Pulpa de miel cu cartofi noi la cuptor este o este o friptură delicioasă și sățioasă. Rețeta simplă și rafinată este perfectă pentru a-ți impresiona invitații sau pentru a-ți răsfăța papilele gustative.

Pulpă de miel cu cartofi noi, la cuptor

Paștele înseamnă carne de miel, sub orice formă. Ciorbă, drob, stufat sau o friptură simplă, rumenită pe îndelete la cuptor.

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă, delicioasă atât în ziua de Paște, cât și în orice altă zi. Carnea de miel poate fi înlocuită cu carne de ied sau de vițel.

Friptura de miel cu cartofi noi, la cuptor, merge foarte bine alături de o salată verde sau un sos de usturoi. În funcție de cât de mare este bucata de carne și cât de fraged mielul, timpul de gătire poate să difere. Testați carnea de fiecare dată când o întoarceți și vă veți da seama dacă s-a gătit mai repede sau este nevoie să mai stea la cuptor.

De ce vei adora această rețetă

  1. Pulpa de miel cu cartofi noi, la cuptor, este o mâncare savuroasă și satisfăcătoare, care îți va încânta papilele gustative
  2. Carnea de miel este o sursă bună de proteine, iar cartofii noi adaugă vitamine și minerale importante pentru sănătate
  3. Această rețetă este foarte simplă și nu necesită mult timp sau experiență în bucătărie
  4. Pulpă de miel cu cartofi noi, la cuptor, este o alegere excelentă pentru o cină de weekend sau ocazii festive
  5. Poți adăuga legumele preferate pentru a completa gustul
  6. Dacă urmezi o dietă paleo sau low-carb, această rețetă este perfectă pentru tine
  7. Poți adăuga ierburi și condimente preferate pentru a-i da o notă personală și unică
  8. Friptura de miel și cartofii se coc in același timp; economisești astfel timp și energie

Rețeta de pulpă de miel cu cartofi noi, la cuptor

Timp total 1 oră și 45 minute

Ingrediente

  • pulpă de miel
  • 1/2 pahar ulei de măsline
  • 1 lingură rozmarin
  • 2 căței de usturoi
  • 1 kg cartofi noi
  • 250 ml apă
  • un pahar de vin roșu
  • 2 lingurițe făină
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curățați carnea de grăsime și spălați-o cu apă rece. Amestecați usturoiul zdrobit, rozmarinul, sare, piper și puțin ulei și ungeți carnea de miel pe toate părțile.

Puneți o tigaie pe foc cu restul de ulei și când s-a încins, puneți pulpa de miel. Rumeniți bine pe toate părțile.

Puneți carnea de miel într-o tavă pentru cuptor, puneți și vinul roșu și apa, acoperiți cu folie de aluminiu și dați la cuptor, la 160 de grade, pentru o oră. Întoarceți carnea din când în când și pe celelalte părți.

Îndepărtați folia de aluminiu și puneți și cartofii lângă carnea de miel. Mai dați la cuptor pentru 20 de minute, fără folie deasupra.

La final, amestecați făina cu câteva linguri de sos din tavă și puțină apă și turnați totul în tavă. Mai dați la cuptor, la foc mare, pentru 10-15 minute.

Veți obține o friptură de miel delicioasă, suculentă și rumenită și o garnitură nemaipomenită, fără să fie nevoie de prea mult efort.

Poftă bună!

Alte idei de garnituri

Cartofii noi la cuptor sunt deja garnitură pentru această friptură de miel. Dacă vrei și alte opțiuni de garnituri care se potrivesc perfect cu pulpa de miel la cuptor, iată câteva idei care le poți încerca:

  • Legume la grătar - poți coace la grătar ardei, dovlecei, vinete sau roșii, pentru a adăuga o notă de savoare și prospețime fripturii
  • Salată verde - o salată proaspătă, cu ceapă verde și oțet balsamic, se potrivește de minune cu pulpa de miel cu cartofi noi, la cuptor
  • Quinoa - quinoa este o garnitură sănătoasă și delicioasă, care merge de minune cu carnea de miel și cartofii noi
  • Pilaf de orez - o garnitură tradițională care se potrivește perfect
  • Piure de legume - poți face un piure cremos de legume, cum ar fi morcovi, dovlecei sau mazăre, pentru a completa gustul mâncării.

Există și multe sosuri care se potrivesc perfect cu pulpa de miel cu cartofi, la cuptor.

  • Sos de mentă - un sos clasic care se potrivește de minune cu carnea de miel. Poți amesteca menta proaspătă cu ulei de măsline, oțet balsamic, usturoi, sare și piper.
  • Sos de iaurt cu usturoi - un sos cremos și ușor care se face rapid. Poți amesteca iaurt grecesc cu usturoi, suc de lămâie, sare și piper.
  • Sos de rodii - un sos dulce-acrișor care se potrivește perfect cu mielul. Poți amesteca suc de rodii cu miere, oțet balsamic și sare.
  • Mujdei de usturoi - un sos cu un gust intens de usturoi, care merge de minune cu carnea de miel. Poți amesteca usturoi tocat cu apă și sare.
  • Sos de vin roșu - un sos bogat și aromat care se potrivește de minune cu carnea de miel. Poți găti vin roșu cu ceapă, usturoi, cimbru și oregano, apoi să îl reduci până când se formează un sos dens.

De la masa de Paște nu trebuie să lipsească preparatele tradiționale: drob de miel, ciorba de miel, pască.