Escalopul de porc cu ciuperci este un fel de mâncare sățios, gustos și de efect. Modul de pregătire este foarte ușor și nu necesită prea multă experiență în bucătărie.

Escalop de porc cu ciuperci

Escalopul de porc cu ciuperci poate fi servit atât în zilele obișnuite, la masa de prânz sau la cină, cât și în cele de sărbătoare, de Crăciun, de Revelion sau la o aniversare.

Ingredientele necesare pentru escalopul de porc pot fi găsite în aproape orice magazin alimentar, iar pe multe dintre ele este posibil să le aveți deja în cămară sau în bucătărie.

Ce este escalopul?

Un escalop este, de fapt, o felie subțire de carne slabă care a fost bătută mai întâi cu un ciocan de carne pentru a crește dimensiunea suprafeței și pentru a o face mai fragedă. Adesea, escalopul este trecut prin pesmet și prăjit, apoi umplut și rulat, servit cu sos sau chiar sub formă de ruladă.

Escalopul oferă bucătarului o mare versatilitate pentru a pregăti destul de repede o mulțime de feluri de mâncare gustoase și, prin urmare, este declarat favorit în orice bucătărie.

Cu un astfel de preparat pe masă, familia și prietenii ar putea avea impresia că iau prânzul sau cina într-un restaurant. Alături de garnitura preferată – fie că este vorba despre un orez simplu sau despre un piure de cartofi, morcovi, mazăre sau conopidă, escalopul de porc cu ciuperci este nu doar aspectuos, cât și hrănitor și sățios.

Timpul de gătire este destul de scurt, iar metoda de preparare este ușoară, astfel că puteți găti escalopul de porc cu ciuperci la cină în zilele obișnuite ale săptămânii, fără să petreceți prea mult timp în bucătărie sau să depuneți prea mult efort.

Rețeta de escalop de porc cu ciuperci

Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 3 bucăți de cotlet de porc
  • 200 de grame de roșii în bulion
  • 5 ciuperci sau aproximativ 100 de grame
  • 5 căței de usturoi, tocați mărunt
  • O ceapă mică, tocată mărunt
  • Două linguri de făină
  • O lingură de oțet
  • 400 de mililitri de apă sau supă de pui
  • O linguriță de boia dulce
  • Pătrunjel uscat, după gust
  • Sare și piper, după gust
  • Ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit

Mod de preparare

Modul de preparare este cât se poate de simplu. Înainte de orice altceva, condimentați cotletul și rumeniți-l în câteva linguri de ulei de floarea-soarelui, pe ambele părți, timp de aproximativ 15 minute, într-un ceaun sau într-o tigaie wok, după preferință.

Separat, într-o cratiță, puneți ceapa tocată mărunt și cățeii de usturoi tocați, împreună cu două sau trei linguri de ulei de floarea-soarelui. Căliți puțin cele două ingrediente. Apoi, adăugați sare, piper, boia de ardei dulce și pătrunjel uscat, după gust. Amestecați.

Ulterior, adăugați făina și amestecați energic, până când aceasta se „prăjește”. Atenție! Este foarte important ca făina să nu rămână negătită. După aceea, adăugați apa sau supa de pui, în fir subțire, amestecând încontinuu. Adăugați și roșiile pasate.

Curățați ciupercile de pieliță, spălați-le bine și tăiați-le în felii mai groase. Stropiți-le cu o lingură de oțet - acesta face ca ciupercile să își păstreze culoarea. Puneți ciupercile în sos și lăsați-le să fiarbă până când se înmoaie. Mai puteți adăuga apă ori supă de pui, dacă mai este necesar.

Când atât sosul, cât și carnea sunt gata, turnați sosul în ceaun sau în tigaia wok, peste carne. Lăsați mâncarea pe foc timp de cinci minute. Escalopul de porc cu ciuperci este gata de servit, alături de garnitura preferată.

Cu ce se mănâncă escalopul de porc cu ciuperci

Puteți servi escalopul de porc cu ciuperci alături de un orez fiert simplu, cu sare și piper, dar și lângă sau peste un piure de cartofi pufos, pregătit cu unt, lapte sau smântână, lângă cartofi fierți, dar și lângă un piure de morcovi, mazăre sau conopidă ori lângă paste simple și murături sau salată de crudități, după imaginația și pofta fiecăruia.