Ce sunt bruschetele
Bruschetele sunt felii de pâine prăjită la cuptor sau la grătar, frecate adesea cu usturoi și acoperite cu ulei de măsline extravirgin, roșii și sare.
Pentru a face ca bruschetele să fie cu adevărat delicioase, aveți grijă cum așezați ingredientele care pot umezi pâinea (cum ar fi roșiile), astfel încât aceasta să nu se ude și să se înmoaie în loc să fie crocantă. Secretul bruschetelor este ca pâinea să rămână întotdeauna rumenită și uscată.
Această rețetă este originară din Toscana, dar este savurată în toată Italia și se face cu ingrediente locale. Bruschetele pot fi servite ca aperitiv și sunt nelipsite atunci când se servește o carne bună la grătar.
Acest fel de mâncare italiană poate fi asociat perfect cu un vin roșu.
Ce sunt bruschetele cu somon
Bruschetele cu somon reprezintă unul dintre acele feluri de mâncare care arată foarte bine, sunt savuroase și implică un efort minim.
Sunt un aperitiv de inspirație italiană, normal, cu somon pe pâine prăjită. Se poate folosi somon afumat sau îl puteți găti folosind rețeta preferată.
Pentru prepararea bruschetelor cu somon, ai nevoie de pâine, care este tăiată în felii și prăjită până când devine crocantă. Pâinea folosită este adesea bagheta sau ciabatta, dar pot fi folosite și alte tipuri de pâine. După prăjire, felii de pâine sunt frecate uneori cu usturoi pentru a adăuga un strat de aromă.
Somonul folosit este cel mai adesea somon afumat, care este tăiat în felii subțiri și așezat peste felia de pâine prăjită.
Un element cheie la bruschetele cu somon este crema sau brânza care se întinde pe pâine înainte de a adăuga somonul. Se poate folosi crema de brânză, mascarpone sau o brânză proaspătă ca baza pentru așezat somonul. Unele rețete pot include ierburi proaspete cum ar fi mărarul, care se potrivește bine cu somonul, sau condimente ca piperul negru și lămâia, care pot fi stropite sau răzuite pe deasupra pentru a adăuga aciditate și picănturi.
Bruschetele cu somon pot fi finisate cu diferite toppinguri, cum ar fi caperele, ceapa roșie tocată fin, un strop de ulei de măsline extravirgin sau câteva picături de sos balsamic.
Cum se mănâncă bruschetele cu somon
Bruschetele cu somon ar trebui făcute și servite imediat, chiar atunci când au un gust proaspăt și arată frumos.
Pot fi servite ca:
- un aperitiv elegant, dar simplu, la cină
- o tartină simplă pentru un bufet suedez (mini bruschetele sunt ideale pentru asta)
- un prânz ușor și sănătos atunci când aveți chef să vă răsfățați
Rețete de bruschete cu somon
Ce tip de pâine este ideal pentru bruschete?
În general, bruschetele cu somon se pot face cam cu orice fel de pâine. Însă, pentru cea mai bună variantă a acestui aperitiv, pâinea ar trebui să aibă o aromă neutră, o crustă decentă și să poată fi prăjită și acoperită cu ingrediente, dar fără a căpăta o textură neplăcută. Printre cele mai bune alegeri se numără ciabatta și baghetele franțuzești.
Tipurile de pâine potrivite pentru bruschete pot fi folosite proaspete sau vechi de câteva zile. Cei mai mulți oameni vor spune că este mai bine să folosiți pâine veche de câteva zile, deoarece aceasta va da o consistență mai rigidă, ușor uscată, ideală pentru a ține toppingurile.
Bagheta franțuzească, tăiată pe lung, merge foarte bine, la fel și focaccia sau pâinea ciabatta.
Puteți cumpăra chiar și pâine feliată „bruschetta” preambalată, dar nu vă preocupați, pentru că puteți folosi orice fel de pâine prăjită doriți sau aveți la îndemână.
Sfaturi pentru prepararea celor mai bune bruschete cu somon
Ingredientele cu aromă puternică, precum usturoiul și ceapa, beneficiază de o perioadă de macerare pentru a-și îndulci gustul. Așadar, lăsați-le la marinat cu roșiile și busuiocul cel puțin o oră pentru a obține o aromă ideală.
Iată de ce trebuie să țineți cont:
- Folosiți pâine de o zi, chiar două. Bruschetele sunt o modalitate excelentă de a folosi pâinea veche, deoarece va fi mult mai crocantă. Alegeți o pâine cu pesmet sau o baghetă franțuzească. Găurile din pâine se vor umple de topping, devenind savuroase.
- Lăsați compoziția bruschetelor să ajungă la temperatura camerei. Dacă aveți timp, le puteți scoate din frigider cu aproximativ o oră înainte de servire. Dulceața roșiilor la temperatura camerei vă va gâdila papilele gustative.
- Folosiți somon afumat. Puteți găti somonul folosind rețeta preferată sau pur și simplu încorporați somon mărunțit, afumat sau bucăți de somon rămas pentru a economisi timp.
Beneficiile consumului de bruschete cu somon
Somonul este o sursă bună de proteine, cu peste 15 grame în fiecare porție de 100 grame. De asemenea, conține vitamine din complexul B, precum și vitamina D, magneziu și seleniu.
Beneficiile somonului provin în principal din conținutul său de acizi grași Omega-3. Aceste grăsimi sănătoase pot scădea tensiunea arterială, nivelul trigliceridelor și pot reduce inflamația.