Aceasta reteta rapida de branza cu conopida este ideala pentru o cina usoara ssau poate fi o garitura sofisticata langa o friptura suculenta.
Timp total 15 minute
Ingrediente
- o conopida
- 3 cepe verzi, taiate felii
- 4 rosii deshidratate, felii
- 500g sos de branza
- frunze de cimbru
- 4 linguri de pesmet
- 25g parmezan ras
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul. Se taie conopida si se fierbe intr-o cratita de apa fiarta cu sare timp de 8 minute, pana se inmaoie. Se scurge bine si se pune intr-o tigaie mare, impreuna cu ceapa verde si rosiile deshidratate.2. Se incalzeste sosul de branza intr-o cratita, apoi se toarna peste conopida.
3. Se adauga frunzele de cimbru, pesmetul si parmezanul impreuna intr-un castron. Se imprastie peste partea superioara a branzei de conopida, apoi se baga la cuptor timp de 5 minute, pana cand este maro auriu.
4. Se poate servi ca garnitura langa cotlete de porc la gratar sau carnati.