Stiuca marinata
Stiuca marinata retete: cum gatesti stiuca marinata si cele mai gustoase retete de stiuca la cuptor cu sos de rosii, vita marinata in vin rosu, scrumbie de dunare marinata, ceafa de porc marinata, marinata pentru piept de pui, salata de piept de pui cu ceapa marinata.Aperitiv din stiuca marinata
cca.1 kg știucă mica cam de 200-250 g bucataotetapafoi de dafinboabe de piper2 linguri zaharsare
Stiuca Umpluta
O stiuca - aprox 2 kg 1 ceapa 3-4 catei usturoi 1 conserva de ton maruntit miezul unei jumatati de franzela 1 cana cu lapte 2 oua piper sare marar patrunjel
Stiuca la cuptor
6 bucati stiuca 7 ciuperci 1 ceapa 3 rosii 1 frunza dafin 15-20 boabe piper 50 ml ulei 250 ml apa 1 bucatica de telina 1 ardei kapia rosu 1 morcov sare patrunjel sau busuioc(cum va place) 1 lamaie
Stiuca umpluta gustoasa
800 g stiuca, 2 legaturi de marar, condimente, 2 oua, 100 g bulion, 200 g vin, sare dupa gust, ½ de lingurita de cimbru, o lingurita de mustar si 2 bucati de ceapa.
Stiuca cu sos de rosii
1 știuca de cca.800-1000 g, 500 g roșii cherry, 500 ml suc de roșii, 1 căpățână de usturoi, piper alb, dafin, 100 ml ulei masline, sare
Stiuca cu sos de stafide
pentru 2 portii: 8 rondele de stiuca taiate de circa 1,5-2 cm grosime 1/2 dovlecel taiat cubulete 1/2 dovlecel taiat rondele de 5 mm grosime 3 fire de ceapa verde tocate marunt 50 g de stafide 1 ardei gras rosu galben sau portocaliu taiat cubulete 100 ml ulei 1/2 de lam^aie (zeama de la) 1 foaie de dafin 1 lingurita de pasta de tomate 100 ml de apa (fierbinte) sare si piper
Friptura de pui marinata la grill
Ex. 3 ciocanele si 3 aripioare de pui Pentru marinata: 3 catei de usturoi 2-3 felii de ceapa sare, dupa gust 3-4 cuisoare un varf de lingurita miere de albine 150 ml vin La garnitura am copt 3 cartofi...
Goujon de stiuca
pentru 3-4 persoane: 1 stiuca mai mare (circa de 1 kg dupa ce a fost curatata de solzi si de intestine si fara cap) 250-300 ml de ulei de floarea soarelui 2 linguri de condiment pentru peste (care sa contina si un pic de nucsoara - de preferat) 200 g de faina 1 ou - batut 2 linguri de lapte - pe care ^il adaugam ^in oul batut si omogenizam 2-3 linguri de sos Aioli (maioneza cu usturoi) pentru prepararea lui daca nu-l gasiti prin magazine cititi articolul lui CevaBun.ro
Frigarui de peste cu marinata de lamaie verde
o500 gr peste file taiat cubulete Pentru marinata o1 lingurita coriandru boabe oCoaja rasa si sucul de la 2 lamai verzi o4 lingurite zahar brun o1 lingura ulei de masline oSare si piper negru
Pulpe la gratar in marinata de sos tomat
Marinata continea:200 gr sos tomat50 gr vin albcateva linguri sos de soia1-2 lingurita zaharsare, piperpulpe de pui
Stiuca umpluta cu chiftelute
1-2 stiuci medii (1,5-2 kg) 1 ceapa mare 2 x conserva ton,usturoi,1 franzela lapte verdeata
Pui cu mere la cuptor in marinata asiatica
1 Pui, 1 ceapa, 2 ardei kapia, 2 ardei iuti, 2 mere, vin, sare, piper, boia dulce, boia iute. Marinata: 3 catei usturoi, zahar brun, sare, 1 pahar vin alb, 1/2 pahar sos soia, amestec de condimente (coriandru, nucsoara, piper verde, rosu, alb, chilli, ghimbir proaspat), 2 limete.
Pilaf cu ceafa de porc marinata
-o ceasca (280 ml) orez bob lung Basmati -1 morcov marisor -1-2 cepe -400 g ceafa de porc marinata - eu am folosit cea care se gaseste in comert destinata pentru frigarui care este foarte frageda si nu necesita pregatire termica de lunga durata. -curry Fuchs -patrunjel -piper negru macinat -sare dupa gust -cca 4-5 linguri ulei deodorizat -apa fierbinte: un pic mai mult decat cuprinde compozitia
Carne de miel marinata cu cartofi
2,5 kg de carne de miel (pulpa)3-4 cartofi2 cepe mari, taiateulei de maslinePentru marinata:4 catei de usturoi1/2 lingurita chilli6 linguri ulei de masline100 ml vin alb3 linguri paprika1 lingura rozmarin1 lingura cimbrusare dupa gustpiper negru dupa gust
Plachie la cuptor cu legume si vin
1,5 kg peste (stiuca, crap, salau etc.),7-8 cepe mari,2 cesti de ulei,3-4 rosii,1 pahar vin,patrunjel verde,sare,piper
Stiuca cu ceapa si rosii
750 g peste,200 g bulion de rosii,100 g ceapa,1 lingura unt,rosii cherry,sare,piper,zahar
Ciorba de peste
4 feluri de peste (capete si cozi): eu am folosit somn, stiuca, caras si rosioara2 cepe mari4 morcovi1 pastarnac mareo telina micao legatura de patrunjel verdeo legatura de leustean0,5l bors
Saramură de pește lipovenească
Descoperă gustul autentic al saramurii de pește lipovenești și bucură-te de beneficiile nutriționale ale acestei mâncăruri tradiționale.
Salată de icre cu ceapă
Salata de icre cu ceapă este o rețetă tradițională din România. Se prepară prin amestecarea icrelor cu ceapa tăiată mărunt, ulei, sare și piper.
Stiuca in sos de vin si lamaie la cuptor
2 stiuci mici taiate in rondele spalate si sterse (curatate de solzi) 200 ml de vin alb 12-15 catei mici de usturoi curatati si spalati o lamaie mare spalata 3 linguri cu ulei de masline 3-4 fire de cimbru spalate sare piper proaspat macinat
Marinata de peste cu lamaie si usturoi
2 kg peste 2 lamai 500 ml ulei 4-5 catei usturoi piper boabe foi dafin sare borcane
Scrumbie marinata
o scrumbie 3 cepe albe 3 linguri otet o lingura ulei de masline boabe de piper, si enibahar,foi de dafin fateva felii de lamaie
Friptura in marinata de lapte
12 bucati de friptura 500 ml lapte sare 4 catei de usturoi
Peste (stavrizi) la borcan
La timpul de preparare am trecut cumulate pregatirea perioada de pastrare in marinata la rece fierberea perioada de racire. 3 kg stavrizi Marinata: 500 ml otet din vin 500 ml apa cateva linguri de sare mare (daca este nevoie mai adaugati apa si otet pana se acopera pestele in vasul respectiv) piper boabe foi de dafin boabe coriandru In fiecare borcan se va mai adauga cate 1-2 foi de dafin cateva boabe de piper si cateva boabe de coriandru. Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de preferintele fiecaruia. Se poate prepara din orice peste de mare sau oceanic dar timpul de fierbere creste sau se micsoreaza in functie de marimea pestelui.
Friptura de vita marinata cu vin
1 kg carne vita fara os, 1 pahar vin rosu, piper, sare, usturoi, foi de dafin, ulei de masline
Brânză feta marinată în stil grecesc
Brânza feta este delicioasă atât simplă, cât și inclusă în rețete. Dar astăzi vă propunem un alt fel de a păstra și savura brânza feta, titpic grecesc. Cubulețe de brânză marinate în ulei de măsline și mirodenii. Sună bine, nu-i așa? Brânza feta marinată va căpăta o aromă subtilă de ierburi aromatice și un gust ușor iute. Poate fi folosită la aperitive, salate, savurată ca atare sau în combinație cu alte brânzeturi. În plus, brânza feta marinată se păstrează mai bine și pentru o perioadă mai îndelungată.
Telemea marinata
250 gr telemea 10 masline negre jumbo 2 catei de usturoi pisati coaja de lamaie 3 linguri ulei de masline extra virgin
Marinata de scrumbie
2-3 scrumbii Mathias groase 2-3 morcovi grosi -dati pe razatoarea cu gauri mari 2-3 cepe mari-taiate rondele subtiri 2 foi de daphin 2-3 boabe piper enibahar(piper englezesc) 1-11/2 pahar otet5% 2-21/2 pahar apa sare zahar
Pulpe de pui in marinata de lapte
4 pulpe de pui, 1/2 l lapte, 3 catei de usturoi, 2 foi de dafin, 1 lingurita cimbru, sare piper ulei,
Marinata de peste cu legume sote
1 kg peste 3-4 linguri ulei 1 pahar mare vin alb 2-3 frunze dafin 10 boabe ienibahar 250 ml bulion de casa 10 boabe piper sare legume congelate
Marinata pentru peste la gratar
1-2 ls frunze patrunjel tocat;1-2 ls busuioc tocat sau 1ls mirodenii de provincie;piper proaspat macinat;1-2lc mustar Dijon;sucul de la 1 lamiie;5-6 ls ulei masline;
Muschiulet de vitel in marinata cu mustar
1 bucata muschiulet de vitel 2 linguri ulei de masline mustar 5-6 catei de usturoi 1 pahar cu vin alb ierburi de provence sare piper macinat
Scrumbie proaspata marinata
Am folosit o buc. scrumbie,sare dupa gust,3 buc. foi de dafin,6-7 boabe de piper negru,5-6 boabe coriandru,un paharel otet de mere sau dupa gust o lingura ulei. Cantitatile se maresc in functie de necesitati...
Friptura de porc cu "pere"
5-6 cotlete de porc5-6 cartofi mariPentru marinata:o lingura pasta rosii,1 lingura mustar,1 lingura chimen,1 lingura otet,1 lingura zahar,1 lingura ulei,2 catei zdrobiti de usturoi, sare, piper si putin vin rosu
Marinata cu miere, mustar si susan
Atunci cand vrei o friptura cu aroma speciala, este neaparat necesar sa folosesti o marinata. Cea de mai jos este perfecta pentru coaste, carne de pui sau de porc.
Pește marinat la borcan
Învață cum să pregătești pește marinat la borcan ca un expert. Rețeta noastră pas cu pas te ajută să obții un gust autentic și păstrezi peștele proaspăt pentru mai mult timp!
Salata de scrumbie cu sfecla
1 scrumbie marinata, dezosata, 2 cartofi mijlocii, fierti, 2 morcovi, fierti, 1 ceapa, tocata marunt, 2-3 oua fierte, 2 sfecle mijlocii, fierte, maioneza.
Ficatei De Pasare La Gratar
ficatei de pasare Pentru marinata folosim : sare dupa gust piper,cimbru,busuioc,oregano dupa gust un pahar vin alb zeama de lamaie dupa gust putin ulei de masline
Branza feta marinata
250 gr feta, taiata in cuburi 1 lingurita boabe de coriandru 1-2 frunze de dafin 2 catei de usturoi, pisati 1 lingurita coaja de portocale 1 lingurita oregano 1/2 cana de ulei de masline,extra virgin
Friptura de vita marinata la gratar
500 grame carne de vita 3 nuci 5-6 alune de padure 3 catei de usturoi o ceapa mai mica ardei iute verde 2 linguri ulei de masline o lingura de miere o lingurita zeama lamaie 100 ml vin rosu sare piper busuioc nucsoara patrunjel verde
Marinata de peste (fitofag)
1 kg peste (fitofag) 5 morcovi 1 telina 2 pastirnaci 2 cepe mari 1-2 pahar ulei (100ml) 1-2 otet de mere cu miere (otet de vin) sare piper boabe foi de dafin 1 borcan rosii in bulion (pasta de tomatae)
Pui la cuptor in marinat~a de m~arar
1 pui mare 4 c~atei de usturoi 2 linguri past~a pt. pui sofran piper sare mare 8 linguri de ulei 1 leg~atur~a de m~arar tocat p~atrunjel bere vin 1 kg. cartofii pt. fiert
Aripioare de pui marinate
Marinata:- zeama de la o portocala- 5-6 catei de usturoi- 1 lingurita de zahar- 1 lingurita de sos de soya - 1 lingurita de sos Worcester- cimbrisor- aripioare de pui
Scrumbie de Dunare marinata
La timpul de preparare am trecut si timpul de pastrare in sare . 2,5 kg scrumbie de Dunare 1 l apa 250 ml otet din vin sare grunjoasa boabe de mustar,boabe de piper,boabe de coriandru ,foi de dafin dupa gust 2-3 cepe 2 morcovi
Marinata de peste cu dafin si ienibahar
1,5 kg peste mare,1 ceasca ulei,2 foi dafin,cateva boabe de piper si ienibahar,faina,sare
Prepelita Cu Rodie
Incearca aceasta reteta rapida si usoara din Orientul Mijlociu, care amesteca friptura de prepelita cu rodie pentru a face un fel de mancare impresionant.
Crochete de pangasius
- 2 fileuri de pangasius - 1 legatura ceapa verde - 1 legatura usturoi verde - 1 legatura marar - 1 legatura patrunjel - 1 cartof mai mare - 3 linguri telemea - 2 oua - sare piper - ulei - pesmet. Pentru marinata: - 2 litri apa - sare - piper boabe - 2 foi dafin - 1 lingura otet de mere.
Broccoli marinat, salata racoritoare
2 cups de broccoli gata curatat, niste ardei rosu si portocaliu, 2 catei de usturoi, o conserva de fasole (naut) chick peas si frunze de patrunjel.Pentru marinata: 5-6 linguri ulei de masline, 2-3 linguri otet, 2 linguri suc de lamaie, sare, piper
Pulpe de pui cu lamaie la cuptor
6 pulpe de pui 2 lamai, sucul la marinata si coaja pentru ornat 4 linguri ulei 2 catei de usturoi 2 crengute de cimbru (proaspat daca este,daca nu si cel uscat e OK) sare si piper