O rețetă ușoară de fursecuri cu nuci și gem, făcute cu doar o mână de ingrediente simple. Vezi rețeta pas cu pas.

Fursecuri cu nuci și gem. Un deliciu clasic, pe gustul tuturor

Nuci, zahăr brun, gem, doar un strop de făină și vanilie, apoi se tăvălesc în zahăr pudră înainte de a fi coapte.

Exterior perfect crocant, dar cu un interior divin de moale și o aromă savuroasă de nuci. Un deliciu clasic de Paște și de Crăciun care nu conține gluten, mai bun și mult mai ușor de făcut decât o ruladă cu nuci.

Fără ouă, fără unt sau produse lactate, fără ulei și fără praf de copt, aceste fursecuri sunt delicioase cu o cană de ceai.

Sfaturi pentru rețetă

  • Nuci - Asigurați-vă că folosiți nuci crude. Dacă este nevoie, se pot folosi nuci pecan în loc de nuci, iar gemul de caise poate fi schimbat cu cel preferat.
  • Variații - Pentru o aromă mai festivă, înlocuiți apa cu părți egale de rom.
  • Zahăr - Noi am folosit zahăr brun pentru aroma sa asemănătoare cu cea de caramel, dar se poate folosi și zahărul alb normal, la nevoie.
  • Puteți adăuga: Merișoarele uscate sau cireșele și câțiva fulgi de ciocolată merg perfect. Puteți opta, de asemenea, pentru părți egale de nuci + fistic care amintesc de umplutura de baklava.

Rețeta de fursecuri cu nuci și gem

Preparare 15 minute
Gătire 15 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 350 g de bucăți de nuci crude
  • 110 g zahăr brun
  • 1 linguriță de coajă de lămâie opțional
  • 4 linguri de făină normală sau făină de migdale
  • 2 linguri de gem de caise
  • 3 linguri de apă sau rom
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 vârf de cuțit de sare de mare
  • zahăr pudră (opțional, dar recomandat)

Mod de preparare

În bolul unui robot de bucătărie adăugați bucățile de nucă împreună cu zahărul brun, coaja de lămâie și un vârf de cuțit de sare. Procesați până când amestecul seamănă cu nisipul umed.

Într-un castron mediu combinați gemul de caise cu apa și extractul de vanilie. Adăugați amestecul de nuci. Folosiți o spatulă și combinați totul până când se formează un aluat. Se presară făina de nuci sau de migdale și se încorporează în amestec. Acoperiți castronul și puneți aluatul la frigider timp de 20 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.

Pregătiți un bol mic cu zahăr pudră și o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Folosiți o lingură și scoateți aluatul, apoi formați o bilă rotundă. Alternativ, folosiți degetul pentru a vă ajuta să împingeți aluatul din lingură direct în bolul cu zahăr pudră. Se tăvălesc bilele prin zahărul pudră, apoi se transferă pe foaia de copt. (nu este obligatoriu să treceți bilele prin zahărul pudră, dar noi recomandăm să nu săriți acest pas). Repetați cu aluatul rămas și asigurați-vă că lăsați suficient spațiu între fursecuri în momentul în care le puneți în tavă.

Coaceți fursecurile timp de 13 minute, opriți focul și lăsați tava în cuptor pentru încă 2 minute. Se transferă pe un grătar și se lasă să se răcească complet.

Fursecurile pot fi păstrate, neacoperite, la temperatura camerei timp de câteva zile sau într-un recipient cu capac/borcan de fursecuri timp de până la două săptămâni. Însă, cel mai probabil, le veți termina de mâncat în două zile.

Calorii și valori nutriționale

Un fursec cu nucă și gem are 140 calorii.

  • Calorii

    140kcal

  • Proteine

    3g

  • Carbohidrați

    9g

  • Zaharuri

    6g

  • Fibre

    1g

  • Grăsimi

    12g

  • Grăsimi saturate

    1g

  • Sodiu

    5mg

  • Potasiu

    85mg

  • Calciu

    24mg

  • Fier

    1mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.