Legumele mexicane se găsesc la pungă în orice supermarket și trebuie neapărat să le încercați în această rețetă.

Legume mexicane congelate la tigaie cu unt și usturoi

În ciuda a ceea ce ați putea crede, legumele congelate sunt foarte sănătoase și se gătesc rapid. Mai mult, sunt o garnitură ideală pentru orice tip de proteină.

Pentru această rețetă, este nevoie doar să adăugați unt, ceapă și să le serviți cu iaurt sau cu brânză. În plus, rețeta este rapidă, hrănitoare și foarte gustoasă.

Ar trebui să dezgheț legumele congelate înainte de a le trage la tigaie?

De obicei, cea mai bună practică atunci când gătiți legume congelate este să nu le decongelați înainte. Acestea nu trebuie decongelate deoarece își pot pierde textura crocantă.

În plus, dezghețarea le poate face să-și piardă aroma și nutrienții care s-au păstrat în urma procesului de congelare, mai ales dacă le decongelați cu o zi sau două înainte de gătit.

Rețeta de legume mexicane la tigaie cu unt și usturoi

Timp total 5 minute

Ingrediente

  • 1 pungă de mix de legume mexicane congelate
  • 1 ceapă roșie
  • 2-3 căței de usturoi
  • 50 g de unt
  • Sare si piper, după gust

Mod de preparare

Se călește ceapa până devine aurie, translucidă. Apoi, scoateți legumele din congelator (nu trebuie dezghețate înainte, dar le puteți spăla cu apă rece), le puneți peste ceapa călită și adăugați o jumătate de cană de apă.

Lăsați-le la foc să se înăbușească în jur de 5 minute, apoi se adaugă untul, usturoiul, sarea și fulgii de chili uscați.

Variante ale rețetei

Legumele mexicane la tigaie sunt garnitura perfectă în orice combinație, pot fi numai bune pentru burrito sau le puteți adăuga în salate.

  • Adăugați 1 ardei iute (jalapeno) proaspăt sau 1/2 linguriță de fulgi de ardei roșu
  • Adăugați un strop de suc proaspăt de lămâie peste legume chiar înainte de servire
  • Adăugați brânză feta sau brânză preferată chiar înainte de servire

Legume congelate vs. legume proaspete. Care sunt mai sănătoase?

În general, diferențele de valoare nutrițională dintre legumele proaspete și cele congelate sunt atât de mici încât este puțin probabil să vă afecteze sănătatea. Când cumpărați legume congelate, fiți atent la zahărul, dar și la sarea și la sosurile ce pot fi adăugate.

Așadar, legumele congelate sunt sănătoase și conțin la fel de mulți nutrienți ca și cele proaspete. De fapt, ele pot conține adesea mai mulți nutrienți, deoarece sunt înghețate imediat după ce sunt culese în plin sezon.