cu diverse umpluturi

160 gr unt sarat la topit, 140 gr faina, 300 ml lapte, 4 oua, umplutura:ciuperci congelate, branza gruyere, spanac, branza feta.

Rulouri de Dovlecei cu Branza

2 dovlecei curatati si spalati 200 gr. de branza telemea rasa sau sfaramata (daca nu avem branza telemea putem folosi si branza dulce dar condimentam cu mai multa sare sau chiar si crema de branza) 2 oua pentru umplutura o lingura de ulei 2 linguri mari de smantana 2 oua pentru gratinat sare o legatura de marar spalat

Rulouri de somon cu branza si ceapa verde

100 g felii somon afumat ,200 g brânză dulce,2-3 linguri smântână, 100 g brânză de burduf, 3-4 fire de ceapa verde, piper

Tarta din ardei cu branza

4 ardei rosii grasi 4 ardei galbeni grasi 4 ardei verzi grasi 500 gr branza de vaci 250 gr branza sarata de gen feta sau telemea 2-3 catei de usturoi zdrobiti. 2 oua 2 linguri amidon de cartofi-depinde de branza cat zer lasa. sare piper susan si cenusca

Tarta cu branza si stafide

Ingrediente: 300g faina 150ml apa 2 linguri ulei 1 praf de sare 200g unt/margarina Pentru umplutura de branza : 250 g branza 2 oua 2 plicuri zahar vanilat stafide

Briose Majestic cu branza

85g creson300g faina1plic praf de coptun varf de piper cayenne1lg zahar150g branza cheddar2 oua174ml lapte100g margarina topita

Crema de branza de vaci

250 gr branza de vaci,100 gr smantana,1 ceapa, usturoi,sare, piper, boia

Placinta taranesca cu branza de oaie

Coca: maia:un cub de drojdie o jumatate de lingurita de zahar putin lapte caldut 1 kg de faina 200 ml lapte sare 3 linguri de ulei Pentru umplutura de branza: 500 g branza de oaie 250 g branza de burduf 2 oua putin ulei pentru prajit

Past~a de br^anz~a cu ierburi aromate

br^anz~a proasp~at~a de vaci urd~a sau crem~a de br^anz~a piper menta cepsoar~a si p~atrunjel proaspete oregano Decor: 1 portocal~a ardei galben si verde ierburi

Tort de clatite cu branza

550 g faina 4 oua 500 g telemea nu prea sarata 100 g branza de vaci 5 linguri smantana 200 g feliute branza topita unt cat o nuca 50-60 ml ulei pentru ornat: seminte de susan mac

Paine cu branza

600 g faina1 plic drojdie uscata1 lingurita sare1 lingurita zahar150 g branza de vaci50 g crema de branza1 ou1 galbenus2 linguri margarinaapa calduta1 albus

Meniu cu branza si oua

branza topita branza cu mucegai- diverse sortimente svaiter cascaval oua struguri felii de portocale masline felii de ananas

Cascaval de casa

500 grame branza proaspata de vaci,500 ml lapte,75 g branza de oi,100 g unt,1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,sare.

Pateuri si covrigei cu branza

Aluatul: 200 g branza de vaci 200 g unt un ou 200 g faina 1/2 plic praf de copt Umplutura: un ou 3 linguri branza de oi piper

Turta cu branza si chimen

1 cubulet drojdie, un varf cutit de sare, 1/2 lingurita zahar, 4 linguri de ulei, 250 ml apa calduta, 1 ou, faina, branza sarata, chimen.

Crema de branza cu marar

Pentru 4-6 portii:300 g branza de vaci75 g unt1 legatura mica de mararsare si piper dupa gust

Pasta de branza cu castraveti

1 cutie Delaco Ceva Fin Pufos Crema de branză cu smantana4 castraveti medii1 ceapa mica10 masline1 oupiper