Această rețetă de fulgi de ovăz cu mere și scorțișoară este sănătoasă și delicioasă. Iar dacă sunteți un iubitor al plăcintei cu mere, atunci o veți adora la modul absolut! 

Fulgi de ovăz cu mere și scorțișoară

Terciul de ovăz cu mere și scorțișoară este un mic dejun sau un desert ușor de făcut, plin de fibre și proteine și extrem de sățios. În plus, va avea un gust savuros datorită merelor crocante și al scorțișoarei.

Transformă-ți micul dejun într-un deliciu sănătos cu fulgi de ovăz, mere și scorțișoară

Fulgii de ovăz, cu mere și scorțișoară:

  • Sunt o alegere sănătoasă de mic dejun. Fulgii de ovăz sunt o sursă bună de carbohidrați complecși, fibre, proteine, vitamine și minerale. Adăugarea merelor și scorțișoarei adaugă și mai multe nutrienți, precum și o aromă delicioasă.
  • Ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge. Fulgii de ovăz conțin fibre solubile, care încetinesc absorbția glucozei în sânge. Acest lucru ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge și poate reduce riscul de diabet de tip 2.
  • Îmbunătățesc digestia. Fibrele din fulgii de ovăz și mere ajută la menținerea sănătății intestinale și la promovarea unei digestii sănătoase.
  • Pot ajuta la pierderea în greutate. Fulgii de ovăz sunt bogati in fibre care dau senzatia de satietate si reduc pofta de mancare. În plus, fulgii de ovăz cu mere și scorțișoară pot fi o alternativă sănătoasă și satisfăcătoare la un mic dejun bogat în calorii.
  • Sunt ușor de preparat. Fulgii de ovăz cu mere și scorțișoară sunt ușor de preparat, deci nu aveți nevoie de mult timp sau de abilități culinare pentru a savura acest mic dejun sănătos și delicios.

Rețeta de fulgi de ovăz cu mere și scorțișoară

Preparare 5 minute
Gătire 10 minute
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 2 linguri de unt nesărat
  • 1 măr
  • 1/2 linguriță de scorțișoară
  • 80 de grame de ovăz
  • 500 ml de apă
  • 85 ml de sirop de arțar, mai mult sau mai puțin în funcție de gust
  • 1/2 linguriță de vanilie
  • 120 ml de lapte pentru servire, dacă doriți

Mod de preparare

Topiți untul într-o cratiță medie. Adăugați bucățile de măr și căliți timp de 3-4 minute la foc mediu sau până când încep să se rumenească. Se presară scorțișoară peste.

Adăugați apoi ovăzul și apa, apoi gătiți din nou la foc mediu, până când aproape tot lichidul s-a absorbit și amestecul s-a îngroșat, aproximativ 3-4 minute.

Puneți și sirop de arțar și vanilie. Împărțiți ovăzul în două boluri și serviți cu lapte, dacă doriți.

Tips & tricks

Dacă doriți, puteți dubla această rețetă sau chiar tripla pentru mai multe persoane. Sau puteți schimba fructele! Alegeți piersici proaspete, pere sau chiar afine. Tot ce merge bine în combinație cu scorțișoara!

De altfel, puteți să adăugați mai multe condimente! În plus față de scorțișoară, puteți pune nuci sau cuișoare măcinate ori cardamon.

Depozitați fulgii de ovăz într -un recipient etanș sau de plastic, la frigider, până la 5 zile.

Reîncălziți ovăzul în cuptorul cu microunde și apoi îl puteți servi. 

Fulgii de ovăz cu mere și scorțișoară: micul dejun perfect pentru o zi plină de energie

Fulgii de ovăz cu mere și scorțișoară nu numai că sunt delicioși, dar sunt și sănătoși și plini de beneficii pentru sănătate. Cu o combinație unică de carbohidrați complecși, proteine, fibre și nutrienți, fulgii de ovăz reprezintă un mic dejun excelent pentru a-ți începe ziua.

Adăugarea merelor și scorțișoarei crește nu numai gustul, ci și valoarea nutritivă, oferind beneficii precum menținerea nivelului de zahăr din sânge, îmbunătățirea digestiei și pierderea în greutate.

Deci, dacă vrei să îți începi ziua cu un mic dejun sănătos și gustos, încearcă să adaugi fulgi de ovăz cu mere și scorțișoară în rutina ta zilnică - vei fi cu siguranță impresionat de rezultate!