Salatele și pastele ne scot din încurcătură de fiecare dată când vrem să pregătim o masă rapidă și delicioasă. Iar când le combini în același preparat, rezultatul nu poate fi decât unul delicios.
Rețeta pe care v-o propunem astăzi exact asta face: este o combinație de salată cu paste, o salată de paste mai exact, pe care o puteți servi rece sau caldă.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- 400 g paste (spirale)
- 2 conserve ton în ulei
- 1 conservă porumb
- 1 ceapă roșie
- 1 ardei gras
- 100 g maioneză
- pătrunjel verde
- 1 cățel de usturoi
- 1 lingură iaurt
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
- boabe de muștar
Mod de preparare
Puneți o oală cu apă și sare pe foc. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Le puteți lăsa cu un minut în plus dacă nu vă plac al dente.Tocați ceapa julien și ardeiul cubulețe cât timp fierb pastele. Tocați și pătrunjelul și usturoiul mărunt. Scurgeți lichidul din conservele cu ton și cu porumb.
Când pastele au fiert, scurgeți apa și clătiți-le sub un jet de apă rece, dacă vreți o salată rece.
Amestecați maioneza, cu iaurtul, zeama de lămâie, usturoiul tocat mărunt, sare și piper. Acesta va fi dressing-ul.
Puneți pastele într-un bol încăpător. Adăugați și celelalte legume, precum și tonul. Turnați dressingul peste paste și amestecați bine. La final, presărați pătrunjel proaspăt tocat și serviți salata.
Poftă bună!