Atunci când ai poftă de ceva dulce, dar nu ai timp și chef să prepari o prăjitură elaborată, acest desert simplu și rapid te poate scoate din încurcătură. O combinație delicioasă și cremoasă de mere caramelizate și frișcă, gata în 30 de minute. 

Este un desert ideal și pentru o ocazie specială sau atunci când aveți musafiri, cu atât mai mult cu cât arată spectaculos servit în cupe sau pahare înalte. 

Mere caramelizate cu scorțișoară și frișcă
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 linguriță scorțișoară
  • 4 linguri zahăr
  • 50 g unt
  • 6 mere
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 3 linguri zahăr pudră

Mod de preparare

Curățați și tăiați merele în sferturi sau felii. Puneți feliile de măr pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor, la 190 de grade, pentru 10-15 minute.

Bateți cu mixerul frișca rece împreună cu zahărul pudră, până când capătă volum și consistență. Dați frișca la rece cât timp vă ocupați de restul ingredientelor.

Puneți un vas pe foc cu untul și, când acesta s-a topit, adăugați zahărul. Zahărul se va topi și va începe să se caramelizeze, moment în care adăugați merele coapte.

Amestecați bine și adăugați un strop de apă dacă este nevoie. Mai lăsați pe foc câteva minute, astfel încât caramelul să îmbrace cât mai bine merele. Opriți focul, adăugați scorțișoara și amestecați bine. Lăsați amestecul să se răceacă puțin, după care puteți monta desertul.

Așezați câte un strat de mere caramelizate și unul de frișcă, alternativ. Dați desertul la frigider pentru 2-3 ore înainte de a-l servi.

Poftă bună!