Cum faci ca legumele congelate să aiba un gust la fel de bun ca și cele proaspete
Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

România este plină de culturi și produse agricole. Știm cu toții că avem sezoane lungi de producție primăvara și vara și este foarte bine să profităm de ceea ce avem în grădină sau la aprozare.

Cu toate acestea, uneori legumele congelate sunt extrem de utile pentru o cină de ultim moment. Așadar, având în vedere că legumele congelate sunt culese în vârful sezonului, ele au, de obicei, mai mulți nutrienți chiar și decât cele proaspete. De asemenea, legumele congelate pot fi un plus hrănitor și convenabil pentru o dietă echilibrată.

Cât timp durează să pregătiți legumele congelate?

Timpul de gătire pentru legumele congelate depinde de metoda pe care o utilizați pentru a le prepara. Astfel, în timp ce unele stiluri de gătit, cum ar fi prăjirea, ar putea dura mai mult, ele oferă legumelor arome total diferit, care probabil merită timpul suplimentar. Dar pentru cinele pe repede-înainte, există modalități simple de a pune legumele pe masă în mai puțin de 10 minute.

Iată o comparație de bază a timpului de gătire în funcție de metoda aleasă. Totuși, rețineți că aceasta poate varia în funcție atât de legumă cât și mărimea bucății în care a fost tăiată:

  • Legume congelate sotate: durează de obicei 5-7 minute
  • Legume congelate la abur: pot fi gata între 2-10 minute, în funcție de legumă
  • Legume congelate la cuptor: durează de obicei 20-25 de minute, dacă le întoarceți pe partea cealaltă, la jumătatea timpului
  • Legume congelate la grătar: timpul variază în funcție de legume, dar durează de obicei între 5 și 10 minute

Puteți dezgheța legumele congelate înainte de a le găti?

De obicei, cea mai bună practică atunci când gătiți legume congelate este să nu le decongelați mai întâi. Acestea nu trebuie decongelate deoarece își pot pierde textura crocantă. În plus, dezghețarea le poate face să-și piardă aroma și nutrienții ce sunt etanșați prin procesul de congelare, mai ales dacă le decongelați cu o zi sau două înainte de gătit.

Atenție!

Nu decongelați legumele congelate înainte de a le găti.

Care este cel mai bun mod de a găti legume congelate?

Deși nu există un mod special pentru a le pregăti, vă recomandăm să le gătiți pe plită ca fiind cea mai „cea mai bună” metodă de gătit. Sotarea legumelor congelate pe aragaz garantează cea mai bună textură și aromă.

Ca o opțiune secundară, le puteți prepara la cuptor sau chiar le puteți găti pe grătar.

Toate aceste trei opțiuni vor avea ca rezultat legume cu un gust mai bun decât dacă le fierbeți, dacă le puneți la abur sau dacă le puneți la microunde.

Cum să sotați rapid legumele congelate

Gătitul legumelor într-o tigaie reprezintă o modalitate excelentă de a le pregăti rapid și pentru a menține gustul, textura și nutrienții pe care le oferă legumele dumneavoastră. Pentru a vă prăji legumele, iată ce trebuie să faceți:

  • Turnați punga de legume congelate într-o tigaie la foc mediu-mare.
  • Adăugați o lingură de ulei de măsline (sau ulei de gătit la alegere) în tigaie și amestecați.
  • Gătiti, fără să puneți vreun capac cu care să le acoperiți, timp de 5-7 minute, până se fac bine, amestecând din când în când.

Cum faceți legume congelate la grătar

Legumele la grătar sunt perfecte pentru o cină în familie, mai ales în timpul vacanței de vară. Partea bună este că nu veți mai face nici mizerie în bucătărie! Pentru legume gustoase la grătar, iată ce ar trebui să faceți:

  • Puneți legumele congelate într-o folie de aluminiu cu puțin ulei de măsline.
  • Așezați-le pe grătar și gătiți la foc mediu spre mediu-mare.
  • Amestecați sau întoarceți legumele pe tot parcursul gătitului pentru a evita lipirea sau arderea.

Legume congelate la cuptor

Coacerea legumelor congelate este o altă opțiune pentru o garnitură simplă și gustoasă, binevenită la orice masă. Iată cum să pregătiți legumele congelate la cuptor:

  • Preîncălziți cuptorul între 200 și 230 de grade Celsius.
  • Acoperiți tava cu un strat subțire de ulei de măsline și puneți-o la cuptor în timp ce se încălzește (o tavă fierbinte ajută ca legumele să se dezghețe și să se gătească mai ușor!)
  • Adăugați legumele într-un singur strat în tavă.
  • Gătiți 20-25 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului, pentru a se face uniform.

Cum pregătiți legumele congelate la abur?

Suntem primii care vor spune că, în cazul în care gătiți legume congelate la abur, o faceți greșit, dar știm că multe persoane sunt interesate să știe cum să prepare în acest mod legumele congelate. Deci, dacă intenționați să faceți legume congelate la abur, iată cum să fiți siguri că ies cel mai bine:

  1. Puneți doar doi sau trei centimetri de apă chiar într-o oală sau cratiță
  2. Odată ce apa a ajuns la punctul de fierbere, puneți peste apă o sită, asigurându-vă că este așezată deasupra apei clocotite. Dacă este necesar, puteți chiar arunca puțină apă
  3. Odată ce sita este la locul ei, adăugați legumele congelate și apoi acoperiți oala cu un capac
  4. Urmăriți-le îndeaproape deoarece pot fi gata mai repede decât vă așteptați

Timpul de gătire pentru gătirea la abur, pe plită, variază, așa că iată un grafic cu câteva legume și timpii optimi de fierbere la abur:

Cum gătiți legume congelate în friteuza cu aer cald?

Pulverizați coșul de friteuză cu ulei de măsline, apoi adăugați amestecul de legume congelate. Pentru cele mai bune rezultate, nu lăsați legumele să se dezghețe mai întâi, adăugați-le direct din congelator în friteuză. Se gătesc la aer, la 200 de grade Celsius, timp de 10 minute. Se amestecă și se agită legumele, apoi se mai lasă la aer încă 5 - 10 minute, până devin crocante.

De ce legumele congelate au un gust diferit?

Cele mai multe legume congelate sunt înăbușite, adică scufundate timp de câteva minute în apă clocotită, înainte de a fi congelate pentru a dezactiva enzimele ce ar putea afecta aroma și textura, motiv pentru care nu durează atât de mult să se gătească precum legumele proaspete.

Cum gătiți legumele congelate pentru a nu deveni moi?

Pregătiți legume congelate direct din congelator (nu le dezghețați). Nu fierbeți legumele congelate pentru perioade lungi de timp întrucât asta elimină substanțele nutritive și strică gustul. Pentru un gust mai crocant, puneți legumele congelate la microunde, într-un vas fără apă, până când sunt fierbinți, timp de 4 până la 5 minute și vor fi gata.

Cum adăugați savoare legumelor congelate?

Ingredientele acide precum lămâia sau oțetul, grăsimile precum untul și uleiul de măsline, condimentele picante precum fulgii de ardei iute sau sosul iute, ingredientele savuroase precum brânza, baconul și nucile și ierburile proaspete și uscate devin toate aliații dumneavoastră atunci când vine vorba de legume congelate.