Învață să prepari o mâncare de mazăre cu carne tocată, delicioasă și rapidă. Perfectă pentru zilele aglomerate, rețeta noastră te va cuceri prin gust și simplitate!

Mâncare de mazăre cu carne tocată

Cine a zis că mâncarea tradițională românească e complicată? Dacă ești în căutarea unei rețete rapide, delicioase și care să-ți amintească de gustul copilăriei, mâncarea de mazăre cu carne tocată este răspunsul.

Aceasta este o mâncare foarte populară în România, și nu doar pentru că e ușor de făcut, dar și pentru că ingredientele sunt accesibile și la îndemână. Cu o textură cremoasă și o combinație de arome care mai de care, această rețetă te va cuceri de la prima lingură.

Așadar, dacă ești gata să te aventurezi în bucătărie și să încerci ceva autentic românesc, citește în continuare pentru a afla cum să prepari această delicioasă mâncare.

Ce carne tocată să adaugi la mâncarea de mazăre

Carnea de porc este una dintre cele mai populare opțiuni pentru mâncărurile cu carne tocată. Carnea de porc tocată adaugă o savoare distinctă și un nivel de grăsime care poate face mâncarea de mazăre cu adevărat delicioasă. Dar trebuie să fii atent la calitatea cărnii de porc; caută carne care provine de la surse de încredere și care nu are un conținut excesiv de grăsime.

Dacă optezi pentru carne de porc, ai putea să o combini cu diverse ierburi aromatice ca oregano sau cimbru pentru a-i intensifica gustul. Este o carne care se potrivește bine cu mazărea, iar combinația finală poate fi una foarte reușită.

Poți opta și pentru carne de vită tocată dacă vrei ceva mai suculent și aromat. Carnea de vită are un conținut mai mare de grăsime, ceea ce adaugă multă savoare.

Dacă ești mai atent la calorii sau pur și simplu îți place mai mult carnea albă, carnea de pui tocată este și ea o alegere bună. Carnea de pui este mai ușoară și mai sănătoasă, dar s-ar putea să trebuiască să adaugi un pic mai multe condimente pentru a-i da o aromă puternică.

Rețeta de mâncare de mazăre cu carne tocată

Preparare 15 minute
Gătire 30 minute
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 500 grame carne tocată (porc, vită sau amestec)
  • 400 grame mazăre (proaspătă sau congelată)
  • 3 cartofi mari, tăiați cubulețe
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2-3 căței de usturoi, tocați
  • 1 lingură ulei
  • 2 linguri bulion sau pastă de roșii
  • 1 linguriță pătrunjel tocat
  • Sare și piper, după gust
  • 1 linguriță paprika (opțional)
  • 500 ml apă

Mod de preparare

Încălzește uleiul într-o cratiță și adaugă ceapa tocată. Călește până devine translucidă.

Adaugă usturoiul tocat și carnea tocată în cratiță. Amestecă bine și lasă să se prăjească până când carnea nu mai e roz.

Adaugă cartofii tăiați cubulețe și mazărea. Amestecă totul bine.

Adaugă bulionul sau pasta de roșii și amestecă. Dacă vrei, poți adăuga și paprika pentru un plus de aromă.

Toarnă apa peste amestec. Asigură-te că lichidul acoperă ingredientele.

Acoperă cratița și lasă să fiarbă la foc mic până când cartofii și mazărea sunt gata. Asta ar trebui să dureze aproximativ 20-30 de minute. Poți să verifici cu o furculiță dacă legumele s-au înmuiat.

Adaugă pătrunjelul tocat, sare și piper după gust. Amestecă bine și lasă să mai fiarbă 2-3 minute.

Gustă și ajustează condimentele dacă e necesar.

Opțional, poți adăuga și smântână sau iaurt înainte de a servi.

Mâncarea de mazăre cu carne tocată și cartofi e gata! Se poate servi caldă, alături de pâine proaspătă sau un murătură de sezon. Poftă bună!