Retete cu Mac
Prajitura Monica cu foi de napolitană, cocos și mac
Prăjitura Monica cu foi de napolitană, cocos și mac este o prăjitură de casă care se potrivește de minune pentru orice ocazie.
Chec cu lămâie și mac - delicios și foarte simplu de făcut
Checul cu lămâie și mac este un desert de efect, delicios și foarte simplu de făcut, din ingrediente accesibile. Îndulcește-ți ziua cu acest chec cu mac și aromă răcoritoare de lămăie.
Somon în crustă de semințe
Somon la cuptor în crustă de semințe cu semințe de susan alb și negru, semințe de in, semințe de floarea soarelui, semințe de mac și semințe de fenel.
Pâine împletită cu aluat dulce
Mirosul de pâine făcută în casă, proaspăt scoasă din cuptor, este irezistibil pentru oricine. Mai ales dacă vorbim despre o pâine împletită, cu un aluat ușor dulce, care aduce mai degrabă a produs de patiserie decât a pâine clasică. Astăzi vă propunem o rețetă de pâine împletită, pe cât de aspectuoasă, pe atât de gustoasă. O pâine dintr-un aluat dulce, pe care la final o puteți unge cu miere și servi pe post de desert.
Salata de spanac si capsuni
O salata perfecta, mai ales in perioada in care se gasesc capsuni in piata.
Crap ^in crusta de nuci
4 portii de crap (sau orice alt peste) o mana miez de nuca 2 oua 2 linguri cu pesmet cimbru uscat ulei pentru prajit sare piper macinat
Tocanita cu legume si chiftele
Pentru chiftelute 500 g carne de porc(eu am avut fleica) 3 fire ceapa verde 2 fire usturoi verde sare piper mnacinat 1 ou 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 2 felii de paine ulei pentru prajit faina Pentru tocanita 3 fire de ceapa verde 1 fir usturoi verde 1/4 telina o mana mini-carote 1 ardei gras 3-4 felii bacon 2 linguri pasta de tomate 1 foaie de dafin ulei sare piper macinat
Turte de Craciun sau Scutecele lui Iisus
As vrea sa va spun despre o datina ce se pastreaza si in ziua de azi,in zona de unde ma trag. Este vorba despre Turtele de Craciun sau cum le mai spune "Scutecele lui Iisus" sau in alte zone: "julfa". Cand eram copil mama facea cate 100-150 de turte. Trebuia sa faca pentru ca eram si multi frati,6 si trebuia sa mai dea si de pomana. Turtele astea nu se coceau intr-o singura zi ci in mai multe zile. Femeile se ajutau intre ele (rude) se adunau cate 3-4 si coceau pentru toate. In seara premergatoare ajunului turtele se inmoaie (o sa vedeti mai jos),se pun pe masa,in camera "buna" cum se spune la tara iar alaturi se pune un vas cu apa si busuioc o lumanare si un scul de ata (cand eram copil se punea un fuior,din canepa). In ziua de ajun venea preotul cu nasterea si sfintea cele puse pe masa. Dupa acest ritual puteam manca din turtele pe care le asteptam cu atata nerabdare. Tot in ziua de ajun se pregateste orez cu prune uscate si alaturi de scutecele lui Isus trebuia sa dai de pomana la rude si la finii de botez si cununie. Asta este povestea Turtelor de Craciun! Si eu pastrez traditia chiar daca stau la oras pentru ca este un dulce ce place la toata familia. Ingrediente: pentru aluat: -faina alba -apa -sare pentru umplutura: -coaja rasa de lamaie -zahar -nuca macinata -stafide
Piure De Hrisca Cu Legume Uscate Si Mirodenii (raw Vegan)
300 g hrisca hidratata 8 de ore in apa de izvor 1 pahar apa de izvor 2 linguri sos de soia (Shoyu) 3 linguri rosii uscate conservate in ulei de masline 2 linguri ardei capia uscati macinati fin 3 catei de usturoi pisati sau 1/2 lingura pulbere usturoi deshidratat 1 lingura de patrunjel verde tocat marunt sau 1/2 lingura patrunjel uscat maruntit 3 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece sau ulei extra virgin de masline piper negru macinat dupa gust piper rosu boabe pentru ornare
Praline de ciocolata
160g ciocolata (oricare va este pe plac:) ) 40ml frisca lichida esenta de vanilie nuca macinata incing sau ciocolata alba topita (pentru decor)
Dovlecei umpluti cu orez si legume
5 dovlecei marar verde piper boabe 2-3 frunze de dafin Pentru umplutura 2 cepe 1 ardei gras rosu 2 morcovi 1/2 vinata o cana si jumatate cu orez 2-3 linguri cu ulei 1 legatura marar verde sare piper macinat Pentru sos o cana pasta de rosii 1 pahar cu vin alb 1 lingura rasa cu zahar sare piper macinat
Osso bucco milanez
4 buc rasol de vita faina cateva linguri ulei de masline in care sa rumenim cotletele unt cat o nuca 2 cepe 1 pastarnac 2 morcovi 1 ardei gras rosu 3 rosii 1-2 linguri pasta de tomate 2 catei de usturoi patrunjel verde 2-3 foi de dafin 1 pahar cu vin alb demi-sec circa 500 ml supa de vita sare piper macinat piper boabe
Tort de branza si iaurt cu vanilie
Pentru baza o200 gr biscuiti simpli o50 gr alune de padure macinate o150 gr unt topit Pentru umplutura o1 kg branza de vaca o200 gr zahar brun pudra o3 linguri faina o2 lingurite esenta de vanilie o3 oua o500 gr iaurt gras osemintele rase de la 1 pastaie de vanilie
Paste cu nuca
- nuca macinata - paste fainoase(taietei tallrine macaroane marunte) - zahar -unt sau margarina
Tort cu nuca
Pentru blat o100 gr nuci macinate o100 gr faina oUn praf de sare o7 oua o140 gr zahar tos o1 lingurita esenta de vanilie Pentru crema o250 ml lapte o1 plic pudding de vanilie o125 gr miere o25 ml vin rosu o1 lingurita esenta de vanilie o150 gr unt sau margarina Rama la temperatura camerei o200 gr nuci macinate o130 gr zahar pudra o2-3 linguri gem de caise
Rulada de porc si legume
2 bucati muschiulet de porc100 gr sunca/bacon 2 oua 7-8 ciuperci medii condimente speciale pentru carne de porc cimbru piper macinat 1 morcov 1 legatura marar 30 ml ulei masline 1-2 gogosari murati 1-2 castraveti murati 50-100 ml vin alb 4-5 masline
Nuci umplute
Aluat: 300 gr untura 8 linguri otet 3 oua 6 linguri zahar 1 plic amoniac stins 7 linguri ulei 1 esenta rom coaja de portocala rasa 1,1 kg faina Umplutura: 700 ml lapte 5 linguri faina 1 plic zahar vanilat 7 linguri zahar 2 linguri cacao 1 esenta rom jumatate pachet margarina(sau puteti pune si unt) nuca macinata zahar pudra
Crap la punga maggi
6 bucati de crap 2 pungi maggi 3 catei de usturoi ulei de masline zeama de la o lamaie sos de soia sare piper macinat
Tort cu mac
Pentru blat 10 galbenusuri 120 gr zahar 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita esenta de lamaie 1 lingurita esenta de portocale un praf de sare 120 gr faina cernuta 1 plic praf de copt 50 ml lapte Pentru sirop 100 gr zahar cu aroma de vanilie 50 ml apa 50 ml coniac Pentru crema 450 gr mac 250 gr zahar 140 gr iaurt 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita esenta de lamaie 25 ml coniac Pentru glazura 300 gr zahar pudra zeama de la 1 lamaie
macrou cu sos de rosii
1 kg macrou 3 cepe mari 2 ardei grasi verzi taiati cubulete 750 ml suc de rosii de casa sare piper curry chili foi de dafin ulei patrunjel verde
Manzat glazurat cu miere si morcovi copti
6 morcovi curatati si taiati fasii groase 2 linguri ulei de masline 400 gr felii de manzat 2 catei de usturoi curatati si feliati 2 lingurite piper negru macinat mare 50 ml sherry 4 linguri miere 200 ml zeama de supa de pui
Mancare cu fasole galbena si carne de pui
1 kg fasole galbena proaspata 500 gr pulpe de pui dezosate 2-3 linguri pasta de tomate 3 fire de cepa verde 1 fir de usturoi verde 2 morcovi marar verde 3 linguri ulei de masline sare piper macinat.
Macrou a la grec
4 macrouri 5-6 catei de usturoi 50-100 ml ulei 200 ml vin alb 200 ml suc de rosii 2-3 rosii mici 5-6 foi de dafin cateva boabe de piper cimbru sare o lamaie
Tocanita de ceapa cu pasta de gogosari in blid de mamaliga
In perioadele de post in criza de timp sau orice altfel de criza una din mancarurile salvatoare este Tocanita de ceapa in diferite variante. Ori ca gatesc acest fel de mancare cu rosii si il numesc simplu Tocanita de ceapa sau cu mai multe ingrediente sub numele de Tocanita de ceapa cu ardei copt tot gustos este. Pentru azi va propun o reteta la fel de simpla in care principalul ingredient este dupa cum sugereaza titlul postarii tot ceapa. Reteta de azi se numeste: Tocanita de ceapa cu gogosari in blid de mamaliga. Ingredientul care ii confera mancarii un gust deosebit este pasta de gogosari. Toacana de ceapa este o reteta traditionala ardeleneasca in varianta ei clasica. Intotdeauna se mananca cu mamaliguta calda si muratura dupa preferinta. Iata reteta: Ingrediente: 7-8 cepe albe 150-200 ml ulei floarea soarelui 4 linguri pasta de gogosari sare piper macinat patrunjel verde.
Placinta de cartofi si carne
500 gr. de piept de pui dezosat bine spalat si sters 5 linguri de faina 6 linguri de ulei o ceapa curatata si spalata 2 morcovi curatati si spalati 350 ml de supa de pui 500 gr. de cartofi curatati si spalati un pachet de aluat pentru placinta (450 gr.) un ou sare piper macinat apa
Macrou afumat
macrou apa zeama de lamaie(sau otet) ulei piper sare
Paine Mediteraneana (raw Vegan)
1 cana pulpa de nuca (rezulatata de la lapte de nuca 1 cana pulpa de migdale (rezultata de la lapte de nuca) 1/4 cana seminte de in hidratate 30 min in 1/2 cana apa de izvor 1/2 cana faina din seminte de in 1/4 cana faina de nuca de macadamia 1/4 cana faina de migdale 1/2 cana faina din grau germinat deshidratat si macinat 1 cana faina de hrisca 3 cani pulpa de morcov (rezultata de la suc) 3 cani pulpa de dovlecel zucchini (rezulatat de la suc) 1/2 cana rosii deshidratate hidratate 30 min in 3/4 cana apa de izvor 1/4 cana ardei capia deshidratat macinat marunt 6 linguri ulei extra virgin de masline piper dupa gust 1 lingura pulbere de usturoi sare de Himalaya dupa gust 3 linguri oregano 1 lingura maghiran 1 lingura busuioc
Papucei
1 pachet margarina prajituri 6 linguri zahar 18 linguri faina un praf sare esenta rom gem nuca macinata Sirop: 5 linguri apa 5 linguri zahar 2 linguri cacao 1 lingura ulei
Fursecuri din pulpa de migdale
2 cani pulpa migdale (ramasa de la lapte) 1/2 cana fulgi cocos 2 Lg pudra de lucuma 1 Lg maca 3 Lg cacao/carob 1/2 cana curmale si smochine maruntite 2 Lg boabe de cacao crude si maruntite 1/2 banana 1 Lg tarate de psyllium 3/4 cana lapte de migdale 3 Lg zahar din palmier de cocos (poate fi inlocuit cu pasta din curmale sau miere)
Macaroane cu sos de ceapa
500 g macaroane o ceapa boia sare piper o lingura de faina 250 ml apa
Pulpe cu piersici
4-6 pulpe de pui 6 piersici mari 4 cepe verzi 2 rosii 1 ardei gras 200 g orez zeama de la o lamaie 500 ml supa 3o ml ulei 50 g unt 50 g zahar sare piper macinat 2-3 cuisoare un varf cutit scortisoara
Mancare de telina cu pui
500 g telina un morcov 1 ardei gras capia sau gogosar 2 - 3 cepe 3-4 rosii o lamaie 150-200 g masline ulei de masline 3 foi de dafin piper, macinat un varf de lingurita de miere de albine un pahar cu vin alb patrunjel verde
Cozonac
In acest sfarsit de saptamana m-am hatarat sa fac ceva dulce si bun.Afara ninge linistit....si in cuptor se coc cozonacii..! Dar sa ne apucam de treaba si sa va spun ce ingrediente am folosit pentru doi cozonaci fumosi si pufosi,foarte,foarte ieftini si usor de facut. Aluat: 1 kg.faina Dobrogea (intamplarea a fost sa am in casa), 1 cub drojdie proaspata de 42 gr margarina 550 ml de lapte 3 oua intregi, 250 gr.zahar, 100 ml ulei si mirodenii (coaja de lamaie esenta de vanilei si un pic esenta de rom) Umplutura: nuca macinata, zahar, cacao lapte.
Prajitura fina cu nes si mac
6 oua 500 g zahar tos 100 g mac 100 g nuca de cocos 1 praf de copt 6 linguri de faina 3 linguri nes 150 ml lapte 1 unt biscuiti simpli(petit beurre) 2 ciocolate pentru glazura
Rulada colorata cu spanac
200 g sunca presata feliata f. subtire 250 g branza de vaca 500 g spanac 2 oua 1 legatura marar verde 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde(eu am pus 3 catei nu am avut verde) 2 linguri faina piper macinat putina sare.
Peste la gratar cu porumb, rosii si zucchini
Cantitate : 4 portii Ingrediente o500 gr peste taiat felii (ton somon macrou peste-sabie sau pangasius) o 1/2 lingurita sare o 1/4 lingurita piper negru o 1/4 cana gem de caise o1 lingura mustar o200 gr boabe de porumb o2 rosii decojite taiate in 8 felii egale o2 zucchini potriviti taiati in felii groase de 5mm o2 catei de usturoi tocati marunt o2 ardei Serrano fara seminte tocati fin
Tort cu mac si glazura de lamaie
Pentru aluat oCoaja rasa de la 1 lamaie o1 ou o90 gr unt sau margarina Rama plus pentru tava o50 gr zahar o150 gr faina plus pentru lucru Pentru umplutura si glazura o200 gr mac macinat o1 ou o125 gr zahar o100 gr ciocolata amaruie rasa o65 gr stafide o2 linguri coaja de lamaie rasa o30 gr migdale macinate o1 plic glazura de lamaie preparata comform intructiunilor de pe ambalaj (sau se poate inlocui cu zeama de lamaie amestecata cu zahar pudra)
Escalop de curcan in sos de rosii
600-700 g pulpa de curcan 5-6 catei de usturoi 5-6 rosii 1 cana supa de pasare 1 lingurita de zahar cimbru uscat oregano ulei de masline sare piper macinat piper boabe
Gem de macese
1kg de macese 1kg de zahar 1lamaie arome preferate(pastaie de vanilie,cuisoare,anason stelat,esente)
Crenvursti in aluat de foietaj
-1 pachet de aluat de foietaj( 500g)congelat -1 conserva de crenvursti -1 ou -mac
Porc Cacciatore
750 g cuburi pulpa de porc 1 ceapa 2 morcovi 2-3 catei usturoi 1/4 telina rozmarin uscat 1 pahar cu vin rosu 400 g pulpa de rosii o cana supa de carne sau apa sare piper macinat ulei pentru prajit
Saratele spirale din aluat de foietaj
O reteta foarte apetisanta si practica de la prietena mea Laura: http://www.bucataras.ro/retete/spirale-cu-mac-34955.html Avem nevoie de: -1 pachet de aluat de foietaj 250g( patrate de 10/10cm) -1 ou -mac -boia iute/dulce de ardei -sare
Paine simpla frumos impletita
1 kg de faina alba 1 lingurita de sare 50 gr zahar 2 pliculete de drojdie uscata/50g de drojdie normala 500ml de apa calduta 1 ou mac
Pulpe inferioare de pui imbracate in foietaj
.1 pachet aluat foietaj .8 buc. pulpe inferioare(sau cate doriti) .8 felii branza topita feliata .1 ou .seminte (mac susan,dovleac......ce preferam) .faina .sare piper
Paine neagra de casa
350 gr faina neagra 350 gr faina din secara 500 ml apa 1 lingurita de sare 1 lingurita de zahar 25 gr drojdie proaspata Seminte de in Seminte de susan Seminte de mac 70-100 ml ulei de masline
Placinta cu peste si ciuperci
un pachet de aluat pentru foietaj (800 gr.) 3 cepe medii curatate si spalate 2 conserve de ton in suc propriu scurse o conserva de ciuperci taiate scursa 2 linguri de ulei sare piper macinat
Pulpe de pui umplute,in foietaj
8 pulpe superioare de pui dezosate si fara pielita 1 foaie aluat foietaj susan oregano ulei de masline 1 ardei gras rosu 3 linguri de cascaval ras 1 ou sare piper macinat
Pricomide asortate
Albusurile de la 5 oua (de marime medie) 5 linguri de zahar 4 linguri (pline) de faina 1 lingurita praf de copt un plic zahar vanilat un varf lingurita sare pentru arome: cacao nuca macinata migdale macinate dulceturi
Pasta de salau
Un peste salau un morcov o ceapa 2-3 catei usturoi boabe de piper enibahar,foaie de dafin,. 200 ml otet 300 ml apa Pentru pasta: 50 ml ulei piper macinat nucsoara macinata,sare dupa gust
Tochitura mocaneasca
600 g carne macra de porc 200 g carnati afumati 150 g ficatei 350 ml vin 2 linguri untura 1 lingura pasta de gogosari 6 catei usturoi 2 fire cimbru sare piper macinat boia iute