Descoperă o rețetă delicioasă de papanași de post cu mere. Ușor de făcut și delicioși, pentru cei care țin post sau urmează o dietă vegană.

Papanași cu mere (de post)

Dacă vrei să rupi monotonia în bucătărie și să încerci un desert de post care să te surprindă plăcut, papanașii cu mere sunt ceea ce cauți. Rețeta e perfectă dacă ții post sau dacă vrei să încerci ceva nou și vegan. Plus că e ușor de făcut și o să-ți placă sigur dacă ești fan mere. Papanașii ies moi, gustoși și merg de minune cu orice topping ai în minte. Acum, să vedem cum îi facem.

Rețeta de papanași de post cu mere

Ingrediente

Pentru aluat

  • 250 grame făină
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 2-3 linguri de zahăr
  • 1 praf de sare
  • 200 ml apă minerală sau lapte vegetal
  • 2 linguri de ulei
  • Coaja rasă de la o lămâie sau o portocală
  • 2-3 mere mari, curățate de coajă și date pe răzătoare
  • Scorțișoară după gust (opțional)

Pentru servire

  • Gem de fructe sau sirop de arțar
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Într-un bol mare, amestecă făina cu praful de copt, zahărul și un praf de sare. Adaugă apa minerală (sau laptele vegetal), uleiul și coaja rasă de la lămâie sau portocală. Încorporează merele date pe răzătoare și scorțișoara, dacă folosești. Amestecă bine până obții un aluat omogen, care să încorporeze fructele uniform.

Dacă ai timp, lasă aluatul să se odihnească timp de 10-15 minute înainte de a forma papanașii. Acest pas permite făinii să absoarbă umiditatea și face aluatul mai ușor de modelat.

Împarte aluatul în porții egale, în funcție de cât de mari îți dorești să fie papanașii. Modelează fiecare porție într-o formă rotundă sau ovală, în funcție de preferințe.

Încinge ulei într-o tigaie adâncă la foc mediu. Prăjește papanașii până când devin aurii și crocanți pe toate părțile, întorcându-i delicat pentru a se prăji uniform. După prăjire, scoate-i pe un șervet de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.

Cu ce poți să servești papanașii de post

Papanașii sunt delicioși serviți calzi, pudrați cu puțin zahăr și scorțișoară, alături de gem sau sirop de arțar pentru un plus de dulceață.

O idee excelentă este să îi servești cu smântână vegetală, care imită destul de bine textura și gustul smântânei clasice. Smântâna vegetală poate fi făcută din nuci de caju, migdale sau chiar din soia, oferind o cremozitate similară cu cea a smântânei de origine animală.