Brioșe cu ovăz, mere și scorțișoară - bucură-te de o gustare sănătoasă și delicioasă și încearcă rețeta chiar acum!
Dacă sunteți în căutarea mai multor modalități de a mânca fulgi de ovăz la micul dejun, aceste brioșe cu ovăz, mere și scorțișoară sunt o soluție excelentă. Sunt foarte ușor de pregătit, fără să necesite mult timp petrecut în bucătărie.
Ingredientele necesare
Pentru această rețetă puteți folosi lapte integral de 2% sau cu un conținut scăzut de grăsime. De asemenea, puteți folosi lapte vegetal, cum ar fi laptele de migdale, cel de cocos, cel de caju sau cel de ovăz.
Mai aveți nevoie de compot de mere. Acest ingredient are două roluri: oferă umiditate fără a fi nevoie să folosiți ulei și ajută la legarea compoziției, astfel încât să nu aveți nevoie de ouă. Este recomandat să folosiți compot neîndulcit, astfel încât să puteți controla nivelul de dulceață.
Un alt ingredient necesar, pe lângă fulgii de ovăz, este siropul de arțar. Acesta ajută la îndulcirea naturală a brioșelor de fulgi de ovăz, dar și la legarea compoziției. Dacă nu vă place sau dacă nu îl găsiți, îl puteți înlocui cu miere de albine sau cu sirop de agave.
Pentru ca brioșele să iasă cu adevărat savuroase mai aveți nevoie de o linguriță și jumătate de scorțișoară. Deși cantitatea poate părea prea mare, nu este. Însă, dacă preferați, puteți înlocui o parte din ea cu alte condimente, cum ar fi nucșoară, ghimbir și/sau cuișoare măcinate.
Mai aveți nevoie de:
- praf de copt, datorită căruia textura brioșelor iese ușoară și aerisită;
- esență de vanilie sau suc de lămâie, pentru un plus de aromă;
- mere, de orice tip, decojite sau necojite, dar tăiate foarte mărunt, astfel încât să poată fi amestecate mai ușor în aluat;
- și, opțional, de nuci, ce adaugă o aromă și o textură plăcută.
De ce merită să preparați această rețetă
Această rețetă de bioșe de fulgi de ovăz cu mere și scorțișoară este ușor de preparat, foarte versatilă, pentru că îi puteți adăuga fructele preferate, și constituie un mic dejun perfect sau o gustare delicioasă.
În plus, aceste brioșe delicioase și reconfortante sunt vegane, nu conțin zahăr rafinat și le pot fi servite fără probleme și copiilor.
Preparatul conține ingrediente nutritive: Fulgii de ovăz sunt o cereală integrală sănătoasă, bogată în fibre și proteine, în timp ce merele sunt o sursă bună de vitamina C și antioxidanți.
Alegând brioșele cu fulgi de ovăz cu mere și scorțișoară ca o gustare sau ca mic dejun, vă puteți bucura de un aport de nutrienți ce vă va ajuta să vă mențineți energia senzația de sațietate până la următoarea masă principală a zilei.
Un alt motiv pentru care este recomandat să încercați aceste brioșe este acela că sunt ușor de făcut. Prepararea lor acasă este un proces simplu ce necesită doar câteva ingrediente și un timp de pregătire minim.
Cu această rețetă de bază vă puteți personaliza brioșele adăugând diferite fructe, nuci sau condimente pentru a se potrivi preferințelor dumneavoastră.
Un alt avantaj al acestor brioșe este că sunt perfecte pentru a le pune în pachețelul copiilor la grădiniță sau la școală, dar și pentru a le lua la pachet la locul de muncă.
Rețeta de brioșe cu ovăz, mere și scorțișoară
Ingrediente
- 240 de grame de fulgi de ovăz
- 1 linguriță de praf de copt
- 1,5 lingurițe de scorțișoară
- 1/2 linguriță de extract de vanilie
- 1/4 linguriță de sare
- 360 ml lapte de migdale
- 300 grame de compot de mere neîndulcit
- 85 de grame de sirop de arțar
- 120 de grame de mere tocate
- 60 grame de nuci pecan tocate, opțional
Mod de preparare
Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 175 de grade Celsius. Pulverizați o tavă de brioșe cu spray antiaderent.
Apoi, puneți într-un castron mare toate ingredientele, cu excepția merelor și a nucilor, și amestecați-le până când se omogenizează bine. După aceea transferați aluatul obținut în formele de brioșe pregătite, umplându-le până sus. Aluatul va părea că este prea lichid, dar acest lucru este normal.
Coaceți brioșele în cuptorul preîncălzit timp de 25 - 30 de minute sau până când marginile sunt ușor rumenite și partea de sus este întărită. Dacă observați că brioșele se rumenesc prea repede, acoperiți-le cu o bucată de folie de aluminiu.
După ce trece timpul de coacere, lăsați brioșele la răcit pe un grătar de sârmă timp de 5 minute. Apoi sunt gata de savurat.
Sfaturi pentru prepararea brioșelor
- Un prim sfat este să nu folosiți ovăz prea fin. Acest tip de ovăz se gătește mai repede. În plus, absoarbe mai multă umiditate și poate usca brioșele.
- Un alt sfat este să nu amestecați ovăzul cu lapte prea devreme. Dacă doriți să pregătiți ingredientele cu ceva timp înainte de coacere, puteți amesteca ingredientele umede într-un bol și ingredientele uscate în alt bol. Doar nu le combinați până când nu sunteți gata să dați brioșele la cuptor. Altfel, ovăzul va absorbi tot lichidul și va face ca textura brioșelor să fie uscată.
- Împărțiți compoziția obținută în mod egal între formele de brioșe. Veți observa că lichidul nu se amestecă perfect cu ovăzul. Asigurați-vă că distribuiți uniform lichidul în formele de brioșe pentru cel mai bun rezultat.
Calorii și valori nutriționale
O brioșă cu fulgi de ovăz, mere și scorțișoară are 148 calorii.
-
Calorii
148kcal
-
Proteine
3g
-
Carbohidrați
24g
-
Zaharuri
8g
-
Fibre
3g
-
Grăsimi
5g
-
Grăsimi saturate
1g
-
Sodiu
92mg
-
Potasiu
171mg
-
Calciu
76mg
-
Fier
1mg
Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.