În perioada postului, puteți alege să pregătiți o rețetă simplă și rapidă de cornulețe cu rahat, apă minerală și aluat fraged.
Aveți nevoie de puține ingrediente și cornulețele vor fi delicioase, pline de aromă și savoare!
Cum se prepară cornulețele de post cu rahat și apă minerală
Ingrediente
- 200ml apă de minerală
- 100ml ulei de floarea soarelui
- 4 linguri de zahăr
- 2 pliculețe de zahăr vanilat
- coajă rasă de lămâie
- 450g de făină
- 1 pliculeț de praf de copt
- un praf de sare
- zahăr pudră vanilat
- 200 grame de rahat (simplu sau cu nuci)
Mod de preparare
Primul pas este să amestecați apa minerală cu uleiul, zahărul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat și praful de sare. După aceea, într-un vas mare puneți făina și praful de copt și amestecați ușor.
Următorul pas este să adăugați făina, puțin câte puțin, peste amestecul de lichide. La final, frământați aluatul timp de câteva minute până când devinde perfect omogen, elastic și nelipicios. Înveliți-l apoi într-o folie alimentară și puneți-l la frigider pentru aproximativ o oră sau chiar două.
După ce a trecut acest timp, scoateți aluatul de la frigider, tăiați-l în 5 bucăți și apoi luați fiecare parte și întindeți-o cu sucitorul pe rotund, până când devine subțire.
Împărțiți cercul din aluat în 10 triunghiuri. Tăiați-l mai întâi pe jumătate, apoi în alte 5 triunghiuri pe care veți așeza bucățele de rahat (tăiate mici). Atenție, puneți rahatul în capătul aluatului, apoi rulați spre vârful triunghiului.
Așezați cornulețele formate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, astfel încât să rămână în jur de un centimetru distanță între ele pentru că vor crește.
Totodată, în timp ce pregătiți cornulețele, preîncălziți la 180 de grade, apoi dați-le la cuptor pentru 20-25 de minute până devin ușor rumene. Țineți cont de faptul că trebuie verificate des deoarece se ard foarte repede.
La final, dați-le (cât timp sunt fierbinți-calde) prin zahăr pudră vanilat. Iar dacă nu le consumați pe toate, păstrați-le în recipiente închise ermetic sau într-o pungă de plastic pentru a nu se întări.