Aceasta reteta rapida de branza cu conopida este ideala pentru o cina usoara ssau poate fi o garitura sofisticata langa o friptura suculenta.

Conopidă cu brânză
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • o conopida
  • 3 cepe verzi, taiate felii
  • 4 rosii deshidratate, felii
  • 500g sos de branza
  • frunze de cimbru
  • 4 linguri de pesmet
  • 25g parmezan ras

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul. Se taie conopida si se fierbe intr-o cratita de apa fiarta cu sare timp de 8 minute, pana se inmaoie. Se scurge bine si se pune intr-o tigaie mare, impreuna cu ceapa verde si rosiile deshidratate.

2. Se incalzeste sosul de branza intr-o cratita, apoi se toarna peste conopida.

3. Se adauga frunzele de cimbru, pesmetul si parmezanul impreuna intr-un castron. Se imprastie peste partea superioara a branzei de conopida, apoi se baga la cuptor timp de 5 minute, pana cand este maro auriu.

4. Se poate servi ca garnitura langa cotlete de porc la gratar sau carnati.