O rețetă delicioasă de conopidă trasă la tigaie (sote) delicioasă și foarte ușor de făcut.

Conopidă la tigaie / sote. Rețetă și trucuri utile

Conopida este o legumă extrem de sănătoasă, fiind o sursă importantă de nutrienți. De asemenea, conține compuși vegetali unici care pot reduce riscul apariției mai multor boli, inclusiv afecțiuni ale inimii și cancer.

Conopida trasă la tigaie este gata în aproximativ 25 de minute, se potrivește cu atât de multe feluri de mâncare și se poate consuma inclusiv zilele următoare, încălzită sau chiar rece.

Cum să alegi o conopidă bună

  • Căpățâna conopidei trebuie să aibă o culoare crem, fără pete întunecate. O nuanță gălbuie este un semn că nu este atât de proaspătă pe cât ar trebui să fie
  • Ar trebui să se simtă grea atunci când o iei în mână și să te asiguri că buchețelele sunt toate strânse și intacte
  • Frunzele conopidei sunt o altă modalitate bună de a stabili dacă este proaspătă. Dacă încep să se ofilească și nu sunt de un verde intens, conopida este bătrână

Vei avea nevoie doar de câteva ingrediente simple

  • Conopidă proaspătă: folosiți o căpățână mică de conopidă pentru această rețetă. Vă recomandăm să folosiți conopidă proaspătă, nu congelată pentru că nu va fi la fel de bună, nici ca aromă, nici ca textură.
  • Ulei de măsline: Puteți folosi și ulei de avocado (deși nu va fi la fel de aromat), iar o altă opțiune gustoasă este ghee.
  • Usturoi tocat mărunt: Puteți toca usturoiul sau îl puteți folosi tăiat în felii subțiri.
  • Sare kosher și piper negru: Dacă folosiți sare fină, ar trebui să reduceți cantitatea pe care o folosiți, sau mâncarea ar putea fi prea sărată.
  • Condimente: Sunt opționale, dar îmbunătățesc foarte mult gustul mâncării. Nouă ne place să folosim cimbru uscat. Oregano este o altă opțiune gustoasă.

Sotarea conopidei este foarte ușoară

  1. Primul pas este să curățați conopida, să o spălați și să o tăiați în bucăți
  2. Apoi, blanșați conopida până când devine fragedă
  3. După ce s-a fiert la aburi, gătiți rapid bucățile de conopidă în ulei de măsline, aproximativ 5 minute la foc mare

Conopida la tigaie este o garnitură excelentă pentru mesele din timpul săptămânii, deoarece este gata foarte repede.

Rețeta de conopidă la tigaie

Preparare 15 minute
Gătire 10 minute
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 1 căpățână mică de conopidă (500 de grame după tăiere)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de usturoi proaspăt tocat mărunt
  • 1/2 linguriță de cimbru uscat
  • 1/2 linguriță de sare kosher sau 1/4 linguriță de sare fină
  • 1/4 linguriță de piper negru

Mod de preparare

Curățați și spălați conopida. Tăiați-o în bucăți.

Punem la fiert 4 litri de apă. Cantitatea mare de apă este necesară pentru a împiedica răcirea și oprirea din fiert atunci când adăugăm conopida. Când apa a ănceput să fiarbă adăugați conopida. Gătiți aproximativ 4 minute, până când devine fragedă, dar încă este crocantă. După minutul doi începem să gustăm conopida pentru a ne da seama exact când va avea textura pe care o credem perfectă.

Scoateți conopida într-o sită, pentru a se scurge bine de apă.

Încălziți uleiul într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu. Adăugați conopida și presărați-o cu condimente.

Lăsați conopida să se gătească până când unele bucăți se rumenesc pe fund, 2-3 minute.

Amestecați ușor și continuați să gătiți pentru încă 1-2 minute, apoi serviți.

Sfaturi și trucuri utile

  • Pentru a accelera procesul de gătire, folosiți cuptorul cu microunde pentru a găti rapid conopida la aburi (conopida la microunde este minunată, apropo). Nu ar trebui să o fierbeți prea mult, pentru că nu vrem sa fie moale. Așa că începeți cu doar 4 minute - puteți oricând să mai adăugați un minut sau două, sau să reduceți focul când este în tigaie și să o rumeniți puțin mai mult timp.
  • Adăugați mai multe condimente, cum ar fi chimenul măcinat și pudra de ceapă
  • Puteți păstra resturile în frigider, într-un recipient etanș, timp de 3-4 zile. De fapt, se păstrează destul de bine, iar resturile sunt la fel de gustoase ca și mâncarea proaspăt gătită

Cu ce se mănâncă conopida la tigaie

Conopida este o legumă gustoasă și versatilă, care poate fi servită ca fel principal sau ca garnitură. Este versatilă pentru că poate fi dulce sau sărată, în funcție de ingredientele folosite și de modul în care este gătită.

Se potrivește bine cu multe ingrediente, cum ar fi vinul alb, muștarul, baconul la cuptor, brânza sau diferite sosuri. Se potrivește bine cu alte legume, cum ar fi morcovii și cartofii, sau cu fructe, cum ar fi merele sau perele.

Este o garnitură perfectă pentru carne la grătar, pui, fructe de mare și preparate din orez sau paste.