Feniculul si vinul din aceasta reteta adauga note dulci si aromate acestei fripturi - perfecta pentru o sarbatoare speciala.
Timp total 4 ore și 10 minute
Ingrediente
- 2.5 kg pulpa de miel
- 400ml supa de pui
- 100ml vin alb sec
- 3 bulbi de fenicul, feliate in strat gros
- 2 cepe, taiate felii
- 2 lingurite de seminte de fenicul
- 200ml vin rosu
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se asezoneaza mielul bine si se pune intr-o tava, cu 150ml de supa de pui si vinul alb.2. Se lasa la cuptor timp de 2 ore, apoi se adauga feniculul si ceapa si se presara semintele de fenicul, adaugand inca putina supa, daca pare prea uscat. Se gateste timp de inca 1 ora si jumatate. Se scoate mielul pe un platou, se scot legumele din tava cu o spumiera si se aranjeaza in jurul pulpei.
3. Se strecoara sucurile si se pun intr-o tigaie mica. Se adauga supa ramasa si vinul rosu si se asezoneaza. Se tine la foc mic pana se formeaza un sos. Se serveste mielul cu legumele si sos.
De la masa de Paște nu trebuie să lipsească preparatele tradiționale: drob de miel, ciorba de miel, pască.