Atunci când te gândești la shaorma, te gândești la o combinație nesănătoasă de carne, cartofi și sosuri grele. Dar ce ați spune dacă v-am propune o variantă sănătoasă de shaorma, cu ton și avocado? Combinate cu morcov proaspăt și frunze de salată.

Shaorma sănătoasă cu ton și avocado

Rețeta de wraps pe care v-o propunem astăzi este una foarte ușor de făcut, sănătoasă și perfectă pentru a fi luată la pachet. Se servește rece, așa că o puteți prepara de seara și lua cu voi a doua zi, la școală sau la birou.

Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 1 conservă de ton
  • 2 tortilla wraps sau lipii
  • 1 avocado
  • 2 lingurițe sos Sriracha
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • 1 tulpină de țelină
  • 2 fire ceapă verde
  • pătrunjel proaspăt
  • sare
  • piper
  • salată verde sau baby spanac
  • 1 morcov

Mod de preparare

Tăiați fâșii morcovul și tija de țelină. Spălați și tăiați salata și pătrunjelul, la fel și ceapa verde.

Într-un bol, amestecați tonul scurs de lichid, sare, piper, sosul, muștarul și amestecați bine. Dacă avocado este bine copt, îl puteți pasa și adăuga în compoziție. Dacă nu, îl puteți tăia felii.

Pentru a asambla wrap-urile, puneți frunze de salată pe fiecare lipie, apoi fâșii de morcovi. Întindeți 2 linguri din pasta de ton peste. Presărați ceapă verde și pătrunjel proaspăt tocat. Opțional, puteți adăuga semințe sau sosuri care vă plac.

Împăturiți wrap-urile, având grijă să sigilați bine marginile. Serviți imediat sau luați la pachet.

Poftă bună!