Acest fel de mâncare cu piept de pui și mazăre este simplu, dar ușor condimentat și reprezintă soluția perfectă atunci când aveți puțin timp, dar vreți ceva gustos și sănătos!

Piept de pui cu mazăre la tigaie

Când mazărea este gătită corespunzător și bine asezonată, este o garnitură bună pentru orice masă. Un alt avantaj este că mazărea se găsește foarte ușor, congelată, în supermarketuri. Și, din punct de vedere nutrițional, nu există nicio diferență între cea proaspătă și cea congelată, așa ca o puteți alege pe cea pe care o preferați sau pe cea care vă este cel mai la îndemână!

Această rețetă piept de pui cu mazăre vă propune să adăugați într-o tigaie mazărea ce se gătește rapid și bucățile de pui împreună cu multe condimente și ierburi.

Tăierea puiului în bucăți înainte de a fi sotat va ajuta să se rumeniească rapid. Deoarece această masă este pe repede înainte (și foarte aromată), este un pas important. Apoi, adăugați condimentele, iar carnea va fi gata și va fi savuroasă în doar câteva minute.

Iar atunci când puiul este rumenit, puneți mazărea congelată, se amestecă și se mai călește timp de câteva minute.

Rețeta de piept de pui cu mazăre, la tigaie

Preparare 5 minute
Gătire 10 minute
Timp total 15 minute

Ingrediente

Pentru pui

  • 1,5 lingură de ulei de masline
  • 500 grame de piept de pui, tăiat in bucati de 2 cm
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper negru
  • 1/2 linguriță de praf de usturoi
  • 1/2 linguriță de praf de ceapă
  • 1/4 linguriță de boia

Pentru mazăre

  • 1,5 lingură de unt
  • 1 linguriță de usturoi, tocat
  • 340 grame de mazăre (proaspătă sau congelată)
  • 1 linguriță de condimente italiene
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de ardei roșu zdrobit sau de fulgi de ardei iute

Pentru condimentele italiene

  • 2 linguri busuioc
  • 2 linguri de oregano
  • 1 lingură de rozmarin
  • 1/2 lingură de maghiran
  • 1/2 lingură de cimbru

Mod de preparare

Puneți 1,5 lingură de ulei într-o tigaie mare. Se încălzește la foc mediu-mare. Odată ce uleiul este fierbinte, adăugați bucățile de pui. Se condimentează cu sare, piper, praf de usturoi, praf de ceapă și boia de ardei. Se prăjește, întorcându-l ocazional, timp de 3 până la 4 minute, neacoperit sau până când puiul se rumenește.

După aceea, adăugați untul și usturoiul tocat în tigaia cu puiul rumenit. Se călește timp de un minut sau până când usturoiul devine auriu.

Reduceți focul astfel încât să fie mediu. Adăugați mazărea în tigaie. Asezonați cu 1 linguriță de condimente italiene, 1/2 linguriță de sare și 1/4 linguriță de fulgi mărunțiți de ardei roșu. Se amestecă, apoi se prăjește, amestecând ocazional, timp de 3 până la 5 minute sau până când mazărea este făcută.

Această rețetă poate fi savurată ca o masă completă. Iar din cantitățile indicate mai sus veți obține două ori chiar trei porții mari. În schimb, dacă mai adăugați o parte din fiecare cantitate, puteți avea cu ușurință patru porții.

Hai și tu în comunitatea nostră de Instagram și avem pentru tine cele mai interesante rețete, informații culinare și cele mai apetisante imagini.

Cum să serviți acest fel de mâncare simplu

Pieptul de pui cu mazăre poate fi savurat ca atare, fiind un fel de mâncare complex. Însă, puteți alege și o garnitură, iar cel mai indicat în acest caz este piureul de cartofi dulci, ce se potrivește perfect atât cu mazărea cât și cu pieptul de pui. Însă, dacă nu sunteți fan al piureului de cartofi, puteți opta să puneți lângă chiar celebrii cartofi prăjiți. Și conopida la cuptor și orezul tradițional merg de minune!

Iar dacă vreți tot o garnitură verde, atunci puteți alege broccoli sote.

Calorii și valori nutriționale

Această rețetă are aproximativ 4 porții. O porție de piept de pui cu mazăre are 365 calorii.

  • Calorii

    365kcal

  • Proteine

    40g

  • Carbohidrați

    14g

  • Zaharuri

    5g

  • Fibre

    5g

  • Grăsimi

    16g

  • Grăsimi saturate

    5g

  • Colesterol

    122mg

  • Sodiu

    780mg

  • Vitamina A

    810IU

  • Vitamina C

    36mg

  • Calciu

    38mg

  • Fier

    2mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.