Cococi de paine

Cococi de paine retete: cum gatesti cococi de paine si cele mai gustoase retete de prajitura la masina de paine, gulas in paine, paine cu masline, paine raw vegan, paine cu masline greceasca, paine prajita pe aragaz, tort de mere intregi cu crema de zahar ars, salata de piept de pui cu ceapa marinata, pulpe de pui la cuptor in folie de aluminiu, sarmale in foi de varza murata in oala de lut.

Cococi sau paine nedospita

500 grame faina250 ml apa caldutajumatate pachet drojdie proaspata sau 2 lingurite drojdie uscatao lingurita sarejumatate lingurita zaharo lingurita uleio lingurita chimen

Paine in ghiveci

650 g faina de paine,16 g drojdie proaspata,200 g unt,3 oua,10 g sare,30 g zahar,apa,lapte.

Papară cu pâine și ouă

Atunci când auzi de papară, te gândești automat la omleta țărănească. Dar papară are și altă semnificație, fiind un preparat cu felii de pâine, ouă și brânză, rumenit la cuptor. Este ideală ca aperitiv, mic dejun sau pe post de gustare și este delicioasă atât caldă, cât și rece.  Papara este un preparat economic, pentru că se face din ingrediente la îndemână, pe care oricine le ar în frigider. Este o rețetă rapidă pe care o puteți prepara și savura de câte ori aveți poftă de ceva dulce. 

Paine cu mere

750 g faina de paine, 30 g drojdie, 5 mere mari, mai acrisoare1/2 lingura zahar, 1 lingurita cu varf sare.

Paine Cu Budinca De Unt

Desertul copilariei este acum reinventat intr-o reteta delicioasa.

Paine (la masina de facut paine)

Pentru o paine de 1kg: 400 ml apa calduta 1 1/2 lingurita sare 1 lingura zahar 2 linguri ulei de masline 600 gr faina 1 1/2 lingurita drojdie uscata

Sandvis cu ochiuri in paine

2 felii de paine 25 g unt 2 oua sare

Frigănele sau pâine dată prin ou - micul dejun al copilăriei

Dacă este un mic dejun care ne aduce aminte de copilărie, cu siguranță este vorba despre frigănele. Sau pâine în ou, sau oricum doriți să le numiți. Le făceau mamele și bunicile noastre, atunci când ceream ceva dulce sau ca mic dejun, cu zahăr tos deasupra și cu o cană de ceai sau lapte.  Nimic nu se compară, dimineața, cu mirosul de pâine prăjită în ou, dar mai ales cu gustul ei. Te duce instant cu gândul la copilărie, oricât de departe ai fi de casa părintească și oricât de mult timp a trecut de atunci.  Gustarea noastră preferată poate fi și gustarea preferată a copiilor noștri, așa că am adaptat puțin rețeta originală și astăzi vă propunem o variantă de frigănele aromată, parfumată cu zahăr vanilat, numai bună pentru o dimineață în familie.

Ruladă din pâine cu cremă de brânză și somon

O ruladă aperitiv este o alegere excelentă pentru o ocazie când aveți musafiri și nu știți ce să pregătiți mai repede. Arată spectaculos pe platou, este delicioasă, rapidă și simplu de făcut. O puteți prepara fără să fie o ocazie specială, și savura ca gustare, mic dejun sau o puteți lua la pachet, pentru că este foarte bună și rece.

Pâine de casă fără frământare

Mulți oameni se feresc de aluatul care necesită frământare și, implicit, de preparatele pentru care este nevoie de aluat făcut în casă. Dar există și rețete de aluat care nu necesită frământare și care se fac rapid și ușor.  Pâinea și chiar cozonacul sunt două exemple de astfel de preparate pentru care nu trebuie să vă bateți capul cu frământatul. O astfel de rețetă de pâine vă propunem și noi, astăzi. Tot ce aveți de făcut este să amestecați ingredientele și să le lăsați la dospit peste noapte, după care să coaceți pâinea. 

Reteta de baza de paine

1kg faina alba pentru paine625ml apa calduta30g drojdie proaspata sau 3 pliculete a cate 7g2 linguri zahar2 linguri rase de sare de marefaina pentru presarat

Paine cu usturoi, reteta pe care ar trebui sa o incerci

Este cu siguranta cea mai buna reteta de paine cu usturoi si singura pe care ar trebui sa o incerci. O paine moale si plina de usturoi, in interior si crocanta în exterior.

Budincă de pâine - rețeta simplă și rapidă

Vrei o rețetă de budincă de pâine fără bătăi de cap? Află cum să prepari o budincă de pâine delicioasă. Ingrediente simple, gust divin.

PAINE CU IAURT

500g faina, 1cub drojdie proaspata, 300g iaurt simplu, sare.

Pizza cu paine

1 paine uscata lapte kecup Kaiser salam rosii ardei masline cascaval oua smantana

Paine prajita cu usturoi

1 paine feliata/ 1 bagheta 4 catei usturoi 3 linguri unt la temperatura camerei 1 lingura ulei masline 3 fire patrunjel

Budinca De Branza

Acest preparat este o combinatie intre sufleul de branza si budinca.

Gomboti( galuste) din paine

5-6 chifle sau felii de paine 200 ml lapte 3 linguri gris 2 oua patrunjel verde tocat sare piper

Paine prajita unsa cu untura

paine untura ceapa rosie boia mere jumari

Paine impletita de casa

1 kg faina 50 g drojdie proaspata 2 lingurite cu sare 2-3 linguri ulei apa calduta (cca. 600 ml.)

Paine Cu Ou La Cuptor

6 felii de paine toast 3 oua 2 ardei 1 ceapa mare 3 rosii 200 gr. cabans sau carnati de bere 50 gr.cascaval sare piper ulei

Paine cu mac

700 g faina3 oua250 g lapte150 g unt1 lingurita sare1 lingurita zahar6 linguri mac1 cub drojdie

Pesmet de casă - cum să-l faci rapid și delicios

Învață cum să faci pesmet de casă, o modalitate economică și delicioasă de a prepara preparate pane. Rețeta este simplă și rapidă, iar rezultatul este un pesmet crocant și aromat.

Paine cu morcov si ardei (masina de facut paine)

350 ml apa 1 lingura ulei 500 gr faina 2 lingurite sare 1/2 cubulet drojdie 1 morcov 1 ardei rosu

Pâine prăjită cu guacamole și somon afumat

Pâine prăjită cu guacamole și somon afumat, o combinație delicioasă și nutritivă.

Sandvici cald cu ou și bacon

Un sandvici cald este o idee excelentă atunci când aveți poftă de o gustare mai consistentă sau pe post de mic dejun. Rumenit la exterior și umplut cu ce vă place, alături de o cafea caldă sau un ceai... sună ca un început de zi perfect, nu-i așa? Astăzi vă propunem o rețetă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă. Un sandvici cald, cu bacon și ou ochi, cu cașcaval topit și rumenit în unt. Dacă deja v-am făcut poftă și aveți ingredientele la îndemână... ce mai așteptați?!

Paine integrala de secara

- 2 linguri de zahar brun- 330 ml apa- 2 linguri seminte de chimen- 4 linguri ulei de masline- 350 gr faina integrala de secara- 100 gr faina integrala de grau- 50 gr faina alba de paine 650- 1 lingurita sare- 1 pliculet de drojdie uscata

Sandvis Cu Ou Si Branza

Cand nu poti alege intre oua si sandvis cu branza la micul dejun, combina cele doua variante pentru un preparat reconfortant.

Cos Cu Paine

1,3 kg faina, 200 gr unt sau margarina moale, 600 ml lapte, 3 oua, sare, putin zahar, 1 cub drojdie, branza, chimen, un galbenus de ou.

Paine cu patrunjel uscat

230 ml apa 390 g faina 1 ½ lingurita drojdie uscata 1 lingura zahar 2 linguri ulei 1 lingurita sare Patrunjel uscat

Paine cu cartofi si patrunjel

600 g faina2-3 cartofi1 lingurita zaharsare1 cub drojdie1 legatura patrunjel50 g cascaval4 linguri uleiapa calduta

Paine facuta in masina de paine

2 linguri lapte praf 2 lingurite sare 300 ml apa calda 5 masuri faina 1 pachet drojdie uscata Dr Oetker 1 lingurita zahar 2 linguri ulei Masurile si linguritele sunt cele din dotarea masinii.

Oua De Prepelita Pe Pat De Paine

4 oua (depinde cate sandviciuri faceti) de prepelita paine integrala cascaval unt sare piper

Paine gustoasa de casa

325 ml apa, 2 lingurite sare, 2 linguri ulei, 2,5 linguri lapte praf, 600 g faina alba, 1,5 lingurite drojdie uscata

Paine pufoasa cu lapte

600 g faina alba 310 g lapte 25 g drojdie proaspata 1 lingurita zahar 2 lingurite sare 1 lingura unt topit 1 ou pentru uns seminte mac pentru topping

Gigispapa (Paine prajita cu lapte)

- 5 felii de paine ;- O cana de lapte (aprox. 100 de ml) ;- 2 oua ;- 2 linguri de zahar ;- 1lingura Ulei/un cub de unt dupa preferinta.

Paine neframantata de casa delicioasa

500g faina340ml apa calduta13g drojdie de bere proaspata2lingurite de sare1,5 lingurite de zahar2-3 linguri de ulei de masline

Paine siciliana

350g faina de grau dur, 150 g faina 00, 300g apa, 20g drojdie proaspata, 10 g sare, 2 lg ulei de masline, 1 lgt rasa malt/miere, susan.

Jardiniera Cu Flori De Paine

500gr faina 1 pachetel de drojdie uscate sau un cub proaspata 1 pahar apa caduta 2 lingurite zahar o lingurita de sare 1/2 pahar ulei

Paine neagra

Aluat: 570gr fainta integrala+ inca putin pt rulat, 2 lingurite sare, 1 lingurita zahar brun deschis sau de care aveti, 2 lingurite drojdie uscata, 400 ml apa calduta.

Peste si fructe de mare pe paine

Pentru 2persoane:2felii de paine rotunda taiate putin mai groase,2fileuri de peste,1punga(150g)de mix de fructe de mare,2linguri ulei de masline,2catei de usturoi, busuioc

Ciabatta - rețeta originală de pâine italiană. Cum se prepară și cu se se mănâncă

Nimic nu se compară cu o pâine ciabatta artizanală de casă, care este moale la interior și crocantă la exterior și are o aromă extraordinară.

Paine cu masline

400 g faina3 ouasare25 g drojdie verde1 lingurita zahar50 g lapte praf30 ml ulei masline90-100ml laptemasline feliate100 g mac

Paine italiana cu coaja crocanta

2 1/2 cani apa calda, 2 pliculete drojdie uscata, 8 cani faina cernuta, 1 lingura sare, unt, faina de porumb, 1 albus, 1 cana = 240 ml.

Pizza din felii de paine

Felii de painecca 150 g untcateva ciupercisunca de porcardei rosucascavalmaslinecrema de branza Delaco