O salată rapidă și sățioasă cu ton și avocado este ideală atunci când vreți să preparați ceva rapid și sănătos. În plus, este o sursă importantă de proteine, grăsimi sănătoase și substanțe nutritive.

Salată cu ton și avocado

O salată ușoară și rapidă este întotdeauna o idee bună pentru prânz sau cină. Sunt o mulțime de rețete de salată pe care le puteți adapta în funcție de gusturi, de preferințe și de ce aveți prin frigider, dar această salată pe care v-o propunem astăzi nu are cum să nu vă placă!

Salata cu ton și avocado conține o cantitate suficientă de grăsimi și fibre pentru a vă ține de foame până la următoarea masă. Acizii grași Omega 3 și 6 se găsesc din plin, iar echilibrul de arome este exact ce trebuie pentru o masă rapidă și gustoasă.

O puteți lua la pachet sau o puteți pune într-o tortilla și aveți o masă rapidă și sănătoasă, care vă va ține de foame câteva ore bune. 

Sau, puteți adăuga și parmezan ras deasupra și servi cu o felie de pâine prăjită.

Cum se prepară salata cu ton și avocado

Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 1 avocado bine copt
  • 1 conservă de ton
  • 3 linguri iaurt grecesc
  • 1 ceapă roșie
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță zeamă de lămâie

Mod de preparare

Pentru început, puneți ouăle la fiert în apă cu puțină sare. Lăsați să fiarbă cel puțin 4 minute, pentru că avem nevoie ca gălbenușul să fie tare.

Curățați avocado și tăiați-l cubulețe. Tăiați și ceapa mărunt și scurgeți apa sau uleiul de la conserva de ton. Puneți pune tonul într-o strecurătoare cât timp vă ocupați de celelalte ingrediente.

Când ouăle au fiert, curățați-le și tăiați-le cubulețe. Puneți toate ingredientele într-un bol și amestecați. Asezonați cu sare și piper, adăugați zeama de lămâie și iaurtul. Puteți folosi maioneză în loc de iaurt, dacă vreți.

Amestecați bine totul și lăsați salata să stea la rece cel puțin 15 minute înainte de a o servi. Poftă bună!