Șnițelul de porc este o masă ușoară și delicioasă pe care o va adora întreaga familie. Mâncare pentru o stare de bine!
Este o rețetă simplă, perfectă pentru serile aglomerate din timpul săptămânii. Cotletele de porc sunt bătute în felii subțiri și fragede, se trec printr-un amestec de ou și făină și sunt prăjite, rezultând o crustă crocantă și un interior suculent.
Trebuie, trebuie, trebuie să le serviți cu felii de lămâie. O strop de suc de lămâie adaugă prospețime și un gust picant, de neuitat!
Ce fel de carne de porc se folosește pentru șnițel
Pentru acest fel de mâncare, noi considerăm că cea mai ușoară bucată cu care se poate începe este un cotlet de porc dezosat, tăiat nu prea gros, dar nici prea subțire.
Odată ce am bătut carnea de porc, aceasta se va găti rapid, doar câteva minute pe fiecare parte (în funcție de cât de fierbinte este uleiul). Cu cât feliile sunt mai subțiri, cu atât mai puțin trebuie bătute.
Ingredientele necesare pentru snițelul de porc
- Cotlete de porc dezosate: se bat subțire pentru a fi fragede și a se găti rapid
- Sare și piper: pentru aromă
- Făină: pentru a ajuta oul să se lipească
- Ouă
- Pesmet: noi preferăm panko pentru un șnițel crocant, dar puteți folosi pesmet obișnuit dacă doriți.
- Ulei de măsline: pentru prăjire (sau încercați un alt ulei cu gust neutru și punct de ardere ridicat, de exemplu, ulei vegetal)
- Unt: adaugă un plus de aromă
- Lămâie: pentru servire
Rețeta de șnițel de porc
Ingrediente
- 4 cotlete de porc dezosate
- Sare și piper (după gust)
- 50 de grame de făină
- 2 ouă (bătute cu o furculiță)
- 200 de grame de pesmet panko
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de unt
- Bucăți de lămâie (pentru servire)
Mod de preparare
Se curăță cotletele de porc de grăsime și se taie în felii de 1 cm grosime. Așezați cotletele într-un singur strat pe un tocător și acoperiți-le cu folie de plastic (acest lucru previne stropii). Se bat cotletele cu un ciocan de carne, până la o grosime de 0,5 cm.
Pregătiți trei boluri. În primul se pune făină. În al doilea, folosiți o furculiță pentru a bate 2 ouă. În al treilea bol, adăugați pesmetul panko.
Adăugați 2 linguri de ulei de măsline și 1 lingură de unt într-o tigaie mare. Fundul tigăii ar trebui să fie bine acoperit, așa că adăugați mai mult ulei dacă este necesar. Lăsați uleiul să se încălzească timp de câteva minute la foc mediu-mare. Veți face două tranșe, așa că va fi nevoie să adăugați încă o lingură de ulei de măsline în tigaie și lingura de unt rămasă.
Treceți cotletele de porc prin făină, apoi în ou (lăsați excesul să se scurgă) și, în final, prin pesmet panko (s-ar putea să fie nevoie să le presați ușor pentru a se lipi).
Prăjiți câte două cotlete pe rând, timp de aproximativ 4-5 minute/parte. Întoarceți-le ușor cu ajutorul cleștilor de gătit. Dacă tigaia începe să fumege, reduceți puțin focul. Repetați cu următorul lot (adăugați restul de ulei și unt).
Serviți imediat cu felii de lămâie.
Tips & Tricks
Puteți face cu ușurință mai mult de 4 șnițele! Pur și simplu adăugați mai multă făină/ouă/pesmet după cum este necesar și le prăjiți în mai multe tranșe în tigaie (adăugați mai mult ulei și 1 lingură de unt pentru fiecare tranșă).Sfaturi pentru cele mai bune șnițele de porc
- Tăiați carnea de porc cât de subțire puteți. Aceasta tinde să se micșoreze puțin, iar când o prăjiți, se contractă.
- Folosiți un clește pentru a întoarce ușor carnea de porc în timp ce o prăjiți.
- Folosiți cea mai mare tigaie pe care o aveți și prăjiți carnea de porc în tranșe. Nu trebuie să aglomerați tigaia, altfel s-ar putea să se desprindă pesmetul și șnițelele nu vor fi la fel de crocante.
- Asigurați-vă că tigaia este fierbinte. Noi lăsăm tigaia pe foc să se încălzească câteva minute înainte de a adăuga șnițelele. Dacă tigaia se încinge prea tare (începe să fumege sau șnițelele încep să se ardă) micșorați puțin focul.
- Puteți să vă jucați cu aromele. Aceasta este o rețetă simplă, clasică, dar cu siguranță o puteți schimba puțin adăugând niște praf de usturoi, paprika sau ierburi uscate (încercați condimente italiene) în făină sau în pesmet.
- Nu omiteți untul sau feliile de lămâie! Aceste două ingrediente dau aromă acestei rețete altfel simple.
Cu ce se servește șnițelul de porc
Șnițelul care nu are sos este garnisit în mod tradițional cu felii de lămâie și pătrunjel. Lămâia adaugă o aciditate plăcută care taie grăsimea de la prăjire.
În Germania, este tipic să le serviți cu salată de cartofi. Totuși, le puteți servi cu orice, de la paste la piure de cartofi sau orez.
O salată verde sau fasole verde completează perfect acest preparat.
Calorii și valori nutriționale
Un șnițel de porc are 475 calorii.
-
Calorii
475kcal
-
Proteine
35g
-
Carbohidrați
19g
-
Zaharuri
1g
-
Fibre
1g
-
Grăsimi
28g
-
Grăsimi saturate
9g
-
Sodiu
255mg
-
Potasiu
585mg
-
Calciu
55mg
-
Fier
2mg
Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.