Aceste inele de ceapă crocante se fac foarte ușor chiar în cuptor - nu este nevoie de ulei încins. Vezi care sunt ingredientele necesare și modul de preparare.

Inele de ceapă la cuptor

Inelele de ceapă la cuptor sunt mult mai sănătoase decât cele prăjite și pline de ulei, așa că vă puteți bucura de ele ca o garnitură delicioasă pentru burgeri!

Odată ce le faceți, nu vă veți opri din mâncat până când nu se termină și ultimul inel de ceapă.

Veți avea nevoie de trei farfurii nu foarte adânci pentru a pregăti amestecul de pane! Prima farfurie va fi umplută cu jumătate din făina necesară pentru această rețetă. A doua este un amestec din restul de făină, ouă, lapte, condimente, sare și piper. Ultimul bol va fi folosit pentru pesmet.

Pentru această rețetă aveți nevoie de 2 cepe mari tăiate în inele. Cel mai bine este să folosiți ceapă dulce, dar și ceapa albă va funcționa, deși inele vor fi puțin mai picante.

Cea mai bună ceapă pentru inele

Puteți folosi orice ceapă, dar cele mai folosite sunt cele mari, albe sau galbene. Chiar și ceapa cu aromă foarte intensă se va îndulci atunci când este coaptă în cuptor.

  • Ceapa albă are o aromă puternică și înțepătoare
  • Ceapa galbenă are un echilibru între aroma ascuțită și dulceță
  • Ceapa roșie poate fi un pic mai puternică, dar aroma se înmoaie când este coaptă la cuptor
  • Ceapa dulce nu este la fel de aspră și are un gust blând, ușor dulceag
  • Cepele mari tind să aibă inele groase care rezistă la pane și la cuptor

Cum se preăară inelele de ceapă la cuptor

Preparare 15 minute
Gătire 25 minute
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 2 cepe mari tăiate în inele
  • 100 de grame de făină
  • 100 ml lapte
  • 1 ou bătut
  • 100 grame de pesmet
  • sare + piper după gust
  • 1 lingură de amestec de condimente

Pentru amestecul de condimente

  • 1/8 linguriță de piper cayenne
  • 3/4 linguriță de paprika
  • 1/4 linguriță de sare de mare
  • 1/4 linguriță de praf de usturoi
  • 1/4 linguriță praf de ceapă
  • 1/4 linguriță busuioc
  • 1/4 linguriță de oregano
  • 1/8 linguriță de piper negru
  • 1/8 linguriță cimbru

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 220 de grade.

Acoperiți o tavă cu foaie de copt.

Tăiați ceapa în felii egale.

Puneți jumătate din făină într-o farfurie mică și puțin adâncă și lăsați-o deoparte. Într-o altă farfurie, amestecați restul de făină, laptele, oul, amestecul de condimente, apoi sarea și piperul. Bateți bine până când făina s-a amestecat complet și aveți un aluat ușor gros. În cele din urmă, puneți pesmetul în a treia farfurie. Aliniați-le pe blatul de lucru.

Luați un inel și treceți-l prin făină. Apoi, înmuiați-l în a doua farfurie care conține aluatul condimentat. Lăsați excesul de aluat să se scurgă înainte de a acoperi inelul complet cu pesmet. Procedați la fel pentru restul inelelor.

Așezați inelele de ceapă în tava pregătită, într-un singur strat. Coaceți la cuptor timp de 17-20 de minute sau până când sunt aurii și crocante. Asigurați-vă că le întoarceți pe cealaltă parte la 10 minute pentru ca acestea să se coacă uniform.

Sfaturi pentru prepararea celor mai bune inele de ceapă la cuptor

Inelele vor fi evident de dimensiuni diferite, straturile interioare ale cepei vor fi mai mici și se vor coace mai repede, așa că vă recomandăm ca pe acestea să le scoateți mai repede din cuptor.

Asigurați-vă că lăsați excesul de aluat să se scurgă bine înainte de a le acoperi cu pesmet. Dacă nu faceți acest lucru, excesul se va scurge în farfuria cu pesmet care va deveni plin de cocoloașe.

Timpul de coacere va depinde de cât de groase sau subțiri sunt inelele de ceapă. Așa că asigurați-vă că le supravegheați și că le întoarceți la jumătatea timpului de gătire pentru a fi crocante și aurii pe ambele părți.

Este suficient să scufundați inelele de ceapă o dată în fiecare farfurie. Prea mult aluat va face ca învelișul să fie moale și plin de cocoloașe.

Sugestii de servire

Serviți inelele la cuptor cât sunt încă calde! Sunt suficient de gustoase pentru a fi savurate ca atare, dar puteți adăuga sosurile preferate! Puteți alege ceva simplu, cum ar fi ketchup, smântână sau maioneză.

Cum se păstrează inelele de ceapă

Orice resturi pot fi păstrate în frigider timp de până la trei zile. Cu toate acestea, așteptați-vă să se înmoaie pe măsură ce timpul trece. Pentru a le face din nou crocante, le puteți coace din nou la cuptor timp de 3 până la 5 minute. Puteți pune o folie de aluminiu deasupra pentru a le împiedica să se rumenească prea mult.