Bruschete cu somon. 5 rețete de aperitive rapide și sănătoase

Ce sunt bruschetele

Bruschetele sunt felii de pâine prăjită la cuptor sau la grătar, frecate adesea cu usturoi și acoperite cu ulei de măsline extravirgin, roșii și sare.

Pentru a face ca bruschetele să fie cu adevărat delicioase, aveți grijă cum așezați ingredientele care pot umezi pâinea (cum ar fi roșiile), astfel încât aceasta să nu se ude și să se înmoaie în loc să fie crocantă. Secretul bruschetelor este ca pâinea să rămână întotdeauna rumenită și uscată.

Această rețetă este originară din Toscana, dar este savurată în toată Italia și se face cu ingrediente locale. Bruschetele pot fi servite ca aperitiv și sunt nelipsite atunci când se servește o carne bună la grătar.

Acest fel de mâncare italiană poate fi asociat perfect cu un vin roșu.

Ce sunt bruschetele cu somon

Bruschetele cu somon reprezintă unul dintre acele feluri de mâncare care arată foarte bine, sunt savuroase și implică un efort minim.

Sunt un aperitiv de inspirație italiană, normal, cu somon pe pâine prăjită. Se poate folosi somon afumat sau îl puteți găti folosind rețeta preferată.

Pentru prepararea bruschetelor cu somon, ai nevoie de pâine, care este tăiată în felii și prăjită până când devine crocantă. Pâinea folosită este adesea bagheta sau ciabatta, dar pot fi folosite și alte tipuri de pâine. După prăjire, felii de pâine sunt frecate uneori cu usturoi pentru a adăuga un strat de aromă.

Somonul folosit este cel mai adesea somon afumat, care este tăiat în felii subțiri și așezat peste felia de pâine prăjită.

Un element cheie la bruschetele cu somon este crema sau brânza care se întinde pe pâine înainte de a adăuga somonul. Se poate folosi crema de brânză, mascarpone sau o brânză proaspătă ca baza pentru așezat somonul. Unele rețete pot include ierburi proaspete cum ar fi mărarul, care se potrivește bine cu somonul, sau condimente ca piperul negru și lămâia, care pot fi stropite sau răzuite pe deasupra pentru a adăuga aciditate și picănturi.

Bruschetele cu somon pot fi finisate cu diferite toppinguri, cum ar fi caperele, ceapa roșie tocată fin, un strop de ulei de măsline extravirgin sau câteva picături de sos balsamic.

Cum se mănâncă bruschetele cu somon

Bruschetele cu somon ar trebui făcute și servite imediat, chiar atunci când au un gust proaspăt și arată frumos.

Pot fi servite ca:

  • un aperitiv elegant, dar simplu, la cină
  • o tartină simplă pentru un bufet suedez (mini bruschetele sunt ideale pentru asta)
  • un prânz ușor și sănătos atunci când aveți chef să vă răsfățați

Rețete de bruschete cu somon

1 din 5

Rețeta de mai jos este pe cât de simplă, deoarece se realizează în doar câteva minute, pe atât de savuroasă, fiind socotită chiar o gustare de lux.

Este o combinație între bruschete cu somon afumat și o rețetă delicioasă de pâine prăjită cu avocado.

Pentru aceste bruschete aveți nevoie de piure de avocado, brânză feta, lămâie, totul acoperit cu felii subțiri de somon afumat delicios.

Ingrediente

  • 1 avocado, copt
  • 40 de grame de brânză feta
  • 1 lămâie
  • piper negru după gust
  • 4 felii de pâine (orice pâine plată, de exemplu ciabatta, focaccia, bruschettini, chiar baghetă în stil franțuzesc)
  • 70 de grame de somon afumat (felii subțiri)
  • câteva frunze proaspete de salată

Mod de preparare

Tăiați 2 rondele subțiri dintr-o jumătate de lămâie. Apoi, tăiați-le din nou pe fiecare în jumătate și puneți-le deoparte.

Într-un vas mediu, pasați avocado. După aceea, se sfărâmă brânza feta și se adaugă și niște piper negru proaspăt măcinat. Ulterior, adăugați puțin suc de lămâie, după gust.

Prăjiți pâinea într-un prăjitor de pâine. Apoi acoperiți cu amestecul de avocado-feta și o felie de somon (îndoiți puțin peștele dacă este necesar).

Ornați fiecare bruschetă cu câteva frunze de salată. Răsuciți ușor fiecare felie de lămâie și adăugați-o deasupra.

2 din 5

Bruschetele cu somon afumat și roșii reprezintă unul dintre acele feluri de mâncare care arată foarte bine, sunt savuroase și implică un efort minim. Aromele sunt proaspete și gustoase, fără nimic prea dominant.

Roșiile și usturoiul vor oferi aromă acestei rețete, în timp ce busuiocul proaspăt sau oregano vor adăuga plusul de prospețime de care au nevoie aceste bruschete.

Ingrediente

  • 1 baghetă sau o pâine albă de mărime similară - folosiți 12 felii subțiri
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 felii de somon afumat sau puțin mai mult, în funcție de mărime
  • 2 roșii medii
  • 1/4 ceapă roșie
  • 1 linguriță de frunze de busuioc proaspăt, tocat mărunt (aproximativ 4 frunze)
  • 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru stropire
  • 2 lingurițe de suc de lamaie
  • sare și piper, după gust

3 din 5

Un aperitiv crocant cu brânză cremoasă amestecată cu capere, suc de lămâie, ceapă și mărar proaspăt, peste felii subțiri de somon afumat.

Amestecul cremos de mascarpone se prepară în doar câteva minute, cu puțină smântână pentru o textură pufoasă, capere tocate, ceapă, mărar proaspăt și suc proaspăt de lămâie.

Feliile subțiri de somon afumat adaugă aromă bruschetelor. Acesta este unul dintre acele aperitive "elegante" pe care le veți servi des.

Ingrediente

  • somon afumat
  • baghetă
  • ulei de măsline
  • usturoi proaspăt
  • brânză mascarpone
  • smântână
  • lămâie
  • capere
  • ceapa verde
  • mărar

4 din 5

Vi avea nevoie de doar cinci ingrediente și de două sau trei minute pentru a avea bruschete aromate și, cel mai important, delicios. Coacerea bruschetelor în cuptor durează doar câteva minute și este singurul timp de gătire necesar aici.

Deoarece mozzarella și somonul afumat sunt ingrediente „de lux”, nu ai nevoie de o mulțime de arome sau de preparate complicate pentru a avea un fel de mâncare deosebit.

Ingrediente

  • 1 baghetă, tăiată pe diagonală în felii groase de 1,5 cm
  • Ulei de măsline
  • 120 de grame de mozzarella (aproximativ)
  • 100 grame felii de somon afumat (aproximativ)
  • Ceapă verde tocată pentru ornat

Mod de preparare

Încingeți cuptorul la 180 de grade.

În timp ce cuptorul se încălzește, tapetați o tavă cu hârtie de copt. Tăiați jumătate dintr-o baghetă în felii groase de 1,5 cm pe diagonală și puneți-le într-un singur strat pe foaia de copt cu puțin spațiu între ele. Ungeți vârfurile feliilor de baghetă cu ulei de măsline.

Apoi, puneți tava de copt la cuptor pe grătarul de sus. Urmăriți cu atenție pâinea deoarece se va coace în doar 2-3 minute. Scoateți feliile de baghetă din cuptor atunci când marginile superioare s-au rumenit și sunt crocante, iar în mijloc sunt încă aurii și puțin moi la atingere.

Acoperiți fiecare felie cu mozzarella, aproximativ jumătate dintr-o felie de somon afumat și un strop de ceapă verde proaspătă.

5 din 5

Pentru bruschetele cu somon afumat și cremă de brânză. aveți nevoie de o baghetă, somon afumat, ierburi, cremă de brânză și câteva ingrediente care dau aromă.

Din experiența noastră, bruschetele cu cremă de brânză și somon afumat s-au dovedit a fi o gustare plină de satisfacții.

Ingrediente

  • 1 baghetă, tăiată în felii
  • 2 felii de somon afumat sau puțin mai mult, în funcție de mărime
  • 100 de grame de cremă de brânză
  • sucul de la o lămâie mică
  • 1 lingură de mărar proaspăt, tocat
  • 1 cățel de usturoi proaspăt, zdrobit
  • sare
  • piper negru proaspăt, măcinat
  • ulei de măsline

Ce tip de pâine este ideal pentru bruschete?

În general, bruschetele cu somon se pot face cam cu orice fel de pâine. Însă, pentru cea mai bună variantă a acestui aperitiv, pâinea ar trebui să aibă o aromă neutră, o crustă decentă și să poată fi prăjită și acoperită cu ingrediente, dar fără a căpăta o textură neplăcută. Printre cele mai bune alegeri se numără ciabatta și baghetele franțuzești.

Tipurile de pâine potrivite pentru bruschete pot fi folosite proaspete sau vechi de câteva zile. Cei mai mulți oameni vor spune că este mai bine să folosiți pâine veche de câteva zile, deoarece aceasta va da o consistență mai rigidă, ușor uscată, ideală pentru a ține toppingurile.

Bagheta franțuzească, tăiată pe lung, merge foarte bine, la fel și focaccia sau pâinea ciabatta.

Puteți cumpăra chiar și pâine feliată „bruschetta” preambalată, dar nu vă preocupați, pentru că puteți folosi orice fel de pâine prăjită doriți sau aveți la îndemână.

Sfaturi pentru prepararea celor mai bune bruschete cu somon

Ingredientele cu aromă puternică, precum usturoiul și ceapa, beneficiază de o perioadă de macerare pentru a-și îndulci gustul. Așadar, lăsați-le la marinat cu roșiile și busuiocul cel puțin o oră pentru a obține o aromă ideală.

Iată de ce trebuie să țineți cont:

  • Folosiți pâine de o zi, chiar două. Bruschetele sunt o modalitate excelentă de a folosi pâinea veche, deoarece va fi mult mai crocantă. Alegeți o pâine cu pesmet sau o baghetă franțuzească. Găurile din pâine se vor umple de topping, devenind savuroase.
  • Lăsați compoziția bruschetelor să ajungă la temperatura camerei. Dacă aveți timp, le puteți scoate din frigider cu aproximativ o oră înainte de servire. Dulceața roșiilor la temperatura camerei vă va gâdila papilele gustative.
  • Folosiți somon afumat. Puteți găti somonul folosind rețeta preferată sau pur și simplu încorporați somon mărunțit, afumat sau bucăți de somon rămas pentru a economisi timp.

Beneficiile consumului de bruschete cu somon

Somonul este o sursă bună de proteine, cu peste 15 grame în fiecare porție de 100 grame. De asemenea, conține vitamine din complexul B, precum și vitamina D, magneziu și seleniu.

Beneficiile somonului provin în principal din conținutul său de acizi grași Omega-3. Aceste grăsimi sănătoase pot scădea tensiunea arterială, nivelul trigliceridelor și pot reduce inflamația.