Stiuca marinata

Stiuca marinata retete: cum gatesti stiuca marinata si cele mai gustoase retete de stiuca la cuptor cu sos de rosii, vita marinata in vin rosu, scrumbie de dunare marinata, ceafa de porc marinata, marinata pentru piept de pui, salata de piept de pui cu ceapa marinata.

Aperitiv din stiuca marinata

cca.1 kg știucă mica cam de 200-250 g bucataotetapafoi de dafinboabe de piper2 linguri zaharsare

Stiuca Umpluta

O stiuca - aprox 2 kg 1 ceapa 3-4 catei usturoi 1 conserva de ton maruntit miezul unei jumatati de franzela 1 cana cu lapte 2 oua piper sare marar patrunjel

Stiuca la cuptor

6 bucati stiuca 7 ciuperci 1 ceapa 3 rosii 1 frunza dafin 15-20 boabe piper 50 ml ulei 250 ml apa 1 bucatica de telina 1 ardei kapia rosu 1 morcov sare patrunjel sau busuioc(cum va place) 1 lamaie

Stiuca cu cartofi fierti

stiuca 5 buc.5 cartofi marisarepiperfrunze dafin

Stiuca umpluta gustoasa

800 g stiuca, 2 legaturi de marar, condimente, 2 oua, 100 g bulion, 200 g vin, sare dupa gust, ½ de lingurita de cimbru, o lingurita de mustar si 2 bucati de ceapa.

Știucă la cuptor cu sos de roșii

Știucă la cuptor cu sos de roșii - o rețetă delicioasă și ușor de preparat, perfectă pentru o cină ușoară și aromată.

Stiuca cu sos de stafide

pentru 2 portii: 8 rondele de stiuca taiate de circa 1,5-2 cm grosime 1/2 dovlecel taiat cubulete 1/2 dovlecel taiat rondele de 5 mm grosime 3 fire de ceapa verde tocate marunt 50 g de stafide 1 ardei gras rosu galben sau portocaliu taiat cubulete 100 ml ulei 1/2 de lam^aie (zeama de la) 1 foaie de dafin 1 lingurita de pasta de tomate 100 ml de apa (fierbinte) sare si piper

Plachie la cuptor cu legume si vin

1,5 kg peste (stiuca, crap, salau etc.),7-8 cepe mari,2 cesti de ulei,3-4 rosii,1 pahar vin,patrunjel verde,sare,piper

Saramură de pește lipovenească

Descoperă gustul autentic al saramurii de pește lipovenești și bucură-te de beneficiile nutriționale ale acestei mâncăruri tradiționale.

Ciorbă de pește cu paprika. Rețeta ungurească

Ciorbă de pește cu paprika, o ciorbă de pește delicioasă și aromată, preparată după rețeta tradițională ungurească. Rețetă tradițională explicată pas cu pas pentru un gust autentic.

Borș de pește ca în Deltă

Borșul de pește este un preparat tradițional din Delta Dunării. Acest fel de mâncare are o savoare aparte datorită ingredientelor proaspete și tehnicilor autentice de gătit. Iată cum poți prepara un borș de pește ca în Deltă, pas cu pas.

Marinata de peste cu lamaie si usturoi

2 kg peste 2 lamai 500 ml ulei 4-5 catei usturoi piper boabe foi dafin sare borcane

Stiuca in sos de vin si lamaie la cuptor

2 stiuci mici taiate in rondele spalate si sterse (curatate de solzi) 200 ml de vin alb 12-15 catei mici de usturoi curatati si spalati o lamaie mare spalata 3 linguri cu ulei de masline 3-4 fire de cimbru spalate sare piper proaspat macinat

Scrumbie marinata

o scrumbie 3 cepe albe 3 linguri otet o lingura ulei de masline boabe de piper, si enibahar,foi de dafin fateva felii de lamaie

Salată de icre cu ceapă

Salata de icre cu ceapă este o rețetă tradițională din România. Se prepară prin amestecarea icrelor cu ceapa tăiată mărunt, ulei, sare și piper.

Friptura de vita marinata cu vin

1 kg carne vita fara os, 1 pahar vin rosu, piper, sare, usturoi, foi de dafin, ulei de masline

Brânză feta marinată în stil grecesc

Brânza feta este delicioasă atât simplă, cât și inclusă în rețete. Dar astăzi vă propunem un alt fel de a păstra și savura brânza feta, titpic grecesc. Cubulețe de brânză marinate în ulei de măsline și mirodenii. Sună bine, nu-i așa? Brânza feta marinată va căpăta o aromă subtilă de ierburi aromatice și un gust ușor iute. Poate fi folosită la aperitive, salate, savurată ca atare sau în combinație cu alte brânzeturi. În plus, brânza feta marinată se păstrează mai bine și pentru o perioadă mai îndelungată. 

Telemea marinata

250 gr telemea 10 masline negre jumbo 2 catei de usturoi pisati coaja de lamaie 3 linguri ulei de masline extra virgin

Marinata de scrumbie

2-3 scrumbii Mathias groase 2-3 morcovi grosi -dati pe razatoarea cu gauri mari 2-3 cepe mari-taiate rondele subtiri 2 foi de daphin 2-3 boabe piper enibahar(piper englezesc) 1-11/2 pahar otet5% 2-21/2 pahar apa sare zahar

Pulpe de pui in marinata de lapte

4 pulpe de pui, 1/2 l lapte, 3 catei de usturoi, 2 foi de dafin, 1 lingurita cimbru, sare piper ulei,

Marinata pentru peste la gratar

1-2 ls frunze patrunjel tocat;1-2 ls busuioc tocat sau 1ls mirodenii de provincie;piper proaspat macinat;1-2lc mustar Dijon;sucul de la 1 lamiie;5-6 ls ulei masline;

Scrumbie proaspata marinata

Am folosit o buc. scrumbie,sare dupa gust,3 buc. foi de dafin,6-7 boabe de piper negru,5-6 boabe coriandru,un paharel otet de mere sau dupa gust o lingura ulei. Cantitatile se maresc in functie de necesitati...

Friptura de porc cu "pere"

5-6 cotlete de porc5-6 cartofi mariPentru marinata:o lingura pasta rosii,1 lingura mustar,1 lingura chimen,1 lingura otet,1 lingura zahar,1 lingura ulei,2 catei zdrobiti de usturoi, sare, piper si putin vin rosu

Marinata cu miere, mustar si susan

Atunci cand vrei o friptura cu aroma speciala, este neaparat necesar sa folosesti o marinata. Cea de mai jos este perfecta pentru coaste, carne de pui sau de porc.

Branza feta marinata

250 gr feta, taiata in cuburi 1 lingurita boabe de coriandru 1-2 frunze de dafin 2 catei de usturoi, pisati 1 lingurita coaja de portocale 1 lingurita oregano 1/2 cana de ulei de masline,extra virgin

Friptura de vita marinata la gratar

500 grame carne de vita 3 nuci 5-6 alune de padure 3 catei de usturoi o ceapa mai mica ardei iute verde 2 linguri ulei de masline o lingura de miere o lingurita zeama lamaie 100 ml vin rosu sare piper busuioc nucsoara patrunjel verde

Marinata de peste (fitofag)

1 kg peste (fitofag) 5 morcovi 1 telina 2 pastirnaci 2 cepe mari 1-2 pahar ulei (100ml) 1-2 otet de mere cu miere (otet de vin) sare piper boabe foi de dafin 1 borcan rosii in bulion (pasta de tomatae)

Pui la cuptor in marinat~a de m~arar

1 pui mare 4 c~atei de usturoi 2 linguri past~a pt. pui sofran piper sare mare 8 linguri de ulei 1 leg~atur~a de m~arar tocat p~atrunjel bere vin 1 kg. cartofii pt. fiert

Aripioare de pui marinate

Marinata:- zeama de la o portocala- 5-6 catei de usturoi- 1 lingurita de zahar- 1 lingurita de sos de soya - 1 lingurita de sos Worcester- cimbrisor- aripioare de pui

Scrumbie de Dunare marinata

La timpul de preparare am trecut si timpul de pastrare in sare . 2,5 kg scrumbie de Dunare 1 l apa 250 ml otet din vin sare grunjoasa boabe de mustar,boabe de piper,boabe de coriandru ,foi de dafin dupa gust 2-3 cepe 2 morcovi

Pește marinat la borcan

Învață cum să pregătești pește marinat la borcan ca un expert. Rețeta noastră pas cu pas te ajută să obții un gust autentic și păstrezi peștele proaspăt pentru mai mult timp!

Marinata de peste cu dafin si ienibahar

1,5 kg peste mare,1 ceasca ulei,2 foi dafin,cateva boabe de piper si ienibahar,faina,sare

Prepelita Cu Rodie

Incearca aceasta reteta rapida si usoara din Orientul Mijlociu, care amesteca friptura de prepelita cu rodie pentru a face un fel de mancare impresionant.

Crochete de pangasius

- 2 fileuri de pangasius - 1 legatura ceapa verde - 1 legatura usturoi verde - 1 legatura marar - 1 legatura patrunjel - 1 cartof mai mare - 3 linguri telemea - 2 oua - sare piper - ulei - pesmet. Pentru marinata: - 2 litri apa - sare - piper boabe - 2 foi dafin - 1 lingura otet de mere.

Broccoli marinat, salata racoritoare

2 cups de broccoli gata curatat, niste ardei rosu si portocaliu, 2 catei de usturoi, o conserva de fasole (naut) chick peas si frunze de patrunjel.Pentru marinata: 5-6 linguri ulei de masline, 2-3 linguri otet, 2 linguri suc de lamaie, sare, piper

Frigarui Picante De Pui

Marinata in iaurt, miere si mustar, apoi pusa pe un gratar, carnea din aceste frigarui este frageda si aromata, perfecta langa o salata usoara.

Tochitura de berbecut si carnati de oaie

(6 portii) 700 g Pastrama de berbecut marinata 700 g Pastrama de oaie afumata 1 buc. (cca 30-40 cm) Carnati proaspeti de oaie 250 ml Suc de rosii 6-7 catei Usturoi&nbsp 2 linguri Ulei 80 ml Vin rosu Piper alb dupa gust

Muschi de vita umplut

350 gr muschi de vita o conserva de ciuperci 1 morcov taiat rondele 1 telina mica taiata cubulete 1 albus de ou fiert taiat cubulete o ceapa mica taiata marunt 1 canuta ulei pentru marinata: 250 bere blonda 1 lingura mustar 1 lingura sos de soia light sare piper,

Scăricică de porc marinată în bere

Există o vorbă din popor care spune că ”cea mai bună legumă este porcul”. Mai în glumă, mai în serios, carnea de porc, coastele în special, reprezintă unul dintre cele mai gustoase preparate. Iar atunci când sunt marinate și pregătite la cuptor, este aproape imposibil să te abții. Coastele sau scăricica de porc pot fi preparate într-o mulțime de moduri, însă de departe cea mai inspirată alegere este să le marinați mai întâi, apoi să le gătiți la foc mic. Carnea va deveni suculentă, nu se va usca deloc, iar rezultatul final vă va face să vă lingeți pe degete. Secretul pentru scăricica de porc marinată în bere constă în răbdare și timp în care să lăsați carnea să se marineze și aromele să se îmbine. Scăricica de porc marinată în bere este genul de preparat cu care vă veți impresiona prietenii sau musafirii. Crusta o va face să arate irezistibil și să nu vă puteți opri la o singură porție.

Papricaș de pește - rețeta tradițională

Rețeta tradițională de papricaș de pește, un preparat sățios și aromat, specific bucătăriei maghiare și românești. O tocană consistentă și aromată, perfectă cu mămăliguță.

Prepelita Marinata Cu Stafide Si Seminte De Pin

O reteta italieneasca, simplu de preparat, dar suficient de sofisticata pentru a-ti impresiona invitatii.

Aripioare de pui marinate in usturoi

Ingrediente : 8 aripioare mari sau 12 mici. Pentru marinata: 8 catei de usturoi mari, curatati si pisati, 2 linguri ulei de masline, zeama de la o lamaie sau suc de lamaie, 1/8 lingurita scortisoara, 1/2 lingurita enihibar, 1/4 lingurita piper negru, sare

Piept de pui cu mustar si salvie

50g unt 4 linguri ulei de masline pesmet 1 piept de pui rozmarin salvie mustar piper alb Pentru marinata: 1 lamaie 3 linguri ulei de masline sare

Somon glazurat

O bucata somon (am avut noroc, congelatul nu era deloc gras, nu avea piele, a lasat nitica apa ca nu l-am scurs bine, in ret perfect)Marinata:un catel de usturoi,o lingura de miere,o lingurita worcestershire,1-2 lingurite sos de soia,1 lingurita iutica (sau ardei iute tocat).Pentru garnisit:ceapa siun dovlecel taiat fasii subtiri.

Piept de pui cu maioneză, măsline și ceapă marinată

Piept de pui cu maioneză, măsline și ceapă marinată este o rețetă versatilă care se potrivește atât ca aperitiv la ocazii speciale sau sărbători, cât și ca fel principal în cursul săptămânii sau în weekend. Este o alegere excelentă când vrei ceva ușor și sățios, dar și rapid de pregătit.

Tocanita de iepure vanat

1 kg carne de iepure, 1 ceapa, 3-4 catei de usturoi, 1 ardei gras, 1 morcov, 3-4 linguri ulei, 3 linguri suc de rosii, cateva masline negre, sare, piper, cimbru verde, boia dulce. Pentru marinata: 500 ml vin alb sec, 200 ml apa, 3-4 catei de usturoi, 1 ceapa, boabe de piper, 1 foaie de dafin.

Pui curry cu aroma de scortisoara

Cateva rosii½ kg pui (pulpe dezosate superioare)Pentru marinata:½ iaurt1 lingurita boia dulce1 lingurita soia dulce1 lingurita sos de ciuperci1 lingura curry1 ceapa1 cartof mare½ lingurita scortisoaraCateva masline1 capatana de usturoiUlei de masline1 varf ardei iutePasta rosie de curryPasta verde de curry

Leurdă marinată la borcan

Pregătește acasă leurdă marinată la borcan! Rețetă simplă, gust delicios și beneficii pentru sănătate. Bucură-te de aroma primăverii tot anul! 

File de peste cu citrice

4 fileuri de Pangasius sau cod (sau orice peste va place),sare si piper,ulei de masline pentru ungerea fileului,rozmarin,si marinata facuta din:coaja si zeama de la o lamaie mica ,coaja de la o portocala,3 lingurite de mustar de masa,o lingura miere,3 catei de usturoi zdrobiti,o lingura ulei de masline.

Legume marinate la gratar

Legume in proportii dupa numarul de persoane si preferinte: stevie, dovlecei, zuchini, vinete, gogosari, ardei gras, ardei iute, ciuperci, morcov, pastarnac, castraveti, cartofi. Marinata: usturoi 2- 5 catei, apa, otet sau suc de lamaie, un strop de vin alb sec, ulei de masline, sare, ierburi aromate: patrunjel, cimbru, busuioc, maghiran, salvie, oregano, piper, fulgi de chilli sau feliute de ardei iute, seminte de mustar macinate, seminte de telina.