Coniac de casa

Coniac de casa retete: cum gatesti coniac de casa si cele mai gustoase retete de tiramisu cu coniac, ciorba de casa, prajituri de casa, retete prajituri de casa, retete culinare prajituri de casa, pui de casa la cuptor, aluat filo casa noastra, retete de prajituri de casa usoare, tort de mere intregi cu crema de zahar ars, sos de fructe de padure congelate pentru friptura.

Coniac (brandy) de casa

60 kg de struguri

Prajitura De Ciocolata Cu Coniac

Aceasta prajitura de ciocolata are un indiciu suplimentar al decadentei, o aroma imbietoare de coniac.

Tiramisu delicios cu cafea si coniac

Pentru 20 de portiisuper crema Mascarpone - 500 goua - 4 bucatizahar - 160 gcafea - 400 mllapte - 200 mlconiac sau rom - 150 mlpiscoturi - 400 g

Pui Sultanica

1 kg carne pui de casa 50 g unt 2-3 linguri ulei de masline 200 ml vin alb 50 ml coniac 200 ml smantana 2 galbenusuri patrunjel verde piper negru Kotany sare

Pate de pui cu coniac

1. 400 gr ficat de pui 2. o ceapa 3. 3 linguri ulei de masline 4. 3 linguri de smantana 12% 5. 1 lingura si jumatate de coniac 6. sare si piper

Piersici si banane la gratar cu coniac si inghetata

2 piersici (de preferat nectarine) 2 banane mici usor verzui cu textura ferma 3 lingurite zahar 1 lingurita scortisoara 1 lingura coniac de buna calitate inghetata de pepene galben sau vanilie

Tort sarpele ka

Blat: 150 g ciocolata amaruie 100 g unt 100 g zahar Coaja de portocale Zeama de lamaie 5 oua Sare 100 g nuca 100 g faina 2 lingurite praf de copt ½ lingurita praf de cafea Esenta de rom Coniac Glazura: 200 g ciocolata (100 g ciocolata cu lapte, 100 g ciocolata amaruie) 200 ml frisca 2 linguri coniac

File de peste in sos de smantana si coniac.

2 fileuri mari. 300 gr smantana. 3 linguri de coniac. 3 linguri mustar(pentru uns feliile de peste). 1 lingura mustar frantuzesc(pentru sos). 2 linguri de unt pentru prajit. 3 linguri de sos de rosii(pomodoro) 1 lingurita amestec de plante(menta,maghiran,plante aromatice,mix de plante uscate,etc,etc). sare,piper si alte condimente dupa preferinte.

Vol- au- vent cu somon fum'ee in sos de homar cu coniac si salata de fenicul cu portocale

Pentru 4 persoane : 4 vol-au-vent (din aluat frantuzesc vezi retea la Etichete :Aluaturi) 2 galbenusuri 250 g somon afumafumat o conserva carne de homar 3 linguri coniac 150 g ciuperci negre deshidratate 50 g frisca lichida un varf de cutit de curry nucsoara sare piper 1/2 lingurita zahar brun.

Pizza eco

Blatul: 1/2kg faina 2 oua 2 linguri smantana o cescuta lapte 2-3 linguri apa drojdie cat o nuca o lingurita de zahar sare Umplutura: carnat de casa muschi de casa ceafa de casa 2 oua 2-3 linguri smantana 100 ml suc de rosii sau cateva linguri de pasta de tomate de casa 100 g branza de oi sare piper, dupa placere

Chec cu sos de portocale

Nimic nu se compară, mai ales în sezonul rece, cu un desert proaspăt scos din cuptor, care să miroase a portocale sau a scorțișoară. Fără să vrei, un astfel de desert, alături de o cană de ceai sau ciocolată caldă, te duce cu gândul la atmosfera de sărbătoare specifică iernii. Astăzi vă propunem un desert perfect pentru toamnă și iarnă, dar nu numai. Un chec cu aromă de portocale și cu sos de portocale, de aroma căruia vă puteți bucura însă în orice perioadă și cu orice ocazie. 

Sangria

1l vin rosu 300ml apa minerala(gaseosa) 200g zahar 50ml coniac 1 portocala 2 piersici 1 lamaie gheata 3g scortisoara

Spaghete Bologneze cu carnat de casa

250 grame spaghete 1 canat de casa 1 ceapa 3 catei usturoi 300 ml de bulion apa Busuioc Oregano Sare Ulei

Instant coffee

1 plic ness afe 3in 1 150 ml apa 10 g picaturi coniac 10 g cafea macinata

Pui bine ametit

Un pui de 1.200kg-1.300kg 300ml bere 100ml sos soia dulce,50ml coniac ,50ml ulei sare piper

Tort cu mac

Pentru blat 10 galbenusuri 120 gr zahar 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita esenta de lamaie 1 lingurita esenta de portocale un praf de sare 120 gr faina cernuta 1 plic praf de copt 50 ml lapte Pentru sirop 100 gr zahar cu aroma de vanilie 50 ml apa 50 ml coniac Pentru crema 450 gr mac 250 gr zahar 140 gr iaurt 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita esenta de lamaie 25 ml coniac Pentru glazura 300 gr zahar pudra zeama de la 1 lamaie

Prajitura cu blat de cacao si crema de unt

Blat de cacao300gr faina, 100 gr untura, 100 gr zahar praf, 1 lingura cacao, 1 oua, 4 linguri lapte in care se dizolva o lingurita de amoniac.Blat cu coniac sau rom3 oua, 12 linguri zahar praf se freaca, 6 linguri de apa, 12 linguri de faina, o lingurita amoniac, coniac sau romCrema:200 gr unt, 200 gr zahar praf.

Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa

1 kg carne de iepure de casa 1 varza (aprox. 1,5 kg) 200 gr. tagliatelle de casa 175 ml.ulei (50 pt. friptura 100 pt. varza 25 pt. tagliatelle) 200 ml sampanie demisec o legatura de patrunjel sare piper o jumatate ardei rosu un morcov 2 cepe

Varza Noua Calita Cu Taitei De Casa

2 verze noi 100 ml ulei sare si piper taitei de casa: 1 ou 150 g faina 2 linguri apa sare

Tort cu ciocolata la maxim

Blat:100 g faina100 g miez de nuca100 g unt100 g zahar5 oua mari100 g ciocolata amaruie50 g ciocolata cu lapte1 mana alune caramelizate1 mana de stafide 1 lingura de romEsenta de vanilie1 lingura coniac½ lingurita praf de cafea1 lingurita praf de cappuccino2 lingurite praf de coptUn praf de sare1 lingurita lamaieGanache de ciocolata :200 ml frisca lichida200 g ciocolata (amaruie si cu lapte in parti egale)Glazura :200 g ciocolata amaruie sau cu aroma de cafea200 ml frisca2 linguri coniacDecor :CacaoCrema de ciocolataPutina frisca Bomboane cu aroma de cafeaVisineFrunze de menta

Coronita cu ciocolata

Blat:5 oua100 g ciocolata amaruie50 g ciocolata neagra cu lapte100 g unt2 linguri de cacaoUn praf de sare100 g miez de nuca100 g faina100 g zahar1 plic praf de copt1 lingurita praf de cafea1 mana de stafide bruneEsenta de rom1 lingurita zeama de lamaieConiacCrema de ciocolata 1 :200 g ciocolata cu capsune200 ml frisca lichidaCrema 2 :300 ml friscaIntaritor de friscaPutin zahar Cocos albCocos verdePentru ornat :1 PortocalaZeama unei portocale1 Banana½ ciocolata cu capsuneFulgi de ciocolataGlazura :200 ml frisca lichida200 g ciocolata cu lapte2 linguri coniac

Batoane Twix făcute în casă

Atunci când vine vorba despre dulciuri, puțini sunt cei care pot refuza un baton cu ciocolată și caramel. Ce ai zice dacă ți-am spune că poți recrea acasă, în propria bucătărie, o parte dintre deserturile tale preferate?  Din această categorie fac parte și batoanele Twix, ușor de făcut și foarte gustoase. Puteți face blatul din făină și unt, ca în rețetă, sau îl puteți face pe bază de biscuite, exact ca la cheesecake. În cazul în care alegeți a doua variantă, trebuie să știți că este posibil ca blatul să fie mai sfărâmicios. 

Tiramisu Ice Cake

500 g mascarpone 115 g zahar pudra 6 linguri coniac 50 g ciocolata amaruie bucatele mici 150 ml frisca batuta usor 2 linguri cafea macinata 200 g piscoturi

Banane la gratar

4 banane2 linguri zahar2 lingurite esenta rom2 linguri coniac4 linguri alune sau nuci macinate

Paine de casa cu carnati

3 1/2 cani de faina 1 lingurita de drojdie uscata 1 lingurita de sare de mare 1 1/4 cani de apa calduta un carnat de casa afumat putin lapte

Piersici la cuptor

4 piersici -20g zahar -20g cacao -40g ciocolata amara rasa -1 galbenus 40 g amaretti(sau biscuiti) faramitati -rom sau coniac -1 pahar vin alb

Supa de legume

5 cartofi noi mici2 dovlecei micifasole pastai3 morcovi2 ardei grasio legatura ceapa verdeo cutie de rosii decojite2-3 catei de usturoi as fi pus, dar nu aveam prin casapatrunjeltaietei de casa ardelenesti (sunt mai lati)delikat

Cocktail de cafea

1 cescuta esenta de cafea, 1 galbenus, 1 jumatate cescuta coniac, 30 gr zahar, 2 linguri gheata pisata, apa

Prune Coapte

Un desert foarte simplu, dar impresionant!

Ananas umplut cu fructe

ananas - cate portii atatea fructepiersicicaisenectarinerom, coniac sau vin albfrunze de mentabananezaharcantitatile sunt dupa preferinta

Carnati de casa in aluat de pizza

Carnati afumati de casa in mat de oaie Aluat de pizza : 5 linguri de faina drojdie - 25 g apa sare si 1 lingura de untura Un ou pentru uns Seminte de susan si de mac

Tiramisu mai special

-500g mascarpone -6 oua -120g zahar -100g ciocolata alba -100g ciocolata neagra -700g savoiardi -2 cescute de cafea amara -2 lingurite de coniac

Tort Hennessy

Ingrediente pentru blatyl de tort:8 oua, 1 cana de zahar, 100ml cafea concentrata, 200 g unt, 2 cani de faina, 1 plic praf de copt, 1 esenta de rom.Ingrediente pentru insiropat:o cafea espresso, 3 linguri de zahar, 1 lingura lapte pudra pt. cafea, 2 linguri de coniac Hennessy.Ingrediente pentru crema:150 ml coniac Hennessy, 3 oua, 100g faina, 4 linguri cu zahar pudra, 50 g ciocolata, 250 g unt, 100g cacao, 300 ml lapte.Ingrediente pentru glazura:200g ciocolata amaruie, 200g zahar, 100 ml cafea concentrataIngrediente pentru ornat:un tub de glazura alba, ciocolata alba maruntita, 1 pachet boabe de cafea de ciocolata amaruie. 100g unt.

Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez

1 gaina de casa 1 ceapa 2 linguri pasta de gogosari 2-3 catei usturoi o cana orez 1 varf cutit turmenic 1 varf cutit boia iute sare piper patrunjel verde

Rulada din pui cu ciuperci si carnati de casa

3 jumatati de piept de pui fara os 3 carnati de casa 200 gr ciuperci taiate fasii de ardei rosu sare piper boia dulce 250 gr rosii decojite 1 lingurita busuioc uscat 6 cubulete de unt

Toffee De Casa

1 cana migdale 1 cana unt 1 cana zahar 1/2 lingurita esenta de vanilie 1/4 lingurita sare 1 1/2 cana fulgi de ciocolata 1/3 cana de nuci pecan, tocate

Tortul Sultanului

Pentru blat:9 oua; 30 g faina; 30 g amidon; 100 g zahar; 50 g cacao; 100 g migdale (sau alune) decojite macinate marunt; 50 g unt; sirop pentru insiropat : 100 ml (eu am folosit din compot) + 3 linguri coniac;Pentru crema vanilie:5 galbenusuri; 50 g amidon; 600 ml lapte; 20 g unt; 100 g zahar; vanilie;Pentru crema de migdale:5 g gelatina granulata (sau 2 foi); 1 lingura coniac; 180 g migdale (sau alune) decojite macinate grosier; 150 ml smantana dulce (pentru frisca);Pentru crema ciocolataI:300 ml smantana dulce (pentru frisca); 200 g ciocolata fondanta; 30 g zahar;Pentru crema ciocolata II:300 ml smantana dulce (pentru frisca); 150 g ciocolata fondanta; 100 g zahar;

Cocktail de Gamberetti

Creveti decorticati 400gr, maioneza 400gr, ketchup iute 200gr, coniac 100ml, 1 lamaie, 1 buc salata verde, piper 2gr, sare 10gr.

Pulpa de curcan cu ierburi aromate in vas roman

1 pulpa de curcan rozmarin salvie patrunjel unt cat o nuca ulei de masline 15-20 ml coniac sare,piper

Înghețată de casă cu Nutella și alune

Ce e mai bun decât o porție de înghețată făcută în casă, când afară e cald? Vă spunem noi: o porție de înghețată cu Nutella. Se face foarte ușor, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și veți obține cel mai răcoritor și gustos desert cu ciocolată. Dacă vă place înghețata de ciocolată, trebuie să încercați această rețetă cu Nutella. În jumătate de oră obțineți câteva porții de desert, iar avantajul este că știți exact ce puneți în ea, spre deosebire de înghețata din comerț. Fără aditivi sau conservanți, doar ingrediente din frigider. Puteți renunța la o parte din cantitatea de zahăr, dacă vreți o înghețată mai ”light”. Nutella este oricum dulce și ea, așa că puteți înjumătăți cantitatea de zahăr din rețetă. 

Ciocolată de casă cu alune de pădure

Nimic nu se compară cu un baton de ciocolată de casă, fin și cremos, cu alune crocante în interior. Unul dintre deserturile care ne aduc aminte de copilărie se face foarte simplu în propria bucătărie, este gata în 10 minute și tot ce mai aveți de făcut până să-l savurați este să așteptați să stea la rece câteva ore. 

Tort diplomat in forma de inima

Blat simplu de tortCrema:750 ml. frisca, 3 oua, 40g gelatina, coniac (lichior), 250g zahar, compot de ananas, compot de caise

Fursecuri cu alune

200 g unt 100 g zahar 1 lingura coniac sau vodka coaja de lamaie 200 g faina 100 g alune macinate un plic zahar vanilat ciocolata si bomboane pentru ornat

Pulpe cu sos

4 pulpe 3 cepe 3 catei de usturoi 2-3 linguri de radacinoase date pe razatoarea fina (morcov patrunjel pastarnac) o lingura faina 30 ml coniac o portocala condimente dupa placere ulei

Tort de mere - rețetă de casă

Merele sunt unele dintre fructele toamnei, sunt aromate și ieftine, se găsesc peste tot, așa că deserturile pe bază de mere sunt la mare căutare în perioada aceasta.  Astăzi vă propunem o rețetă de tort simplu, aromat și ușor de făcut, cu mere, blat de pandișpan și frișcă. Este o rețetă pe care mamele și bunicile noastre o preparau încă de acum mulți ani, un exemplu de tort clasic, de casă. 

Muschi de vita cu ciuperci champignion si carnaciori de casa..

1/2 muschi de vita. 1 kg ciuperci champignion. 500 gr cascaval ras. 1 pahar vin rosu. 3 carnaciori de casa. 1 plic sos Bolognesse. 4 catei de usturoi. sare, si alte condimente.

Iaurt preparat in casa

2 l de lapte proaspat de vaca maia formata din 100 g iaurt 4 lingurite smantana. Smantana va face ca iaurtul sa devina mult mai dens si mai cremos. Important este ca pentru maia sa folosim iaurt si smantana preparate tot in casa.

Vin Fiert Condimentat

Vinul fiert este o bautura perfecta pentru iarna. Este un pic mai picanta, dar te poate incalzi imediat in serile reci. Este usor de preparat, iar aromele sale sunt imbietoare.

Banane umplute la gratar

6 banane o tabla de ciocolata cu lapte sau amaruie 200 g de unt de arahide 300 g fulgi de porumb sau orez expandat coniac (optional)

''Pasta flora'' tarta cu gem de caise

3 pahare de faina 1 praf de copt 1/3 de pahar de zahar 5 linguri de coniac 1 pachet de unt 1 galbenus de ou 1 borcan de dulceata de caise (capsuni macese etc.)