Prajitura cu caise si smantana
Prajitura cu caise si smantana retete: cum gatesti prajitura cu caise si smantana si cele mai gustoase retete de prajitura cu smantana si lamaie, cuscus cu pui si smantana, pui cu smantana si marar, pasca cu branza si smantana, tarta cu legume si smantana, pui cu ananas si smantana, cornulete cu untura si smantana, papanasi fierti cu smantana si dulceata, piept de pui cu smantana si marar, escalop de pui cu ciuperci si smantana.Prajitura cu caise si nectar
2 blaturi din cate:4 oua, 4 linguri de ZAHAR, 4 linguri de faina, 2 linguri de ulei, un praf de sare, esenta vaniliecrema:350 g branza proaspta de vaci, 150 g ZAHAR pudra cu aroma de vanilie, 200 ml smantana, 250 ml nectar de caise, 2 pliculete de gelatina, cateva caise din compotdecor:siropul de la un compot de caise(borcan de 800 ml) si restul de caise scurse de suc, 2 plicuri de Gelle-Tort
Prajitura Cu Caise Si Nuca De Cocos
Transforma fructele intr-un desert decadent plin de caise si de nuca de cocos.
Prajitura cu dulceata de caise
200 gr faina,250 gr zahar, un praf de copt, 5 oua, 200 gr margarina sau unt, 150 gr nuca macinata, o lamaie, dulceata de caise
Prajitura cu caise si scortisoara
3 oua ,12 lingurite ulei,100ml lapte ,1+1/2 cana faina ,1+1/2 cana zahar,1/2 pachet praf de copt500g caise,si dupa gust scortisoara si coaja de lamaie.
Prajitura racoroasa
pentru blat: 6 oua 5 linguri lapte 6 linguri zahar pudra 3 linguri ulei 150 gr faina 35 gr cacao 1 1/2 plic praf de copt o esenta de vanilie pentru crema: 300 ml sm^ant^ana pentru frisca (sau frisca lichida) 250 gr mascarpone 200 ml lapte 2 galbenusuri 9 linguri zahar pudra 1 lingura amidon alimentar 15 gr gelatina piersici (sau caise) din compot pentru ^insiropat blat: zeama de compot de piersici (caise) pentru glazura: 150 gr ciocolata (50% cacao) 100 ml frisca lichida sau sm^ant^ana pentru frisca
Caise Coapte Cu Prajitura Jamaicana
O reteta rapida si usoara de desert de vara, cu piersici, zmeura, un strop de rom si prajitura de ghimbir.
Prajitura Racoroasa cu mascarpone si piersici
Pentru blat: 6 oua 5 linguri lapte 6 linguri zahar pudra 3 linguri ulei 150 gr faina 35 gr cacao 1 1/2 plic praf de copt o esenta de vanilie Pentru crema: 300 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida) 250 gr mascarpone 200 ml lapte 2 galbenusuri 9 linguri zahar pudra 1 lingura amidon alimentar 15 gr gelatina piersici (sau caise) din compot Pentru insiropat blat: zeama de compot de piersici (caise) Pentru glazura: 150 gr ciocolata (50% cacao) 100 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca
Fursecuri Cu Caise Si Crema Custard
Aceste mici fursecuri de caise si crema custard sunt o reteta delicioasa de brunch, dar merg la fel de bine cu ceaiul de dupa-amiaza.
Chec Caise & Grana
150g branza Grana Padano - rasa mic 175g unt moale 25g shortening 220g zahar 80g zahar pudra 6 oua mici sau 5 oua mari - la temp. camerei 85g smantana groasa 30g amidon 300g faina pt. prajituri 100~200g caise uscate - taiate marunt (caisele se pot pune si asa simple sau inmuiate intai in lichior de caise - pt. mai multa aroma)
Tort cu caise si kiwi
Blat:5 oua, 5linguri zahar+1plic zahar vanilat, 5 linguri faina, 5 linguri apa minerala 2 linguri ulei, 1 plic praf de copt, 1 praf sareCrema:500 g frisca lichida, 400 g iaurt caise, 2 plicuri gelatina, 1 compot caise, 2 plicuri zahar vanilat, 10-12 caise, 5 kiwi
Prajitura dulsineea
Pentru foi: 1 ou 3 linguri smantana 20% grasime 650 de grame de faina 80 de grame de margarina 150 de grame de zahar 4 linguri de miere 1 lingura de bicarbonat cateva linguri de lapte atat cat e nevoie pentru a omogeniza aluatul Crema: 250 ml lapte zahar vanilat sau esenta de vanilie 1 lingura de miere 200 de grame de unt 150 de grame de zahar 80 de grame de gris 5-6 linguri de gem acrisor (caise macese prune)eu am folosit gem de caise zahar praf pentru finisat
Prajitura pandispan cu caise
 1 kg de caise  120 g zahar  120 g faina  6 oua  1 praf de sare  1/2 lamâie  100 g unt  100 g zahar pentru tava  1 plic praf de copt - optional  1 plic zahar vanilat
Tort la rece cu caise si dulceata
blat:150 g biscuiti, 100 g unt sau margarina, 200 g miez de nuca prajitcrema roz:250 g smantana, 5-6 linguri dulceata de cirese salbatice (sau dupa preferinta), un plic de gelatinacrema portocalie:150 g smantana, 200 ml nectar de caise, un plic de gelatina
Biscuiti Cu Martipan Si Caise
50g caise uscate 200g martipan 200g faina 150g zahar 100g unt 1ou gem de caise si ceva ciocolata topita
Prăjitură cu caise și afine
Vara e sezonul caislor și afinelor, iar combinația lor într-o prăjitură e pur și simplu delicioasă. E dulce, acrișoară și plină de savoare. Cel mai bine e că se face ușor și rapid. Și dacă nu ai fructe proaspete, nu-i panică! Merge la fel de bine cu afine congelate și caise din compot.
Tarta cu caise si bezea
Aluat:2 oua, 5 linguri de zahar, 200 ml ulei, 1 plic praf de copt, aprox 250 g faina, 2 linguri pesmetUmplutura:750 g caise, 250 g afine (in reteta originala erau 750 g cirese, puteti inlocui cu ce vreti sau puneti doar caise), 2 galbenusuri, 1 ou, 150 g smantana dulce, 60 g zahar, 1 plic zahar vanilat, coaja rasa de la 1/2 de lamaieBezea:2 albusuri, 125 g zahar
Prajitura cu nectarine proaspete si gem de caise
1/2 cana de unt nesarat3/4 cana de zahar1 cana de faina2 lingurite praf de copt1/4 lingurita sare2 oua1 lingurita esenta de vanilie1 lingurita rom (optional)2 nectarine coapte, taiate in jumatate2 linguri zahar brun2 linguri ghimbir cristalizat1 lingura gem de caise
Tarta pofticioasa cu caise
1 kg caise 1 pachet de aluat foitaj sau de aluat frantuzesc 4,5 linguri sirop de caise sau piure de caise 2 linguri fulgi de ovaz 1lingura faina 3 linguri migdale sau nuci macinate 50 g unt+50g unt 3 linguri de zahar+ 1 lingura (sau mai mult daca va place dulce) 10 -12 fragi sau zmeura sau mure(facultativ)
Prăjitură cu cremă de brânză şi gem de caise
Pentru blat:►4 ouă►4 linguri zahăr►4 linguri făină►un plic zahăr vanilatPentru cremă:►200 g ricotta►2 linguri crema de branza ceva Fin►4 gălbenușuri►200 g zahăr►o lingură esență de vanilie►gem de caise
Batoane De Cocos Cu Caise - Fara Coacere
O prajitura pentru care nu ai nevoie de cuptor este un desert perfect.
Prajitura Arlechin
Aluat: 500 g faina 200 g unt 2 oua 150 g zahar 1 lingura smantana 1 plic praf de copt 1 praf sare Umplutura: 5 linguri gem de caise 5 linguri gem de prune 5 linguri gem de capsune/fructe de padure Topping: 2 galbenusuri 60 g zahar pudra vanilat bombonele colorate
Prajitura cu rozmarin si caise uscate
Pentru aluat: 245g faina 1 lingura rozmarin proaspat 180g unt moale 1/4 lingurita sare 60g zahar pudra esenta de vanilie Pentru umplutura: 250g caise deshidratate 100g zahar 3 linguri de miere 2 linguri rom (brandy) putina sare 1 1/2 cana apa Pentru firimituri: 45g faina 100g zahar brun 50g unt rece
Inghetata cu spuma de la dulceata de caise
1,5 kg de caise coapte bine 3 linguri de sm^ant^ana mai groasa 6 linguri de iaurt de casa mai gros spuma de la dulceata
Mousse de caise
250 g caise din compot, 250 g frisca lichida, 90 g zahar, 7 g gelatina
Tort de ciocolata si caise
Pentru blat:4 oua, 120g zahar fin sau pudra, 150g unt, 100g ciocolata cu lapte, 85g faina tip 000, 50g migdale fin macinate (cu moara), 1 vanilie, 1 lingurita praf de copt.Pentru crema:friscagem de caiseiaurtcaise proaspete bucati (optional)
Prajitura din gris cu caise
o600 gr caise cuaratate de samburi si fierte in 150 ml apa cu 125 gr zahar apoi scurse in strecuratoare o125 gr gris o800 ml lapte o2 linguri zahar vanilat o1 lingurita esenta de vanilie o1 lingurita scortisoara macinata o1 1/2 lingura unt sau margarina Rama o1 ou o50 gr miez de nuca prajit si maruntita ogem de caise/piersici si sos de ciocolata pentru servire
Prajitura cu dovleac, caise confiate si afine
100 gr. alune de padure/nuci, 270 gr. faina, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita scortisoara, 1/4 lingurita ghimbir, 1 praf sare, 230 gr. unt nesarat de la temperatura camerei, 200 gr. zahar, 1 ou mare sau 2 mici, 1 pliculet zahar vanilat, 230gr. piure de dovleac, 100 gr caise confiate, 50-70 gr afine confiate, eu am pus afine din lichior, topping (optional): 100gr mascarpone, 100 ml frisca lichida.
Guguluf cu caise confiate
6 linguri cu faina 6 linguri cu zahar 6 oua 6 linguri cu ulei 2 plicuri zahar vanilat esenta de vanilie putin unt o mana caise confiate ciocolata sau topping de ciocolata 2-3 lingurite dulceata(ar fi fost de preferat de caise dar cum nu am avut am folosit de capsuni) sare
Souffle de caise
- 4 oua - 1 kilogram de caise - 250 gr de zahar pudra - unt pentru uns formele - coaja de lam^aie esenta de rom (optional)
Pandispan cu caise
10 oua 250g zahar 250g faina 75ml ulei 600g caise 1 lingurita extract de vanilie 1 praf de sare Unt pt uns tava
Toping de caise
Dulceata de caise. Se poate folosi orice fel de dulceata pe care o aveti la indemana.
Crema de caise cu branza de vaci si merisoare
10-12 caise bine coapte o mana de merisoare 2 linguri rase cu miere 150 g branza de vaci 100 g smantana degresata sos de caramel(sau orice alt sos care va place-eu am avut acest sos de la Dr.Oetker,dar se poate prepara si in casa si sunt convinsa ca este mult mai delicios)
Tarta Cu Migdale Si Caise
Caisele caramelizate dau o aroma minunata acestei retete frantuzesti de tarta.
Prajitura cu mac si caise, pufoasa zemoasa lecker
2 LS (Lingura de supa) Korinthen (sunt mai mici ca stafidele se pot inlocui cu stafide), 2 LS Rom, 6 oua, 500 g caise proaspete (sau 1 cutie mare compot caise)+Zeama de la o lamaie (se marineaza mai tarziu caisele cu ea nu se pune in aluat), 150g unt moale (merge si margarina), 100g zahar, Jumatate lingurita coaja de lamaie, Un praf sare, 200g mac macinat, 50g migdale taiate marunt (sau nuci), 100g faina, 50g mondamin-amidon pentru prajituri-gustin, 1 LC (Lingurita de ceai) rasa cu praf de copt, 50 g pesmet (eu l-am facut din biscuiti),Pt „la Sfarsit"250g gem de caise sau jeleu, 2 LS Tarie de fructe (cine nu are voie de alcool pune zeama de la compotul de caise), Zahar pudra, LS-lingura supa; LC- lingurita ceai
Prajitura Sah-Mat
pentru blaturi: 300 gr unt 400 gr zahar pudra 15 ml esenta de vanilie 500 gra faina 2 lingurite praf de copt 6 oua 4 linguri de cacao un praf de sare o cana de compot de caise pere pentru insiropat pentru crema: 200 gr ciocolata amaruie 250 ml frisca lichida 150 gr unt 50 ml lichior de caise sau cirese (optional) pentru ornat: 250 ml frisca lichida 80 gr fulgi de migdale bilute mici-mici colorate :P optional of course
Prajitura cu foaie sfaramata
400 g zahar 700 g faina 200 untura 50 g margarina Unirea 150 g unt 3 oua 2 zahar vanilat 1 praf de copt 1 lamaie 300 ml lapte gem visine gem caise 70 g ciocolata
Prajitura cu caise si visine
COCA: 200 g unt, 120 g zahar, un zahar vanilat, putina sare,3 oua, 280 g faina, praf de copt,UMPLUTURA:3 oua,3 linguri zahar, o vanilie, 100 ml frisca.
Desert cu piersici
500 g foietaj 1 lingurita scortisoara 3 linguri gem de caise 2 linguri nuca de cocos piersici sau caise din compot
Dulceata de caise
2 kg caise 1 lamaie 1,5-2 kg zahar, dupa preferinta 2 lingurite esenta de migdale
Galuste cu caise si cartofi
10-12 caise4-5 cartofi mari (1kg)faina cat cuprinde(~300 gr)1 ouun praf de sare3 lingura nuca pisata6 linguri pesmet3 linguri zahar
Gem de caise - simplu și delicios
Rețeta simplă și gustoasă de gem de caise, care se face rapid și nu conține conservanți artificiali. Ce fel de caise se folosesc și cât zahăr este necesar.
Prajitură cu caise - fragedă și delicioasă
Prăjitura cu caise este un desert răcoritor și aromat, ideal pentru zilele calde de vară. Combinația dintre blatul fraged și caisele dulci-acrișoare este pur și simplu irezistibilă. În plus, această prăjitură este foarte ușor de preparat, chiar și pentru cei mai puțin experimentați în bucătărie.
Prajitura super ciocolatoasa
5 linguri ulei sau 4 linguri unt85 g ciocolata neagra80 g faina1 lingurita praf de copt180 g zahar2 oua60 ml lapte3 caise (optional)Topping:50 g ciocolata1 lingura lapte1 banana
Galuste cu visine si caise
20 visine5 caise1 kg cartofi200 g faina1 ou1 praf de sare100 g pesmet100 g zahar1 plic zahar vanilat2 lingurite scortisoara3 linguri ulei
Prajitura cu mousse de pralin si caise
Mousse de caise:250 g caise din compot 250 g frisca lichida 90 g zahar 7 g gelatina Pralin de alune de padure si mousse de pralin:350 g frisca lichida + 2-3 linguri zahar pudra7 g gelatina180 g pralin de alune15 g rom135 g alune90 g zaharAlune caramelizate:120 g alune de padure30 g zahar15 g apa4 g untDaquoise cu migdale si alune de padure:4 albuse (125 g)50 g zahar16 g fainaTant pour tant migdale-alune: 50 g pudra migdale, 35 g pudra alune, 85 g zahar pudraBiscuit cu ciocolata si alune de padure:4 galbenuse40 g zahar30 g faina10 g cacao2 albuse20 g zahar30 g unt25 g alune
Mini tarte cu dulceata de caise
Pentru aluat:200 g faina100 g unt la temperatura camerei1 galbenus de ou2 linguri zahar brun1 praf sare30 ml apaDulceata de caise
Prajitura fabuloasa de vara cu fructe si bezea
pentru prima compozitie: 100 gr unt 100 gr zahar tos 2 galbenusuri 1 plic praf de copt 100 gr faina 50 gr migdale rasnite cateva fire de sofran 3 linguri apa coaja rasa de la o lamaie pentru bezea: 4 albusuri mari 225 gr zahar tos 30 gr migdale rasnite 200 ml smantana pentru frisca zahar pudra pentru presarat 1 banana 3 caise capsuni
''Pasta flora'' tarta cu gem de caise
3 pahare de faina 1 praf de copt 1/3 de pahar de zahar 5 linguri de coniac 1 pachet de unt 1 galbenus de ou 1 borcan de dulceata de caise (capsuni macese etc.)