Un preparat care va fi indragit si de cei mai mofturosi copii.

Foietaj cu conopidă
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1/2 conopida, taiata in bucati de 1 cm
  • 2 linguri ulei de masline
  • 35g caju
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita pudra de curry
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • 2 linguri stafide
  • 1/2 lamaie - coaja si sucul
  • 150g ricotta, tocata
  • 375g aluat de foietaj
  • frunze de curry
  • iaurt grecesc

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 200C. Se coc timp de 3-4 minute, pana se inmoaie.

2. Se scoate si se raceste usor. Se pun intr-un castron si se amesteca cu ulei de masline, caju maruntit, condimente, stafide si lamaie, apoi se asezoneaza. Se lasa deoparte.

3. Se taie aluatul in 4 patrate, apoi se aseaza pe o tava captusita cu hartie de copt si se inteapa usor cu o furculita, lasand o margine de 1cm.

4. Se imparte amestecul de conopida intre bucatile de aluat, apoi se coace in cuptor timp de 15 minute sau pana cand devin aurii.

5. Se serveste cu iaurt grecesc si rosii.