Descoperă rețeta simplă și delicioasă de mâncare de mazăre cu morcovi, perfectă pentru zilele de post. Află cum să combini ingredientele pentru un gust autentic și sănătos.
Mâncarea de mazăre, la fel ca și cea de linte, este o garnitură foarte gustoasă, ușor dulce, hrănitoare și aromată, dar poate fi și un fel de mâncare în sine, pentru vegetarieni sau pentru cei care țin post.
Puteți folosi mazăre proaspătă sau mazăre congelată pentru această mâncare, iar combinația cu morcovi îi va da o savoare și o dulceață aparte.
De asemenea, o puteți combina cu carne, sau servi ca atare, cu pâine proaspătă și murături.
Rețeta de mâncare de mazăre cu morcovi
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 500 g mazăre boabe
- 2 morcovi potriviți
- 1 ceapă
- 2-3 linguri pastă de tomate
- 2 linguri făină
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- mărar
Mod de preparare
Tocați ceapa mărunt și morcovii felii sau cuburi mai mari și puneți la călit în ulei. Când ceapa s-a înmuiat, puneți o cană de apă și lăsați să fiarbă morcovul, circa 10 minute.Condimentați cu sare și piper, după care adăugați mazărea. Completați cu apă cât să fie acoperită mazărea și mai lăsați la fiert 15 minute. Mazărea fierbe foarte repede, iar 15 minute sunt suficiente, chiar și mai puțin dacă vă place al dente.
Amestecați făina cu pasta de tomate și cu câteva linguri de apă și turnați totul în oală, amestecând bine, să nu formeze cocoloașe. Lăsați să mai dea în clocot câteva minute, după care opriți focul. Mai adăugați sare și piper, dacă mai este nevoie.
Presărați mărar uscat sau proaspăt tocat deasupra și serviți.
Poftă bună!