Rețeta de mazăre cu lămâie, unt și usturoi. Durează doar 5 minute!  Nu vei mai găti mazărea altfel de acum înainte. Rețeta va deveni rapid preferata ta.

Mazăre cu lămâie, unt și usturoi. Nu vei mai găti mazărea altfel de acum înainte

Transformă-ți o pungă cu mazăre verde într-o garnitură delicioasă pe care toată lumea o va îndrăgi.

Această rețetă se face cu cu mazăre congelată și durează doar 5 minute pentru un gust minunat!

Secretul? Puțin ulei de măsline, unt, usturoi și lămâie.

Cum să gătiți mazărea congelată

Mazărea verde proaspătă este greu de găsit, însă, din fericire, cea congelată este disponibilă pe tot parcursul anului.

Și iată ce aveți de făcut:

  • În primul rând, aveți nevoie de 300 de grame de mazăre congelată.
  • Se încălzesc o lingură de unt și una ulei de măsline într-o tigaie. Adăugați mazărea și 2 căței de usturoi curățați. Căliți doar 2 minute. Asezonați cu sare kosher și adăugați coaja (rasă) de lămâie.
  • Astfel că aromele în stil italian transformă o pungă obișnuită de mazăre în ceva delicios și proaspăt!

O retetă de mazăre cu căței întregi de usturoi (se scot înainte de servire!)

Această rețetă de mazăre verde folosește căței de usturoi întregi decojiți pe care îi veți găti într-o tigaie cu mazărea.

De ce să adăugați usturoiul întreg și nu zdrobit? Ei bine, gătitul legumelor cu căței întregi infuzează o aromă subtilă de usturoi.

Adăugarea celui tocat sau zdrobit aduce un plus de aromă de usturoi, în timp ce aceia întregi lasă doar un gust fin. Apoi, asigurați-vă că îndepărtați cățeii de usturoi când ați terminat de gătit și aruncați-i!

Rețeta de mazăre cu lămâie, unt și usturoi

Preparare 2 minute
Gătire 3 minute
Timp total 5 minute

Ingrediente

  • 300 de grame de mazăre congelată
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de unt sărat
  • 1 lingură de ulei de masline
  • 1/4 linguriță de sare kosher
  • Piper proaspăt măcinat
  • Coaja de la 1/2 lămâie, optional

Mod de preparare

Se clătește mazărea sub jet de apă caldă și se îndepărtează excesul de lichid.

Apoi, se curăță cățeii de usturoi.

Pentru a o prepara, adăugați untul și uleiul de măsline într-o tigaie potrivită la foc mediu-mare. Puneți usturoiul și mazărea congelată și gătiți timp de 2 minute până când se încălzesc bine, dar aveți grijă ca boabelor de mazăre să le rămână culoarea de verde strălucitor.

Asezonați cu sare kosher, piper proaspăt măcinat și coaja de lămâie (rasă în prealabil). Aruncați cățeii de usturoi și serviți imediat.

Calorii și valori nutriționale

Din această rețetă ies 4 porții. O porție de mazăre cu lămâie, unt și usturoi are aproximativ 107 kcal.

  • Calorii

    107kcal

  • Proteine

    4g

  • Carbohidrați

    9g

  • Zaharuri

    4g

  • Fibre

    3g

  • Grăsimi

    7g

  • Grăsimi saturate

    3g

  • Potasiu

    104mg

  • Vitamina A

    93IU

  • Vitamina C

    12mg

  • Magneziu

    18mg

  • Fier

    1mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.

Trucuri pentru mâncarea de mazăre cu lămâie, unt și usturoi

Timpul de gătire pentru această rețetă este de doar 2 minute!

Greșeala celor mai mulți bucătari: supragătirea boabelor de mazăre.

Deoarece mazărea congelată este deja prefiartă, trebuie să luați în calcul să nu o gătiți prea mult. Unele gospodine și chiar unii bucătari fac greșeala de a găti mazărea prea mult timp, așa că devine moale și de o culoare maro-verzui.

Pentru a o păstra verde crud, căliți-o doar 2 minute până când este caldă.

Beneficiile consumului de mazăre

Concentrația mare de vitamine și minerale, antioxidanți și fitonutrienți din mazăre oferă beneficii importante pentru sănătate, ce variază de la menținerea sănătoasă a ochilor până la protejarea împotriva anumitor tipuri de cancer.

170 de grame de mazăre are:

  • Calorii: 62 kcal
  • Carbohidrați: 11 grame
  • Fibre: 4 grame
  • Proteine: 4 grame
  • Vitamina A: 34% din Doza Zilnică Recomandată (DZI)
  • Vitamina K: 24% DZI
  • Vitamina C: 13% DZI
  • Folați: 12% of DZI
  • Magneziu: 11% DZI
  • Fier: 7% DZI
  • Fosfor: 6% DZI

Nutrienții antiinflamatori din mazăre au fost asociați cu scăderea riscului de afecțiuni inflamatorii precum diabetul, bolile de inimă și artrita.

Mazărea este bogată în fibre și proteine, care ajută la rândul lor la reglarea modului în care digerați amidonul. Acestea încetinesc descompunerea carbohidraților și reglează nivelul zahărului din sânge.

Mazarea congelată este deja gătită

Legumele congelate pe care le veți găsi la magazine sunt opărite sau gătite la abur înainte de a fi congelate și ambalate.

Asta înseamnă că multe legume congelate pot fi pur și simplu doar dezghețate înainte de a fi mâncate. Acest lucru este valabil și pentru mazărea congelată, care poate fi pur și simplu decongelată și folosită în salate.

De asemenea, o puteți sota rapid înainte de servire.

Curiozități despre mazăre

De ce să mâncați mazăre? Ei bine, din mai multe motive!

Iată câteva informații despre această legumă verde, extrem de sănătoasă:

  • Mazărea face parte din familia leguminoaselor, precum năutul și lintea. Dar este consumată mai des ca o legumă cu amidon (cum ar fi porumbul sau cartofii).
  • Este bogată în proteine ​​vegetale. 100 de grame de mazăre conțin 5 grame de proteine ​​pe bază de plante. De asemenea, numărul de calorii este destul de scăzut: 81 de calorii pentru aceeași cantitate.

Mazărea proaspată este mai bună pentru gătit decât cea congelată?

Mazărea proaspătă nu este la fel de gustoasă. Iar în ceea ce o privește pe cea congelată, ar trebui spus că rezistă mai bine în rețete și are tot aceiași nutrienți.