Pentru sosul de hrean cu smântână și maioneză ai nevoie doar de două îngrediente pentru a-l face, merge de minune mâncat cu legume, biscuiți, pâine sau pus pe carne de porc, de pui sau de vită.

Sos de hrean cu smântână și maioneză. Un sos perfect pentru friptură, gata în 5 minute

Dacă ești în căutarea unui mod de a da o aromă aparte preparatelor pe care le pui pe masă pentru familie sau prieteni, trebuie să încerci această rețetă sos de hrean cu maioneză.

Aromele îndrăznețe ale hreanului se echilibrează perfect cu cremozitatea maionezei și a smântânii. Musafirii vor fi, cu siguranță, impresionați, așa că pregătește-te să împarți rețeta cu ei!

Cum faci cel mai cremos sos de hrean cu smântână și maioneză

Acest sos de hrean cu smântână și maioneză merge de minune adăugat pe platourile pe care le pregătești pentru aperitiv. Făcut cu doar câteva ingrediente simple, este ușor de preparat și cu siguranță va fi un succes printre oaspeți. În plus, îl poți face din timp, trebuie doar să îl ții la frigider până înainte să fie servit.

Rețeta de sos de hrean cu smântână și maioneză

Preparare 5 minute
Timp total 5 minute

Ingrediente

  • 260 de grame de hrean gata preparat
  • 240 de grame de smântână
  • 240 de grame de maioneză
  • Două linguri de zeamă de lămâie
  • O linguriță de sare
  • Un sfert de linguriță de piper negru
  • Două lingurițe de sos Worcestershire
  • O jumătate de linguriță de sos iute – cantitatea poate fi modificată în funcție de preferințe

Mod de preparare

Rețeta este neașteptat de simplă, ideală pentru cei care nu au prea multă experiență în bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să amesteci toate ingredientele, astfel: începe întâi cu smântâna, maioneza și hreanul. După ce se omogenizează, poți adăuga sucul de lămâie, sare, piper negru, sos Worcestershire și sos iute după gust – treptat, având grijă să guști.

Se acoperă vasul și se ține în frigider până la momentul servirii.

Varianta mai sănătoasă

Dacă îți dorești o variantă mai ușoară a acestui dip cremos cu hrean, poți folosi în timpul preparării smântână cu conținut scăzut de grăsimi și maioneză cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi. Poți chiar să schimbi smântâna cu iaurt grecesc gras, dacă preferi.

Cu ce ​​servesc sosul de hrean?

De cele mai multe ori, hreanul este folosit în rețetele de fripură. Acest sos poate fi pus și pe aripioare de pui sau cotlete de porc. Desigur, se potrivește grozav și întins pe biscuiți, legume sau pâine prăjită, ca dip.

Când servești acest sos, ai grijă să îi echilibrezi iuțeala cu alimente ce au un profil de aromă mai simplu, bogat, cărora să le evidențieze gustul. Funcționează bine servit peste carne și legume și poate fi folosit chiar și într-un cartof copt în loc de smântână.

Cum poți prepara hreanul chiar la tine acasă

Ai în frigider sau în cămară o rădăcină de hrean? Iată cum să faci hrean de casă, adăugând oțet și măcinandu-l într-un robot de bucătărie.

Ingrediente:

  • O bucată de rădăcină de hrean
  • Două linguri de apă, este posibil să fie nevoie de o cantitate mai mare
  • O lingură de oțet alb – din nou, este posibil să fie nevoie de o cantitate mai mare
  • Un vârf de sare

Mod de preparare

Îndepărtați frunzele (dacă este necesar) și clătiți murdăria de pe rădăcină.

Folosiți un curățător de legume pentru a decoji coaja de la suprafață de pe rădăcină. Tăiați în bucăți.

Puneți într-un robot de bucătărie mic. Adăugați câteva linguri de apă. Procesați până se măcina bine, adăugând mai multă apă - câte o linguriță -, dacă este necesar.

Strecoară o parte din apă dacă amestecul este prea lichid. Adăugați o lingură de oțet alb și un praf de sare în amestec și porniți din nou aparatul.

Oțetul va stabiiza nivelul de iuțeală al hreanului, ceea ce înseamnă că este un ingredient ce nu ar trebui să lipsească din acest preparat.

Folosind o spatulă de silicon, transferați cu grijă hreanul ras într-un borcan. Se va păstra cel puțin o lună la frigider.