Prajitura la masina de paine
Prajitura la masina de paine retete: cum gatesti prajitura la masina de paine si cele mai gustoase retete de cococi de paine, gulas in paine, paine raw vegan, paine cu masline, paine prajita pe aragaz, paine cu masline greceasca, prajitura de craciun, prajitura boema de post, floare de colt prajitura, prajitura cuburi de gheata.Paine (la masina de facut paine)
Pentru o paine de 1kg: 400 ml apa calduta 1 1/2 lingurita sare 1 lingura zahar 2 linguri ulei de masline 600 gr faina 1 1/2 lingurita drojdie uscata
Paine facuta in masina de paine
2 linguri lapte praf 2 lingurite sare 300 ml apa calda 5 masuri faina 1 pachet drojdie uscata Dr Oetker 1 lingurita zahar 2 linguri ulei Masurile si linguritele sunt cele din dotarea masinii.
Orez cu lapte la mașina de făcut pâine
Învață cum să prepari rapid și ușor un delicios orez cu lapte folosind mașina de făcut pâine. Rețetă simplă, cu ingrediente la îndemână, perfectă pentru un desert reconfortant.
Minipanetone( facut la masina de paine)
600g faina 1 plic drojdie uscata 2 plicuri coaja de porto 2 plicuri coaja de lamaie ( sau coaja proaspata de la o lamaie si o portocala) 250 ml lapte caldut 250g unt moale 150 nuci maruntite 5 galb 125 g zahar tos 50g caise deshidratate(optional) 50g stafide esenta de rom un varf cutit sare glazura ciocolata de la Dr Oetker
Paine De Casa (masina)
-1-1/2 cup apa calda -2 linguri ulei -1-1/2 linguri zahar -1 lingurita sare -2 linguri lapte praf -3 cupe faina alba -1/2 cup faina integrala -2 linguri samanta de in -2 linguri drojdiuta
Cozonac frământat la mașina de făcut pâine
Dacă nu ați făcut până acum cozonac din cauza frământatului, ei bine, scăpați de acest stres dacă îi frământați cu ajutorul unui robot de bucătărie sau al unei mașini de făcut pâine. O rețetă de cozonac frământat și dospit la mașina de pâine vă propunem și noi, astăzi.
Covrigei insiropati
Aluat Primele cantitati sunt masuri de la masina de paine ,cele din paranteza sunt masuri de bucatarie. Apa calduta 1 1/4 pahar (250 ml) Ulei 5 linguri ( 50 ml.) Zahar 2 linguri (40 gr.) Sare 1 lingurita (5 gr) Faina 500 gr. Drojdie proaspata 20 gr. Sirop Apa 1 litru Zahar 500 gr. Arome :coaja de lamiae,portocala ,zahar vanilat ,rom (siropul sa fie bine aromat dupa cum va place )
Batoane cu cereale si miere
150 g miere,4 oua,100 g migdale date prin masina sau pisate foarte marunt,150 g faina,zeama de la 1/2 lamaie.
Pâine de casă cu cartofi - crocantă la exterior și pufoasă la interior
Nimic nu se compară cu o bucată de pâine caldă, făcută în casă și ruptă cu mâna, pe care întinzi unt sau cremă de brânză. Iar unul dintre cele mai gustoase feluri de pâine este cea cu cartofi, o pâine densă și sățioasă, care va fi pe placul întregii familii. Pâinea cu cartofi este un sortiment de pâine de inspirație germană și are o aromă ușor dulce, datorită amidonului din cartofi. Trebuie să alegeți cartofii sfărâmicioși, cu o textură uscată, care nu vor absorbi foarte multă apă în timpul fierberii.
Pâine prăjită cu guacamole și somon afumat
Pâine prăjită cu guacamole și somon afumat, o combinație delicioasă și nutritivă.
Papară cu pâine și ouă
Atunci când auzi de papară, te gândești automat la omleta țărănească. Dar papară are și altă semnificație, fiind un preparat cu felii de pâine, ouă și brânză, rumenit la cuptor. Este ideală ca aperitiv, mic dejun sau pe post de gustare și este delicioasă atât caldă, cât și rece. Papara este un preparat economic, pentru că se face din ingrediente la îndemână, pe care oricine le ar în frigider. Este o rețetă rapidă pe care o puteți prepara și savura de câte ori aveți poftă de ceva dulce.
Ciabatta - rețeta originală de pâine italiană. Cum se prepară și cu se se mănâncă
Nimic nu se compară cu o pâine ciabatta artizanală de casă, care este moale la interior și crocantă la exterior și are o aromă extraordinară.
Sandwich Cu Unt, Cascaval Si Sirop De Artar
Un mic dejun "lipicios", sufocat in sirop de artar.
Paine Cu Budinca De Unt
Desertul copilariei este acum reinventat intr-o reteta delicioasa.
Paine rustica cu cartofi
680 g cartofi, 4 lingurite sare, 120 ml apa de la fierberea cartofilor,calda, 1 lingura drojdie uscata, 2 linguri ulei de masline, 665 g de faina alba tip 550.
Melcisori cu zahar brun si scortisoara
Pentru aluat.......pe care l-am facut la masina. 500 g faina 250 ml lapte 1 plic drojdie(7grame) 50 g zahar 80 g unt 1 ou 1 praf de sare Pentru umplutura 6-8 linguri(in functie de cat de dulce vrem umplutura) zahar brun 6-8 linguri scortisoara esenta de vanilie Pentru uns ulei 1 galbenus
Paine gustoasa cu lapte
Ingrediente pentru o paine: Aluatul de start pentru ziua 1: 25g faina 125ml lapte Aluatul de a doua zi: 350g faina 1 lingurita sare 1 lingurita lapte praf (optional, eu nu am avut) 55g zahar (sau mai putin daca nu va place painea dulce, eu am pus 30g) 2 lingurita drojdie uscata 125ml lapte cald 1 ou la temperatura camerei aluatul de start 30g unt topit dar la temperatura camerei
Frigănele sau pâine dată prin ou - micul dejun al copilăriei
Dacă este un mic dejun care ne aduce aminte de copilărie, cu siguranță este vorba despre frigănele. Sau pâine în ou, sau oricum doriți să le numiți. Le făceau mamele și bunicile noastre, atunci când ceream ceva dulce sau ca mic dejun, cu zahăr tos deasupra și cu o cană de ceai sau lapte. Nimic nu se compară, dimineața, cu mirosul de pâine prăjită în ou, dar mai ales cu gustul ei. Te duce instant cu gândul la copilărie, oricât de departe ai fi de casa părintească și oricât de mult timp a trecut de atunci. Gustarea noastră preferată poate fi și gustarea preferată a copiilor noștri, așa că am adaptat puțin rețeta originală și astăzi vă propunem o variantă de frigănele aromată, parfumată cu zahăr vanilat, numai bună pentru o dimineață în familie.
Ruladă din pâine cu cremă de brânză și somon
O ruladă aperitiv este o alegere excelentă pentru o ocazie când aveți musafiri și nu știți ce să pregătiți mai repede. Arată spectaculos pe platou, este delicioasă, rapidă și simplu de făcut. O puteți prepara fără să fie o ocazie specială, și savura ca gustare, mic dejun sau o puteți lua la pachet, pentru că este foarte bună și rece.
Salată de icre cu pâine
Dacă sunteți în pană de idei, atunci puteți încerca această salată delicioasă de icre cu pâine. Este un preparat delicios, cu care vă veți surprinde prietenii și pe care veți vrea să îl faceți de nenumărate ori.
Pâine de casă fără frământare
Mulți oameni se feresc de aluatul care necesită frământare și, implicit, de preparatele pentru care este nevoie de aluat făcut în casă. Dar există și rețete de aluat care nu necesită frământare și care se fac rapid și ușor. Pâinea și chiar cozonacul sunt două exemple de astfel de preparate pentru care nu trebuie să vă bateți capul cu frământatul. O astfel de rețetă de pâine vă propunem și noi, astăzi. Tot ce aveți de făcut este să amestecați ingredientele și să le lăsați la dospit peste noapte, după care să coaceți pâinea.
Paine cu usturoi, reteta pe care ar trebui sa o incerci
Este cu siguranta cea mai buna reteta de paine cu usturoi si singura pe care ar trebui sa o incerci. O paine moale si plina de usturoi, in interior si crocanta în exterior.
Budincă de pâine - rețeta simplă și rapidă
Vrei o rețetă de budincă de pâine fără bătăi de cap? Află cum să prepari o budincă de pâine delicioasă. Ingrediente simple, gust divin.
Pâine împletită cu aluat dulce
Mirosul de pâine făcută în casă, proaspăt scoasă din cuptor, este irezistibil pentru oricine. Mai ales dacă vorbim despre o pâine împletită, cu un aluat ușor dulce, care aduce mai degrabă a produs de patiserie decât a pâine clasică. Astăzi vă propunem o rețetă de pâine împletită, pe cât de aspectuoasă, pe atât de gustoasă. O pâine dintr-un aluat dulce, pe care la final o puteți unge cu miere și servi pe post de desert.
Pizza cu paine
1 paine uscata lapte kecup Kaiser salam rosii ardei masline cascaval oua smantana
PAINE CU IAURT
500g faina, 1cub drojdie proaspata, 300g iaurt simplu, sare.
Pizza cu felii de paine
12 felii de paine la forma, 20 ml lapte, 500 gr de sunca, 1 cutie cu ciuperci, 200 gr de masline, 75 grame de margarina, 250 gr cascaval, 3 oua pasta de tomate 250 gr
Budinca De Branza
Acest preparat este o combinatie intre sufleul de branza si budinca.
Gomboti( galuste) din paine
5-6 chifle sau felii de paine 200 ml lapte 3 linguri gris 2 oua patrunjel verde tocat sare piper
Sandviș cu păine prăjită în ouă, umplut cu șuncă și brănză
Descoperă cum să prepari cel mai delicios sandviș cu păine prăjită în ouă bătute, umplut cu șuncă și brânză.
Paine cu mac
700 g faina3 oua250 g lapte150 g unt1 lingurita sare1 lingurita zahar6 linguri mac1 cub drojdie
Paine de casa - la aparat de facut paine
680 g faina de secara (merge si cu 000 dar e mai sanatos asa) 300 ml apa sau lapte 2 oua 2-3 lingurite de sare un pachet susan un pachet seminte decojite floarea soarelui 30 grame drojdie (dimensiunea unei nuci) faramitata 50 grame unt (nu margarina! - daca nu se poate unt atunci ulei)
Pesmet de casă - cum să-l faci rapid și delicios
Învață cum să faci pesmet de casă, o modalitate economică și delicioasă de a prepara preparate pane. Rețeta este simplă și rapidă, iar rezultatul este un pesmet crocant și aromat.
Sandvici cald cu ou și bacon
Un sandvici cald este o idee excelentă atunci când aveți poftă de o gustare mai consistentă sau pe post de mic dejun. Rumenit la exterior și umplut cu ce vă place, alături de o cafea caldă sau un ceai... sună ca un început de zi perfect, nu-i așa? Astăzi vă propunem o rețetă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă. Un sandvici cald, cu bacon și ou ochi, cu cașcaval topit și rumenit în unt. Dacă deja v-am făcut poftă și aveți ingredientele la îndemână... ce mai așteptați?!
Paine integrala de secara
- 2 linguri de zahar brun- 330 ml apa- 2 linguri seminte de chimen- 4 linguri ulei de masline- 350 gr faina integrala de secara- 100 gr faina integrala de grau- 50 gr faina alba de paine 650- 1 lingurita sare- 1 pliculet de drojdie uscata
Sandvis Cu Ou Si Branza
Cand nu poti alege intre oua si sandvis cu branza la micul dejun, combina cele doua variante pentru un preparat reconfortant.
Înghețată de mure - rapidă și ușoară (cu și fără mașină de înghețată)
Vrei să știi cum să prepari acasă o înghețată delicioasă de mure? Iată o rețetă simplă și rapidă.
Paine pufoasa cu lapte
600 g faina alba 310 g lapte 25 g drojdie proaspata 1 lingurita zahar 2 lingurite sare 1 lingura unt topit 1 ou pentru uns seminte mac pentru topping
Gigispapa (Paine prajita cu lapte)
- 5 felii de paine ;- O cana de lapte (aprox. 100 de ml) ;- 2 oua ;- 2 linguri de zahar ;- 1lingura Ulei/un cub de unt dupa preferinta.
Paine neagra
Aluat: 570gr fainta integrala+ inca putin pt rulat, 2 lingurite sare, 1 lingurita zahar brun deschis sau de care aveti, 2 lingurite drojdie uscata, 400 ml apa calduta.
Tarta cu ricotta, dietetica
Ingrediente necesare pentru aluat tarta: 300 gr. tar^ate de ovaz 50 gr. tar^ate de gr^au( sau 350 gr de faina integrala ) 200 gr unt sau margarina 2 oua indulcitor un v^arf de cutit de sare coaja de la 1/2 portocala esenta de vanilie sau de flori de portocal. Prepararea aluatului : Se pun tar^atele(macinate fin daca se doreste la masina de cafea) sau faina ^intr-un castron ^in mijloc se face o scobitura ^in care se adauga untul sau margarina topite pe bain-marie ouale sarea indulcitorul coaja de portocala si esenta. Se fram^anta bine si se pune la rece pentru 30 de minute. Ingrediente crema: Br^anza " Ricotta" sau urda slaba 500 gr. 4 oua ^indulcitor pure de caise din compot esenta de vanilie scortisoara un praf de curcuma o banana sau felii de caise
Pizza din felii de paine
Felii de painecca 150 g untcateva ciupercisunca de porcardei rosucascavalmaslinecrema de branza Delaco
Sandviș cu brânză și salam, învelit în bacon
Sandvis cu branza si salam, invelit in bacon, o gustare pe cinste pentru un mic dejun rapid si delicios!
Pâine împletită - cea mai ușoară rețetă
Dacă îți place ideea de a face pâine acasă, pâinea împletită este o rețetă pe care trebuie să o încerci. Este simplu de făcut, are un aspect spectaculos, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui.
Cum să faci lipii (pâine libaneză) perfecte
Lipia libaneză este una dintre cele mai gustoase sortimente de pâine pe care le-am încercat. Se face ușor și o puteți savura cu orice, de la supe cremă, până la salată de vinete, hummus etc.
Paine crocanta
50 g drojdie proaspata500 ml lapte incalzit1 lingurita sare585 g faina de secara 100 unt inmuiat35 g faina de secara 105 g faina alba