Sunca fiarta in vin

Sunca fiarta in vin retete: cum gatesti sunca fiarta in vin si cele mai gustoase retete de slanina fiarta in vin, crema fiarta de vanilie, rulada cu sunca, varza calita cu sunca, vita marinata in vin rosu, rulada cu sunca si cascaval, ficatei de curcan cu vin rosu.

Salata de fasole cu sos de vin

1 cana fasole rosie, fiarta1 cana fasole alba, fiarta1 cana fasole neagra, fiarta250g fasole verde, oparita1 ceapa mica rosie, tocata1 ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi2 linguri de patrunjel proaspat, tocatIngrediente pentru sosul de vin:1/4 cana otet din vin rosu1/4 cana ciorba de legume (portie) sau supa din conserva.3 linguri vin rosu sec (vin de Xeres)1 catel de usturoi, tocat1 lingura ulei de maslinesare de mare si piper dupa gust

Salata rusa cu ton si rulada cu sunca

Pt salata rusa: 5 cartofi 4 oua 4 morcovi 4-5 castraveti in otet 2-3 cutii de ton in ulei 300 gr maioneza 200 gr mazare fiarta sare piper Pt rulouri cu sunca: 2 felii de paine pt sandvisuri(tramezzini) 50 gr sunca presata in felii subtiri 2 frunze de salata verde 2 lingurite de maioneza

Țuica fiartă vs. vin fiert - care este alegerea ideală pentru iarnă?

Când temperaturile scad, două băuturi tradiționale sunt preferate de români: țuica fiartă și vinul fiert. Ambele sunt opțiuni excelente pentru a te încălzi în zilele reci de iarnă. Totuși, alegerea ideală depinde de preferințe și de context. Hai să le comparăm.

Toast cu sunca

8 oua, 8 felii de toast8 felii cascaval si 8 felii se suncasare, piper6 linguri otet de vin alb16 masline negre fara samburi

Rulouri De Sunca

Sunca presata sunca de Praga,sunca de pui, etc feliata branza topita mai moale felii de cascaval

Slănină fiartă în vin alb

Slănina fiartă în vin alb este o rețetă tradițională simplă, dar foarte apreciată. Se face ușor și are un gust special datorită combinației de vin și condimente. Iată ce trebuie să știi pentru a o prepara acasă.

Budinca de conopida si paste cu sos alb

1 conopida1 rosie10 frunze de busuioc400 g sunca fiarta4 catei usturoi200 g cascaval razuit200 g paste1 l lapte1 lingura faina sarepiper, oregano uscat, ulei de masline

Tocanita de ficat

500 grame ficat de vitel 2 rosii 1 ceapa 2 catei usturoi 100 grame sunca( salam cu sunca) 100 ml supa de pui sau vita 100 ml vin rosu ulei sare piper maghiran

Fulg de nea aperitiv

- pentru aluat 500 g faina 200 ml lapte caldut 7 g drojdie uscata 2 galbenusuri 60 g unt 2 linguri ulei masline 1 lingurita zahar 1 lingurita sare - pentru umplutura: 100 g cascaval feliat 150 g sunca cu vin spumant 50 g sunca crud uscata 100 g unt topit -pentru uns: 1 albus batut putin

Risotto Cu Porumb Si Sunca

2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocati 1 1/2 cana orez Arborio 3/4 cana vin alb sec sare piper negru 4 cani supa de pui 2 ani boabe de porumb 220g sunca afumata 110g branza Cheddar, rasa

Supa Tartiflette cu sunca

Un preparat inspirat din bucataria frantuzeasca, pentru a te incalzi in serile reci de toamna.

Salata de curcan in straturi

200 gr carne de curcan fiarta (pulpa am avut) 150 gr morcov fiert 100 gr patrunjel si telina fiarta 100 gr castraveti murati Pentru sos maioneza: 180 gr maioneza 80 gr smantana sare piper

Rulada de pui cu sunca si cascaval

500 g piept de pui cu os100g sunca de Praga100 gr cascaval De Senvis -Delaco1 ou2 lg cu ardei gras taiat cubulete2 lg ulei de masline4-5 codite de ceapa verdesarepiperboia dulcefulgi de ardei iute50 ml vin alb demisec

Escalop Zingara

pentru 4 portii 800g muschiulet de porc,200g ciuperci,200g sunca presata,100ml vin sec,200g smantana proaspata ,neprocesata ,50g bulion,sare ,piper,100ml ulei,100g faina.

Rulouri din dovlecel si sunca

1 dovlecel felii de sunca cascaval piper sare ulei

Frittatta de cartofi cu sunca

-10 cartofi -1 ceapa mare -250g sunca afumata (pancetta) -5 oua -ulei

Rulouri cu branza si sunca

800 g aluat foietaj 200 g crema de branza 10 felii sunca Praga 1 ou pentru uns

Portofele din muschi de porc cu sunca si cascaval

Pentru 8 portii: 1 kg muschi de porc file. -150g sunca de Praga sau sunca presata. -150g cascaval -3 oua. -150 ml ulei. -Sare piper Vegeta faina si pesmet.

Gratin de varza rosie

Doua maini de varza fiarta, tocata grob, 30 g unt, 15 g faina, 200 ml lapte, felie de sunca mai groasa, 50 g branza gruyere (eu am pus 25 g emmental si 25 g gruyere), 50 g smantana, piper aromat, sare, un praf de nucsoara.Pentru sos bechamel:20 unt, faina, lapte, sare si nucsoara

Oua ochiuri cu sunca

2 oua 4 felii de sunca ulei pentru prajit sare

Fornetti cu sunca, branza si susan

1 aluat foietaj 1 ou 300g sunca pui branza topita susan

Paste cu sunca

150g sunca afumata 1 ceapa mica 400g bulion 1 cub de delicat ardei iute uscat dupa gust 180g paste

Frigarui cu porumb, cartofi si sunca

4 cartofi 4 stiuleti de porumb fiert un dovlecel 4 felu sunca taraneasca 4 crengute cimbru/rozmarin, dupa gust sare ulei

Terina cu vita, pui si caise

500 g carne de vita tocata 3 felii sunca (bacon), 1 piept de pui fara os, 1/3 cana caise uscate, 1/4 cana vin alb (dry white wine), 30 g unt, 1 ceapa medie tocata 1 catel de usturoi zdrobit 1/2 cana patrunjel verde tocat 2 oua batute usor 1 cana pesmet, 1 lingura boabe de piper din conserva scurse (eu am inlocuit cu 1/2 lingurita piper macinat) 8-9 felii sunca (bacon) pt. a acoperi carnea.

Ouă umplute cu șuncă

Ouă umplute cu șuncă: descoperiți această rețetă rapidă și delicioasă de aperitiv, perfectă pentru petreceri și ocazii speciale.

Tarta cu legume si sunca

aluat foetaj 400g mazare cu morcovi 2oua 100g smantana 1cana lapte branza feta 150g piper busuioc 100g sunca de curcan.

Ruladă aperitiv cu ouă de prepeliță

Dacă îți place să gătești sau doar cauți o rețetă simplă și de efect, rulada aperitiv cu ouă de prepeliță e o alegere perfectă. Nu e complicată și nici nu ai nevoie de cine știe ce experiență în bucătărie. Doar urmezi pașii simpli și te vei bucura de un aperitiv gustos și arătos.

Salata cu sunca si cruditati

- 1 salata verde mica - 1 telina mica - 1-2 morcovi - 1 mar verde - 1 castravete - 3-4 felii de sunca - 1-2 linguri maioneza - sare piper.

Cum să faci un Croque Monsieur perfect - rețeta clasică din bistrourile franțuzești

Descoperă rețeta clasică de Croque Monsieur, un sandviș cald cu șuncă și cașcaval, gratinat la cuptor sau la tigaie. Este delicios, simplu de făcut, se servește cald și se potrivește atât pentru micul dejun, cât și ca gustare.

Cornuri cu sunca

150 ml lapte, 1 lingurita zahar, 3 oua, 6 linguri ulei, 1 plic drojdie uscata, un praf de sare, aprox. 500 g faina, sunca sau parizer,chimen

Budinca de paste cu branza si sunca

500 g paste,150 g sunca felii,200 g telemea,100 g cascaval,2 linguri smantana,1 lingura unt

Ruladă simplă cu șuncă și cașcaval

Nu știm voi cum preferați, dar nouă cel mai mult ne plac rețetele simple, pentru care ai nevoie de puține ingrediente, dar cu gust wow. Dacă și voi preferați la fel, atunci această ruladă este fix ce vă trebuie. O ruladă delicioasă umplută cu șuncă și cașcaval, pe care o puteți pregăti ca aperitiv, ca gustare atunci când aveți musafiri sau pur și simplu, pentru o masă rapidă și delicioasă. Rulada poate fi păstrată și savurată și rece, vă asigurăm că este la fel de gustoasă și că se potrivește perfect a doua zi, pe post de mic dejun. 

Rulouri de sunca pane umplute cu cascaval

Se pot folosi feliute de sunca de Praga de pui sau parizer cascaval oua pesmet faina condimente (piper busuioc,

Budinca de paste cu sunca

300 g paste200 g sunca10-12 ciuperci proaspete potrivite3 oua3-4 linguri smantana3-4 linguri cascaval rassare,piperbusuiocpatrunjel tocat marunt

Penne prosciuto, piseli (penne cu smintina, sunca si mazare)

Pentru 4 portii: -300g penne (sau ori ce pasta scurta) -200 ml smintina dulce -100g prosciuto cotto (sunca presata sau sunca de praga) -150g mazare bob -30 ml lapte -unt cit o nuca -30 ml ulei de masline -Sare si piper.

Salata De Vara Cora

o salata verde un ardei gras rosu un ardei gras galben 4 fire de ceapa verde 3 castraveciori proaspeti 4 rosii o legatura patrunjel o legatura marar 200-300 g sunca presata sau sunca de Praga ,sunca de pui, de curcan branza masline dupa gust ulei de masline otet de mere otet balsamic sau zeama de lamaie sare piper busuioc

Crescente cu sunca

-500 g faina -150 ml lapte -100 ml apa -1 lingurita rasa de sare -25 g drojdie -200 g sunca presata -1 ardei gras rosu mai mic -1 lingura miere -2 linguri de ulei -1 ou -oregano

Crochete din sunca cu cascaval

Pentru 5 portii:sunca presata - 200 gulei - 300 mlfaina - 150 gpesmet - 50 gcascaval - 100 goua - 3 bucatisare si piper dupa gust

Omleta cu sunca si branza de oaie

4 oua,80g branza de oaie, 50g sunca, 20g unt, sare

Muffins cu ouă și șuncă pentru micul dejun

Brioșele cu ouă, șuncă și legume sunt o idee nemaipomenită pentru micul dejun sau pentru a fi luate la pachet. Sunt delicioase atât calde, cât și reci, și pot fi servite imediat sau luate la pachet la școală sau la birou. 

Orez cu sunca in ardei

ardei gras rosu mare cateva felii de sunca de pui orez ceapa verde marar verde 3-4 morcovi tineri si dulci ulei sare curry

Omleta cu branza si sunca

3 oua 1 ceapa mica 1/2 ardei rosu 1/2 ardei galben sau verde 1 rosie 100 g sunca 100 g branza sarata sare piper 2 linguri ulei

Cornulete Cu Sunca Si Cascaval

100g smantana , 200g faina, 100g sunca de Praga, 100g cascaval sare, piper, 1 ou (ingredientele din reteta sunt pentru o portie mica, respectiv 25 de bucati)

Brioșe aperitiv cu roșii, brânză și șuncă

Descoperă rețeta noastră de brioșe aperitiv cu roșii, brânză și șuncă! Ușor de făcut și delicios, acest aperitiv va fi hitul oricărei petreceri.

Risotto cu varza kale, lamaie si curcan

Kale, un super-aliment, incorporat intr-un mod delicios in dieta ta zilnica.

Prajitura cu crema de biscuiti

un blat de pandispan (dupa reteta: 5 oua, 10 Lg. zahar, 5Lg ulei, 5 Lg apa fiarta, 10 Lg faina),Crema:300g biscuiti, 250g zahar, 200g unt, 1 ceasca de cafea (pentru un gust mai puternic, am mai pus vreo 2 linguri cu varf de ness), 150g nuca.Glazura:3 Lg cacao, 3 Lg apa fiarta (daca iese o glazura prea tare, mai puteti adauga putina apa), o lingura de ulei.

Salata germana cu sunca si oua

Pentru 5 portii:oua - 5 bucatimaioneza - 250 gsunca presata - 50 glamaie - 25 gsalata verde - 75 gzahar pudra - 10 gsare si piper

Rulouri din piept de pui bacon

* 1 piept de pui * 1 pachet sunca de padure / bacon feliat * unt * 2 morcovi * 1/2 ceasca de vin alb demisec