Rețeta tradițională de inele de ceapă crocante. Deși există multe rețete pentru inelele de ceapă, aceasta este una simplă și bună!
Inelele de ceapă sunt făcute, așa cum le spune și numele, din ceapă tăiată felii, care este înmuiată în aluat și prăjită până devine crocantă. Acestea sunt considerate ca fiind favoritele în fast-food. De asemenea, pot fi un bun înlocuitor pentru cartofii prăjiți.
Inelele de ceapă reprezintă un aperitiv comun la multe restaurante, iar cu această rețetă vă puteți satisface pofta și acasă. Dulce și fragede pe dinăuntru, dar și crocante la exterior, au un gust așa cum ar fi făcute de profesioniști!
Secretul pentru aceste inele de ceapă este în aluat. Astfel, acesta trebuie să conțină cantitatea potrivită de aromă pentru a completa ceapa. De asemenea, ar trebui să fie suficient de crocant pentru a fi savurat. Deși există multe rețete de aluat pentru inelele de ceapă, aceasta este una simplă și bună!
Pe lângă faptul că este ușoară, este ideală pentru că nu necesită ingrediente greu de găsit. Aroma este plăcută – așa cum trebuie pentru inelele de ceapă – cu o textură grozavă.
Care este cea mai bună ceapă pentru inele de ceapă?
Orice ceapă este bună, dar țineți cont că soiul pe care îl utilizați va afecta aroma generală. O ceapă dulce va avea rezultate dulci și blânde, în timp ce ceapa roșie va avea un gust mai puternic.
Sfaturi și trucuri
Unele rețete propun înmuierea cepei în apă rece. Dar, puteți sări peste acest pas dacă utilizați o ceapă dulce.
Pregătirea rondelelor de ceapă este foarte simplă: curățați-le, dați-le prin aluat și păstrați-le într-un recipient ermetic la frigider până când sunt gata de prăjit.
Rețeta tradițională de inele de ceapă
Ingrediente
- 1 ceapă galbenă mare, feliată
- 200 de grame de făină universală
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 linguriță de sare
- 1 ou, bătut
- 200 ml de lapte
- 100 de grame de pesmet Panko
- 1 linguriță de sare
- 1/4 linguriță de piper negru măcinat
- 600 ml de ulei pentru gătit
Mod de preparare
Tăiați feliile de ceapă în rondele și apoi le puteți pune deoparte. Combinați făina, praful de copt și sarea într-un castron mic și amestecați bine.
Înmuiați fiecare inel de ceapă în amestecul de făină, întorcându-l de câteva ori de pe o parte pe alta, până când este acoperit complet cu făină și lăsați-le deoparte.
Între timp, faceți aluatul adăugând oul și laptele peste amestecul de făină și amestecați. Înmuiați ceapa în aluat și lăsați aluatul suplimentar să se scurgă.
Puneți pesmetul într-o pungă sau într-un recipient de plastic și adăugați rondele de ceapă.
Încingeți uleiul într-o tigaie, iar când acesta este fierbinte, prăjiți ceapa până când capătă culoarea maro auriu (de obicei, aproximativ 2 minute).
Scoateți rondelele de ceapă din tigaie și puneți-le într-o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.
După aceea, transferați pe o altă farfurie și serviți.
Cum să serviți inelele de ceapă
Nimic nu merge mai bine cu inele de ceapă decât ketchup-ul de casă. Puteți alege și smântână sau maioneză.
În ceea ce privește felurile principale, nu puteți greși cu o asociere clasică: toată lumea iubește burgerii cu o garnitură de inele de ceapă.
Calorii și valori nutriționale
O porție de 100 de grame de inele de ceapă are 329 calorii.
-
Calorii
329kcal
-
Proteine
7g
-
Zaharuri
5g
-
Fibre
1g
-
Grăsimi
19g
-
Grăsimi saturate
4g
-
Colesterol
35mg
-
Sodiu
471mg
-
Potasiu
207mg
-
Calciu
92mg
-
Fier
2mg
Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.
Cum se păstrează inelele de ceapă
Lăsați inelele de ceapă rămase să se răcească complet înainte de depozitare. Transferați-le într-un recipient ermetic și puneți un prosop de hârtie între fiecare strat pentru a absorbi excesul de umiditate.
Cea mai bună modalitate de a reîncălzi inelele de ceapă este în friteuza cu aer cald- acest lucru le va restabili rapid. Puteți folosi și cuptorul, dar evitați să le puneți la microunde (vor ajunge să fie ude).