Sunca fiarta in vin

Sunca fiarta in vin retete: cum gatesti sunca fiarta in vin si cele mai gustoase retete de slanina fiarta in vin, crema fiarta de vanilie, rulada cu sunca, varza calita cu sunca, vita marinata in vin rosu, rulada cu sunca si cascaval, ficatei de curcan cu vin rosu.

Salata de fasole cu sos de vin

1 cana fasole rosie, fiarta1 cana fasole alba, fiarta1 cana fasole neagra, fiarta250g fasole verde, oparita1 ceapa mica rosie, tocata1 ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi2 linguri de patrunjel proaspat, tocatIngrediente pentru sosul de vin:1/4 cana otet din vin rosu1/4 cana ciorba de legume (portie) sau supa din conserva.3 linguri vin rosu sec (vin de Xeres)1 catel de usturoi, tocat1 lingura ulei de maslinesare de mare si piper dupa gust

Salata rusa cu ton si rulada cu sunca

Pt salata rusa: 5 cartofi 4 oua 4 morcovi 4-5 castraveti in otet 2-3 cutii de ton in ulei 300 gr maioneza 200 gr mazare fiarta sare piper Pt rulouri cu sunca: 2 felii de paine pt sandvisuri(tramezzini) 50 gr sunca presata in felii subtiri 2 frunze de salata verde 2 lingurite de maioneza

Piept de pui natur cu sunca si legume

1 piept de pui 250 g costita fiarta si afumata sau sunca 1 rosie 2 ardei grasi galben/rosu 2 morcovi 1 ceapa 100 g dovlecel 150 g ciuperci 4-5 catei de usturoi cateva fire de patrunjel condimente pentru carnea de pui 5 linguri ulei de masline sare piper paprika

Toast cu sunca

8 oua, 8 felii de toast8 felii cascaval si 8 felii se suncasare, piper6 linguri otet de vin alb16 masline negre fara samburi

Rulouri De Sunca

Sunca presata sunca de Praga,sunca de pui, etc feliata branza topita mai moale felii de cascaval

Slănină fiartă în vin alb

Slănina fiartă în vin alb este o rețetă tradițională simplă, dar foarte apreciată. Se face ușor și are un gust special datorită combinației de vin și condimente. Iată ce trebuie să știi pentru a o prepara acasă.

Budinca de conopida si paste cu sos alb

1 conopida1 rosie10 frunze de busuioc400 g sunca fiarta4 catei usturoi200 g cascaval razuit200 g paste1 l lapte1 lingura faina sarepiper, oregano uscat, ulei de masline

Tocanita de ficat

500 grame ficat de vitel 2 rosii 1 ceapa 2 catei usturoi 100 grame sunca( salam cu sunca) 100 ml supa de pui sau vita 100 ml vin rosu ulei sare piper maghiran

Fulg de nea aperitiv

- pentru aluat 500 g faina 200 ml lapte caldut 7 g drojdie uscata 2 galbenusuri 60 g unt 2 linguri ulei masline 1 lingurita zahar 1 lingurita sare - pentru umplutura: 100 g cascaval feliat 150 g sunca cu vin spumant 50 g sunca crud uscata 100 g unt topit -pentru uns: 1 albus batut putin

Cannelloni ripieni

8 Cannelloni,1 lingura ulei de masline,2 linguri parmezan ras,verdeata pentru ornat.Umplutura:2 linguri unt,300gr spanac taiat marunt,125gr ricotta,2 linguri parmezan ras,60gr sunca fiarta taiata marunt,sare,piper, 2 linguri frisca lichida,2 ouasosul Bechamel:2 linguri unt,1 lingura faina,200ml lapte,2 foi de dafin,sare si piper.

Salata calda de cartofi noi cu baby spanac si sunca

500g cartofi noi injumatatiti 2 linguri ulei masline 2 cepe rosii taiate in 6 4 felii sunca taiata bucati mari 140g ciuperci feliate O lingura mustar boabe O lingura otet din vin rosu 100g frunze baby spanac 85g branza cremoasa de mucegai

Risotto Cu Porumb Si Sunca

2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocati 1 1/2 cana orez Arborio 3/4 cana vin alb sec sare piper negru 4 cani supa de pui 2 ani boabe de porumb 220g sunca afumata 110g branza Cheddar, rasa

Supa Tartiflette cu sunca

Un preparat inspirat din bucataria frantuzeasca, pentru a te incalzi in serile reci de toamna.

Crochete cu cas si sunca

- cartofi fierti - cas - oua - ulei de masline - sunca sau salam cu sunca - sare - piper - ulei de floarea soarelui pentru prajit

Salata de curcan in straturi

200 gr carne de curcan fiarta (pulpa am avut) 150 gr morcov fiert 100 gr patrunjel si telina fiarta 100 gr castraveti murati Pentru sos maioneza: 180 gr maioneza 80 gr smantana sare piper

Prepelite cu prosciutto si sunca de casa la cuptor

14 prepelite 7 felii de prosciutto 7 felii de sunca de casa 150g unt 50 ml vin alb zeama de la 1/2 lamaie zeama de la 1/2 portocala 2 lamai 5-6 catei usturoi rozmarin cimbrisor oregano sare piper

Rulada de pui cu sunca si cascaval

500 g piept de pui cu os100g sunca de Praga100 gr cascaval De Senvis -Delaco1 ou2 lg cu ardei gras taiat cubulete2 lg ulei de masline4-5 codite de ceapa verdesarepiperboia dulcefulgi de ardei iute50 ml vin alb demisec

Escalop Zingara

pentru 4 portii 800g muschiulet de porc,200g ciuperci,200g sunca presata,100ml vin sec,200g smantana proaspata ,neprocesata ,50g bulion,sare ,piper,100ml ulei,100g faina.

Rulouri din dovlecel si sunca

1 dovlecel felii de sunca cascaval piper sare ulei

Frittatta de cartofi cu sunca

-10 cartofi -1 ceapa mare -250g sunca afumata (pancetta) -5 oua -ulei

Rulouri cu branza si sunca

800 g aluat foietaj 200 g crema de branza 10 felii sunca Praga 1 ou pentru uns

Portofele din muschi de porc cu sunca si cascaval

Pentru 8 portii: 1 kg muschi de porc file. -150g sunca de Praga sau sunca presata. -150g cascaval -3 oua. -150 ml ulei. -Sare piper Vegeta faina si pesmet.

Rulouri su sunca si pasta de branza

sunca de praga 200gr 1cutie de almete cu marar castravete proaspat

Gratin de varza rosie

Doua maini de varza fiarta, tocata grob, 30 g unt, 15 g faina, 200 ml lapte, felie de sunca mai groasa, 50 g branza gruyere (eu am pus 25 g emmental si 25 g gruyere), 50 g smantana, piper aromat, sare, un praf de nucsoara.Pentru sos bechamel:20 unt, faina, lapte, sare si nucsoara

Iahnie de fasole alb-rosie cu ardei

800gr fasole alba fiarta 400gr fasole rosie fiarta 600gr ardei copti taiati suvite(aprox.3 ardei) 2 morcovi potriviti o ceapa mare sau 2 mai mici 3 catei de usturoi mari 1/2 lingura delikat de legume ulei,un praf boia dulce piper negru macinat o frunza de dafin 500ml apa(2 pahare)

Oua ochiuri cu sunca

2 oua 4 felii de sunca ulei pentru prajit sare

Fornetti cu sunca, branza si susan

1 aluat foietaj 1 ou 300g sunca pui branza topita susan

Paste cu sunca

150g sunca afumata 1 ceapa mica 400g bulion 1 cub de delicat ardei iute uscat dupa gust 180g paste

Fidea galbena(fideos amarillos)

-150 gr fidea groasa -250 gr sepie -2 ardei verzi -1 ceapa -1 rosie -2 catei de usturoi -100 ml vin alb -50 ml ulei (eu am folosit cel ramas de la tonul din conserva) -sare,1 praf colorant alimentar. -2,5 litru apa fiarta.

Frigarui cu porumb, cartofi si sunca

4 cartofi 4 stiuleti de porumb fiert un dovlecel 4 felu sunca taraneasca 4 crengute cimbru/rozmarin, dupa gust sare ulei

Terina cu vita, pui si caise

500 g carne de vita tocata 3 felii sunca (bacon), 1 piept de pui fara os, 1/3 cana caise uscate, 1/4 cana vin alb (dry white wine), 30 g unt, 1 ceapa medie tocata 1 catel de usturoi zdrobit 1/2 cana patrunjel verde tocat 2 oua batute usor 1 cana pesmet, 1 lingura boabe de piper din conserva scurse (eu am inlocuit cu 1/2 lingurita piper macinat) 8-9 felii sunca (bacon) pt. a acoperi carnea.

Ouă umplute cu șuncă

Ouă umplute cu șuncă: descoperiți această rețetă rapidă și delicioasă de aperitiv, perfectă pentru petreceri și ocazii speciale.

Tarta cu legume si sunca

aluat foetaj 400g mazare cu morcovi 2oua 100g smantana 1cana lapte branza feta 150g piper busuioc 100g sunca de curcan.

Friptura cu pachetele de cartofi, piure de telina si ceapa caramelizata

Pentru friptura am folosit: o pulpe de cocos fierte ^in oala sub presiune o pulpa de porc o ceapa si usturoi verde o oregano rozmarin o boia dulce o pasta de gogosari o patrunjel verde o 100 ml vin alb sec Pentru piureul de telina: o o jumatate de telina o 2 frunze de dafin o 2 catei de usturoi o 2 ramuri de rozmarin Pentru pachetele de cartofi cu sunca: o 6 cartofi mici o 6 felii subtiri de sunca

Crantanele cu sunca

Foietajul congelat din magazin este uneori o solutie salvatoare in anumite situatii si in criza de timp. Se poate prepara in multe feluri depinde de imaginatie si de proviziile din frigider. De aceasta data am preparat ceva de rontait: crantanele cu sunca Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj Linco 1 cutie branza monor felii de sunca (eu am avut afumata) 1 ou pt uns.

Ruladă aperitiv cu ouă de prepeliță

Dacă îți place să gătești sau doar cauți o rețetă simplă și de efect, rulada aperitiv cu ouă de prepeliță e o alegere perfectă. Nu e complicată și nici nu ai nevoie de cine știe ce experiență în bucătărie. Doar urmezi pașii simpli și te vei bucura de un aperitiv gustos și arătos.

Sos cu şuncă şi ciuperci

100 g şuncă 100 g ciuperci roşii bulion sare piper oregano

Salata cu sunca si cruditati

- 1 salata verde mica - 1 telina mica - 1-2 morcovi - 1 mar verde - 1 castravete - 3-4 felii de sunca - 1-2 linguri maioneza - sare piper.

Cornuri cu sunca

150 ml lapte, 1 lingurita zahar, 3 oua, 6 linguri ulei, 1 plic drojdie uscata, un praf de sare, aprox. 500 g faina, sunca sau parizer,chimen

Budinca de paste cu branza si sunca

500 g paste,150 g sunca felii,200 g telemea,100 g cascaval,2 linguri smantana,1 lingura unt

Ruladă simplă cu șuncă și cașcaval

Nu știm voi cum preferați, dar nouă cel mai mult ne plac rețetele simple, pentru care ai nevoie de puține ingrediente, dar cu gust wow. Dacă și voi preferați la fel, atunci această ruladă este fix ce vă trebuie. O ruladă delicioasă umplută cu șuncă și cașcaval, pe care o puteți pregăti ca aperitiv, ca gustare atunci când aveți musafiri sau pur și simplu, pentru o masă rapidă și delicioasă. Rulada poate fi păstrată și savurată și rece, vă asigurăm că este la fel de gustoasă și că se potrivește perfect a doua zi, pe post de mic dejun. 

Sparangel Cu Sos Alb Si Sunca De Curcan

sparanghel sunca ulei de masline lapte faina unt usturoi sare, piper, rozmarin, chilli,

Rulouri de sunca pane umplute cu cascaval

Se pot folosi feliute de sunca de Praga de pui sau parizer cascaval oua pesmet faina condimente (piper busuioc,

Budinca de paste cu sunca

300 g paste200 g sunca10-12 ciuperci proaspete potrivite3 oua3-4 linguri smantana3-4 linguri cascaval rassare,piperbusuiocpatrunjel tocat marunt

Penne prosciuto, piseli (penne cu smintina, sunca si mazare)

Pentru 4 portii: -300g penne (sau ori ce pasta scurta) -200 ml smintina dulce -100g prosciuto cotto (sunca presata sau sunca de praga) -150g mazare bob -30 ml lapte -unt cit o nuca -30 ml ulei de masline -Sare si piper.

Maruntaie de porc la cuptor

- 2 inimi 2 rinichi 1 jumatate de ficat - 400 g sunca afumata - 4 cepe medii - 1 cutie rosii decojite - 10-12 catei de usturoi - 50 ml vin rosu - ulei masline - sare si piper.

Pachetele de pui cu sunca si cascaval

piept de pui1 buc sunca de praga 2-3 felii cascaval feliat 2-3 felii ou 2buc sare piper faina pesmet