Prajitura la masina de paine

Prajitura la masina de paine retete: cum gatesti prajitura la masina de paine si cele mai gustoase retete de cococi de paine, gulas in paine, paine raw vegan, paine cu masline, paine prajita pe aragaz, paine cu masline greceasca, prajitura de craciun, prajitura boema de post, floare de colt prajitura, prajitura cuburi de gheata.

Orez cu lapte in Masina de Paine

masina de paine = MdP 500 ml lapte, 85 gr orez, o lingura de zahar, stafide.

Paine (la masina de facut paine)

Pentru o paine de 1kg: 400 ml apa calduta 1 1/2 lingurita sare 1 lingura zahar 2 linguri ulei de masline 600 gr faina 1 1/2 lingurita drojdie uscata

Prajitura alsaciana cu stafide si nuca-in masina de paine

3 oua intregi ,160 g unt ,100 ml lapte caldut,1 lingurita sare, linguri zahar,420 g faina 1 plic drojdie Dr Oetker 150 g stafide 70 g nuca rupta bucatele esenta rom.

Paine cu morcov si ardei (masina de facut paine)

350 ml apa 1 lingura ulei 500 gr faina 2 lingurite sare 1/2 cubulet drojdie 1 morcov 1 ardei rosu

Paine gargarita

1 ou si 1 galbenus 500 gr faina (am pus putin mai multa pt ca am framantat.o la masina de paine) 7 gr drojdie uscata 360 ml lapte 60 ml ulei 1 lingura zahar 1 si 1/2 lingurita sare. pt decor: 1 galbenus si mac

Paine facuta in masina de paine

2 linguri lapte praf 2 lingurite sare 300 ml apa calda 5 masuri faina 1 pachet drojdie uscata Dr Oetker 1 lingurita zahar 2 linguri ulei Masurile si linguritele sunt cele din dotarea masinii.

Cozonacel la masina de paine

250 ml lapte caldut( fiert) 2 lingurite sare(rase) 3 oua(+1 pentru uns) 50 ml ulei coaja rasa de la o lamaie 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 750 g zaina un plic drojdie uscata 100 g stafide 250 g rahat esenta de rom

Cozonac frământat la mașina de făcut pâine

Nu există masă de sărbătoare fără cozonaci. Fie că alegem să-i cumpărăm, comandăm, sau îi facem în casă, să umple bucătăria cu parfumul lor, cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de Crăciun, Revelion, Paște și sărbătorile tradiționale, în general. Cu nucă, cu cacao, cu rahat sau cu stafide, aceștia reprezintă un desert irezistibil pentru orice român. Iar dacă nu ați făcut până acum cozonac din cauza frământatului, ei bine, scăpați de acest stres dacă îi frământați cu ajutorul unui robot de bucătărie sau al unei mașini de făcut pâine. O rețetă de cozonac frământat și dospit la mașina de pâine vă propunem și noi, astăzi.  

Minipanetone( facut la masina de paine)

600g faina 1 plic drojdie uscata 2 plicuri coaja de porto 2 plicuri coaja de lamaie ( sau coaja proaspata de la o lamaie si o portocala) 250 ml lapte caldut 250g unt moale 150 nuci maruntite 5 galb 125 g zahar tos 50g caise deshidratate(optional) 50g stafide esenta de rom un varf cutit sare glazura ciocolata de la Dr Oetker

Paine neagra cu chimen (pentru masina de facut paine)

500 gr faina neagra 200 gr faina secara 400 gr apa calduta 1,5 lingurite drojdie uscata 2,5 lingurite ulei masline 1 lingurita zahar brun 2 lingurite sare 1 lingurita chimen 1 lingurita seminte in 1 lingurita seminte floarea soarelui

Cozonac pufos, la mașina de făcut pâine

Multe gospodine se feresc de ideea de a face cozonac, din cauza frământării. Într-adevăr, dacă urmezi indicațiile de rețetă tradițională pas cu pas, frământarea poate fi o corvoadă. Dar dacă aveți o mașină de făcut pâine, lucrurile se simplifică semnificativ. Orice mașină de făcut pâine are un program simplu de frământare și dospire. Asta înseamnă că tot ce aveți de făcut este să puneți ingredientele pentru aluat în mașină, să selectați programul de frământare + dospire și să vă ocupați doar de umplutură.

Paine De Casa (masina)

-1-1/2 cup apa calda -2 linguri ulei -1-1/2 linguri zahar -1 lingurita sare -2 linguri lapte praf -3 cupe faina alba -1/2 cup faina integrala -2 linguri samanta de in -2 linguri drojdiuta

Covrigei insiropati

Aluat Primele cantitati sunt masuri de la masina de paine ,cele din paranteza sunt masuri de bucatarie. Apa calduta 1 1/4 pahar (250 ml) Ulei 5 linguri ( 50 ml.) Zahar 2 linguri (40 gr.) Sare 1 lingurita (5 gr) Faina 500 gr. Drojdie proaspata 20 gr. Sirop Apa 1 litru Zahar 500 gr. Arome :coaja de lamiae,portocala ,zahar vanilat ,rom (siropul sa fie bine aromat dupa cum va place )

Batoane cu cereale si miere

150 g miere,4 oua,100 g migdale date prin masina sau pisate foarte marunt,150 g faina,zeama de la 1/2 lamaie.

Pâine de casă cu cartofi - crocantă la exterior și pufoasă la interior

Nimic nu se compară cu o bucată de pâine caldă, făcută în casă și ruptă cu mâna, pe care întinzi unt sau cremă de brânză. Iar unul dintre cele mai gustoase feluri de pâine este cea cu cartofi, o pâine densă și sățioasă, care va fi pe placul întregii familii. Pâinea cu cartofi este un sortiment de pâine de inspirație germană și are o aromă ușor dulce, datorită amidonului din cartofi. Trebuie să alegeți cartofii sfărâmicioși, cu o textură uscată, care nu vor absorbi foarte multă apă în timpul fierberii. 

Paine prajita cu usturoi

1 paine feliata/ 1 bagheta 4 catei usturoi 3 linguri unt la temperatura camerei 1 lingura ulei masline 3 fire patrunjel

Paine Cu Ou La Cuptor

6 felii de paine toast 3 oua 2 ardei 1 ceapa mare 3 rosii 200 gr. cabans sau carnati de bere 50 gr.cascaval sare piper ulei

Paine in ghiveci

650 g faina de paine,16 g drojdie proaspata,200 g unt,3 oua,10 g sare,30 g zahar,apa,lapte.

Papară cu pâine și ouă

Atunci când auzi de papară, te gândești automat la omleta țărănească. Dar papară are și altă semnificație, fiind un preparat cu felii de pâine, ouă și brânză, rumenit la cuptor. Este ideală ca aperitiv, mic dejun sau pe post de gustare și este delicioasă atât caldă, cât și rece.  Papara este un preparat economic, pentru că se face din ingrediente la îndemână, pe care oricine le ar în frigider. Este o rețetă rapidă pe care o puteți prepara și savura de câte ori aveți poftă de ceva dulce. 

Taitei de casa cu masina de taitei

2 oua 500 g faina 1 lingura ulei 1/2 lingurita sare

Paine cu mere

750 g faina de paine, 30 g drojdie, 5 mere mari, mai acrisoare1/2 lingura zahar, 1 lingurita cu varf sare.

Sandwich Cu Unt, Cascaval Si Sirop De Artar

Un mic dejun "lipicios", sufocat in sirop de artar.

Paine rustica cu cartofi

680 g cartofi, 4 lingurite sare, 120 ml apa de la fierberea cartofilor,calda, 1 lingura drojdie uscata, 2 linguri ulei de masline, 665 g de faina alba tip 550.

Paine Cu Budinca De Unt

Desertul copilariei este acum reinventat intr-o reteta delicioasa.

Masina dulce cu capsuni si ciocolata

100 gr unt la temperatura camerei 120 gr zahar 1 plic zahar vanilat 1 lingurita esenta de portocale 1 lingurita scortisoara macinata coaja rasa de la 1 lamaie 4 oua separate 120 gr faina cernuta 1 plic (10 gr) praf de copt un praf de sare 100 gr ciocolata cu 45% cacao tocata marunt 250 gr capsuni taiati cubulete

Paine gustoasa cu lapte

Ingrediente pentru o paine: Aluatul de start pentru ziua 1: 25g faina 125ml lapte Aluatul de a doua zi: 350g faina 1 lingurita sare 1 lingurita lapte praf (optional, eu nu am avut) 55g zahar (sau mai putin daca nu va place painea dulce, eu am pus 30g) 2 lingurita drojdie uscata 125ml lapte cald 1 ou la temperatura camerei aluatul de start 30g unt topit dar la temperatura camerei

Sandvis cu ochiuri in paine

2 felii de paine 25 g unt 2 oua sare

Prajitura cu mac

Avem nevoie de: Pentru aluat -300 gm faina -170 gm margarina -2 lingurite drojdie instantanee -4 linguri de lapte( daca se foloseste drojdie obisnuita se dizolva in lapte cald) -4 linguri de zahar -1 galbenus de ou Pentru umplutura cu mac -2oo gm de mac ( macinat in masina de zahar sau mixer) -400gm zahar -100gm margarina -2 galbenusuri -1 cana de faina -1 cana pesmet -300ml lapte rece -1 praf de copt stins cu zeama de lamaie - 3 albusuri batute spuma

Paine Cu Ou

3-4 oua paine mai veche sare ulei pt prajit painea.

Melcisori cu zahar brun si scortisoara

Pentru aluat.......pe care l-am facut la masina. 500 g faina 250 ml lapte 1 plic drojdie(7grame) 50 g zahar 80 g unt 1 ou 1 praf de sare Pentru umplutura 6-8 linguri(in functie de cat de dulce vrem umplutura) zahar brun 6-8 linguri scortisoara esenta de vanilie Pentru uns ulei 1 galbenus

Frigănele sau pâine dată prin ou - micul dejun al copilăriei

Dacă este un mic dejun care ne aduce aminte de copilărie, cu siguranță este vorba despre frigănele. Sau pâine în ou, sau oricum doriți să le numiți. Le făceau mamele și bunicile noastre, atunci când ceream ceva dulce sau ca mic dejun, cu zahăr tos deasupra și cu o cană de ceai sau lapte.  Nimic nu se compară, dimineața, cu mirosul de pâine prăjită în ou, dar mai ales cu gustul ei. Te duce instant cu gândul la copilărie, oricât de departe ai fi de casa părintească și oricât de mult timp a trecut de atunci.  Gustarea noastră preferată poate fi și gustarea preferată a copiilor noștri, așa că am adaptat puțin rețeta originală și astăzi vă propunem o variantă de frigănele aromată, parfumată cu zahăr vanilat, numai bună pentru o dimineață în familie.

Ruladă din pâine cu cremă de brânză și somon

O ruladă aperitiv este o alegere excelentă pentru o ocazie când aveți musafiri și nu știți ce să pregătiți mai repede. Arată spectaculos pe platou, este delicioasă, rapidă și simplu de făcut. O puteți prepara fără să fie o ocazie specială, și savura ca gustare, mic dejun sau o puteți lua la pachet, pentru că este foarte bună și rece.

Tort masina

Pasta de zahar alba 700 gr. Colorant alimentar gel negru 6 foi de tort dreptunghiular 2 portii crema de tort dupa preferinta

Pasta de vinete coapte cu paine prajita

2 vinete 200 gr iaurt Zeama de la 1/2 lamaie 3 catei de usturoi 1 ceapa tocata 1 lingurita frunze de coriandru proaspat tocate sare de mare dupa gust ulei de masline cu aroma de lamiae felii de paine

Pâine de casă fără frământare

Mulți oameni se feresc de aluatul care necesită frământare și, implicit, de preparatele pentru care este nevoie de aluat făcut în casă. Dar există și rețete de aluat care nu necesită frământare și care se fac rapid și ușor.  Pâinea și chiar cozonacul sunt două exemple de astfel de preparate pentru care nu trebuie să vă bateți capul cu frământatul. O astfel de rețetă de pâine vă propunem și noi, astăzi. Tot ce aveți de făcut este să amestecați ingredientele și să le lăsați la dospit peste noapte, după care să coaceți pâinea. 

Reteta de baza de paine

1kg faina alba pentru paine625ml apa calduta30g drojdie proaspata sau 3 pliculete a cate 7g2 linguri zahar2 linguri rase de sare de marefaina pentru presarat

Paine cu usturoi, reteta pe care ar trebui sa o incerci

Este cu siguranta cea mai buna reteta de paine cu usturoi si singura pe care ar trebui sa o incerci. O paine moale si plina de usturoi, in interior si crocanta în exterior.

Paine prajita cu ou, zahar si vanilie

2 oua 4 felii de paine toast 2 lingurite de zahar zahar vanilat esenta de vanilie 3 linguri de lapte

Fructe cu sos caramel si paine in ou

2 feli de paine 2 oua 1 zahar vanilat 2 lingurite de stafide 500 grame fructe taiate (caise mere si prune am folosit eu) 5 linguri de zahar 50 grame de margarina sucul de la o jumatate de portocala

Paine crocanta la cuptor cu sunca si branza Cheddar

unt pentru uns 250 gr paine taiata felii 90 gr sunca feliata 150 gr branza Cheddar rasa 3 oua 250 ml lapte 250 ml smantana 1 lingura mustar

Crutoane de paine

paine ulei sare boia busuioc oregano fulgi de usturoi uscat

Cozonac impletit cu mac

Aluat:600 gr faina,125 gr unt, ml smantana.50 ml lapte,70 ml apa,100 gr zahar,1 zahar vanilat,4 galbenusuri,1 lingura ulei,1 fiola esenta vanilie,coaja razuita de la o portocala sau lamaie, gr drojdie proaspata Umplutura de mac:300 gr mac macinat in masina de cafea,1 cana lapte,3 linguri zahar (puteti pune mai mult dupa gust),1 zahar vanilat,1 fiola esenta vanilie.

Pizza cu paine

1 paine uscata lapte kecup Kaiser salam rosii ardei masline cascaval oua smantana

PAINE CU IAURT

500g faina, 1cub drojdie proaspata, 300g iaurt simplu, sare.

Flute cu branza sarata si masline - painicele umplute

1kg de faina ptr paine 1/2 pachet de drojdie-25 de gr 1 lingurita de sare 21/2 pahare de apa la temperatura camerei 1 pahar de masline negre sau verzi taiate felioare 1 catel de usturoi zdrobit 1/2 lingurita de cimbru - frunza care da un miros placut la legume si la paine 3 linguri ulei de masline putin piper - nu e obligatoriu 100 gr de branza sarata de gen feta sau telemea ulei de masline ptr uns

Ketchup

2300 gr suc de rosii proaspat stors (am dat rosiile prin masina de bulion de 4 ori pt ca la prima tura iese mai mult apa iar la ultimele ture iese pasta de rosii care e cea mai buna), 300 gr ceapa, 100 ml ulei, 600 gr ardei kapia copti, 200 ml apa, 100 ml otet, 300 gr zahar, sare,piper si alte condimente:foi de dafin (am avut si proaspete si uscate),scortisoara,cuisoare,nucsoara,ghimbir,oregano,salvie ,usturoi granule si usturoi proaspat ras.

Paine prajita cu miere

3 oua, 5 felii paine neagra, 3 lg miere de albine, sare, unt sau ulei

Pizza cu felii de paine

12 felii de paine la forma, 20 ml lapte, 500 gr de sunca, 1 cutie cu ciuperci, 200 gr de masline, 75 grame de margarina, 250 gr cascaval, 3 oua pasta de tomate 250 gr