Aceasta reteta rapida si usoara de pastrav la grătar poate fi preparata și la cuptor.

Păstrăv la grătar cu salată de fenicul
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 2 bulbi de fenicul, feliati
  • 2 mere, decojite si rasi
  • 120g smantana
  • coriandru proaspat, tocat marunt
  • 2 lamai - coaja rasa
  • 1 lamaie - sucul
  • 4 fileuri de pastrav
  • 2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

1. Se incinge o tigaie grill. Pentru salata, se amesteca fenicul, mere, smantana, coriandru si coaja si sucul de lamaie intr-un castron. Se asezoneaza la gust.

2. Se fac 3 crestaturi in pielea fiecarui file de pastrav si se periaza pe ambele parti cu ulei. Se presara coaja de lamaie si se asezoneaza.

3. Se pun fileurile pe gratar, timp de 3-4 minute, pana cand sunt gatite si se servesc cu salata si felii de lamaie.