Trigoane cu nuca

Trigoane cu nuca retete: cum gatesti trigoane cu nuca si cele mai gustoase retete de trigoane cu mere, prajitura victoria cu nuca, mucenici umpluti cu nuca, mere coapte cu nuca, prajitura simpla cu nuca, cozonac moldovenesc cu nuca, bilute cu nuca de cocos, prajitura tavalita cu nuca macinata, rulada cu nuca de cocos, prajitura cu albusuri si nuca.

Trigoane cu nuca

1/2 foi de placinta 200 gr zahar 200 gr nuca macinata 200 gr pesmet alb 1 lingurita scortisoara 2 linguri miere 200 ml apa

Trigoane

un pachet foi de placinta 250 gr nuca macinata 30 gr pesmet 150 ml lapte 100 gr zahar coaja de lamaie esenta de rom unt/margarina topita pt uns foile

Trigoane cu branza

un aluat foietaj(450g) 200 g telemea 1 galbenus Pentru uns: un galbenus

Trigoane cu gutui si smochine

800 g aluat foietaj 4 gutui 9 smochine 100 g zahar brun 5-6 cuisoare 1 zahar vanilat 5o ml ulei un ou- pentru uns

Trigoane cu mere

- 2 mere - o foaie aluat foietaj - 50 g mix de alune nuci migdale tocate marunt - o lingurita scortisoara - un varf cutit nucsoara - 3-4 linguri zahar - un galbenus de ou si putin lapte pentru uns

Trigoane cu dovleac

600g dovleac ras 200g zahar 50g unt 1 lingurita scortisoara 1 varf cutit nucsoara 1 lingurita gris(optional) 1 pachet foi de placinta 100g unt topit pt uns foile 1 ou 50g zahar brun

Trigoane cu banza dulce

1 pachet foi placinta 300 g branza proaspata de vaci 100 g zahar 2 linguri gris 3 oua din care unul pentru uns ulei pentru uns foile de placinta se pot adauga si stafide dupa preferinta si esenta de rom

Guguloae cu nuca de cocos

500g-biscuiti, 2-cani nuca, 200g-margarina, 8-linguri zahar, 5-linguri cacaoa, 1-cana lapte, 200g-nuca de cocos.

Prajitura pufoasa cu nuca de cocos

8 albusuri,300 g zahar,200 g nuca de cocos,o esenta de migdale,300 g faina,coaja de la o lamaiemiex de nuca

Nuca caramelizata

-200 g nuca -300 g zahar

"Fructe" din biscuiti si nuca de cocos.

200g biscuiti obisnuiti,200 g cocos alba,250g zahar pudra,150g jeleuri,8 linguri gem caise,2 linguri nuca cocos galbena,2 linguri nuca cocos rosie.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

-1 kg de faina, -4 galbenusuri, -300 grame de zahar, -lapte cit cuprinde ,depinde de calitatea si umiditatea fainii(cam jumatate de litru), -60 grame de drojdie -o lingurita rasa de sare fina, -un sfert de litru de ulei, -coaja rasa de la o lamiie si o portocala, -nuca macinata pentru umplut, -cele 4 albusuri pentru nuca -cacao ,citeva linguri de zahar pentru nuca si esenta de rom doar pentru nuca, -un ou intreg pentru uns.

Biscuiti Anzac Vegani

360g fulgi de ovaz 70g faina de nuca de cocos 160 ml sirop de artar 2 lingurite pasta de vanilie 90g tahini 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 2 linguri ulei de nuca de cocos 70g de nuca de cocos tocata

Salata de dovlecel cu nuca

2 dovlecei 100g miez de nuca sos French 50g unt sare

Analele istoriei (Prajitura cu nuca)

140g margarina, 400g zahar, 70g faina, 4 oua, 150g nuca macinata, 100g unt, 2 linguri cacao

Cârtiţe cu nucă de cocos

600 g biscuiti70 g margarinaesenta de rom1 lingura zahar pudranuca macinatanuca de cocos1 lingura zahar pudra2 linguri cacao5 linguri lapte

Melcisori vanilati cu nuca

500 gr melcisori,3 lg zahar vanilinat,200 gr nuca macinata,ulei

Salam de biscuti cu crema

Aluat:500g biscuiti,150g margarina,150g zahar praf,50g nuca de cocos,4 linguri cacao,100ml cafea,100 ml esenta de rom,5-6 linguri de dulceata de caise sau piersici.Crema:4 linguri faina,200ml lapre,2 plicuri zahar vanilat,150g margarina,200g zahar praf,50g nuca de cocos.Pentru ornat cacao si nuca de cocos.

Blat pentru tort cu nuca

200g unt 6 oua 6 linguri de nuca macinata 200 g zahar pudra 125 g faina un praf de sare

Paste cu nuca

500g paste 8 linguri nuca macinata 8 linguri de miere Bombonele colorate pentru decor - obtional

Pricomigdale cu nuca

4 albusuri, 250 g zahar, un plic zahar vaniliat, 250 g nuca macinata, hartie de copt

Prajitura egipteana cu nuca si caramel

9 albusuri 12-13 linguri zahar 3 linguri faina 120 g nuca prajita si sfaramata 130 g nuca macinata 1 budinca de vanilie cu gust de migdale 50 g unt 2 galbenusuri 500 ml lapte 500 ml frisca 150 g zahar 1 zahar vanilat 1 praf de copt(facultativ)

Placinta cu varza

15 linguri de faina drojdie cit o nuca untura cit o nuca 1 ou apa calduta varza verde sare piper ulei

Lapte din nuca de cocos

o nuca de cocos potrivita 650 ml apa calduta

Turte De Craciun

Faina alba Sare Apa Un pic de drojdie Nuca macinata Zahar zahar vanilat o lamaie o portocala Nuca de cocos bomboane ornament

Napolitane umplute cu crema de caramel cu nuca

Avem nevoie de: -2 foi de napolitana -2 oua intregi -250 g unt(sau margarina) -500 g zahar -200 g nuca

Cozonac cu miez de nuca si cacao

1 Kg. faina alba2 cani lapte dulce1 cub de drojdie300 gr. zahar2-3 linguri de ulei5 oua1 lingurita de sare150 gr. miez de nuca100 gr cacao1 sticluta de esenta de rom1 sticluta de esenta de vanilie1-2 lingurite nuca de cocos

Mingiute

200g piscoturi pentru sampanie 1 lingura nuca macinata 1 lingurita cacao 3 linguri rom 2 linguri zahar pudra 100g margarina 100g nuca de cocos visine (proaspete din visinata sau conservate)

Fursecuri cu nuca

150 g unt 150 g zahar un ou 150 g faina 100 g nuca prajita macinata o lingurita scortisoara un praf de copt esenta dupa placere ciocolata alba si neagra bombonele pentru ornat

Lapte cu paste si nuca

200 gr paste, 3-4 lg zahar, 1 plic zahar vanilinat, 50 gr nuca macinata

Fursecuri fragede cu nuca

250 g nuca 250 g faina 250 g zahar pudra 250 g unt 1 ou

Foietaj cu mar, nuca si miere

Ingrediente: 1 foaie mare de foietaj 3 mere zahar si scortisoara miere nuca macinata

Tort cu crema de nuca de cocos verde

4 oua+1 galbenus 4 linguri faina 4 linguri zahar 1 praf de copt 4 linguri apa 1 budinca de nuca de cocos 500 ml lapte 2 linguri zahar 1 zahar vanilat 1 praf pentru frisca 1 glazura caramel nuca de cocos verde zmeura si mure pentru ornat

Batoane Bounty

Inspirate de ciocolata Bounty, aceste batoane cu nuca de cocos se fac fara coacere si nu contin gluten.

Gnocchi cu nuca

1 pachet paste italiene gnocchi unt zahar nuca macinata 1plic zahar vanilat

fursecuri simple cu nuca de cocos

200g faina 100g nuca de cocos 100g unt 80g zahar 2 oua

Invartita cu nuca

pentru aluat: 1/2 kg faina 250 ml apa 25 gr drojdie proaspata 4 linguri miere de albine un praf sare &nbsppentru umplutura: 300 gr miez nuca 50 gr zahar

Cuiburi cu nuca si scortisoara

500 g faina80 g zahar1 lingurita miere50 g unt1 si 1/2 lingurita drojdie uscata2 oua150 ml lapte4 linguri uleisarevanilieCaramelul:100 g zahar100 g nuca rupta bucati1 lingura untUmplutura:100 g nuca macinata80 g zahar1 lingura scortisoara30 g cacao

Prajitura cu mere si nuca

4 mere mari 3 oua 100 ml ulei 300 gr zahar pudra 250 gr faina 1 praf de copt 1 cana de nuca macinata

Negresa glazurata de post preparata la Philips multicooker

200 g faina un varf de cutit de sare o lingura rasa bicarbonat 100 g zahar un plic zahar vanilat 100 g miez de nuca 3-4 linguri cu varf cacao 3 linguri gem de gutui cu nuca 200 ml apa 50 ml ulei esenta de rom si de portocala dupa gust 70 g ciocolata de post (puteti adauga in compozitie la alegere miez de nuca alune stafide nuca de cocos ) Glazura 100 g ciocolata de post 2 linguri de cafea preparata

Cozonac cu nuca, mac si rahat

1 kg faina,2 pliculete drojdie,un litru lapte,250 g mac macinat, 200 g rahat, 300 g zahar, 600 g nuca macinata,un ou

Prăjitură semilună cu nucă

Prăjitura semilună este una foarte populară în bucătăria românească. Se face extrem de ușor, dar este foarte aspectuoasă, datorită formei în care este tăiată. De aici vine și numele ei, pentru că bucățelele de prăjitură sunt tăiate folosind marginea unui pahar, în formă de semilună. Baza pentru această prăjitură este un pandișpan simplu, la care se adaugă nucă măcinată. Puteți adăuga și praf de copt în compoziție, dacă nu sunteți siguri că albușurile sunt bătute suficient și că prăjitura va crește de la sine. 

Gem de struguri cu nuca

un kg struguri dulci (Hamburg) 500 g zahar 5 cuisoare 1 lingurita scortisoara macinata 100 g miez de nuca

Prajitura cu nuca caramelizata

3 linguri de cacao, 200 grame ciocolata, 3 linguri faina, 1 margarina, 600 gr nuca, 10 oua, 500 gr zahar, esenta de rom

mar copt cu nuca si amaretto

4 mere ( mijlocii ) 4 lingurite zahar 50 gr miez de nuca 80 ml amaretto Pentru decor: frisca topping ciocolata fulgi de ciocolata

Cozonac cu nuca sau stafide

1 kg de faina 4 galbenusuri de ou lapte coaja de lamaie esenta de rom zahar vanilat drojdie iar pentru umplutura nuca si stafide

Prajitura raffaello cu nuca de cocos

Ingrediente blat:- 6 oua- 6 linguri zahar- 6 linguri ulei- 6 linguri faina- 1 jumatate de lingurita praf de coptSirop:- 200 ml. apa- 3,-4 pliculete zahar vanilinatCrema:- 250 ml. lapte- 200 g. ciocolata alba- 8 lg fulgi de nuca de cocos- 6-7 lg frisca batutaOrnat: - fulgi de nuca de cocos

Tăiței cu nucă și pesmet caramelizat - desertul copilăriei

Deserturile pe bază de paste și de orez sunt cele care ne aduc cel mai mult aminte de copilărie. Orez cu lapte, griș cu lapte, fidea cu lapte. Toți am crescut cu aceste deserturi și le savurăm cu plăcere și acum, de câte ori avem ocazia.  Astăzi vă propunem o altă rețetă care ne aduce aminte de copilărie: tăiței cu nucă și pesmet caramelizat, un desert pe cât de simplu de făcut, pe atât de gustos. Puteți folosi tăiței din comerț sau îi puteți face în casă.  

Macaroane cu nuca

6 albuse proaspete 2 pahare de zahar 4pahare de nuca macinata coaja de lamaie rasa 2/3 pahar faina de pasca sau amidon de porumb 1/2 pahar

Desert rapid cu nuca de cocos

150 gr nuca de cocos130 gr zahar2 albusuriun praf de sare