Somonul este o sursă excelentă de grăsimi bune, Omega 3 și Omega 6 și nu trebuie să lipsească dintr-o dietă echilibrată. Fie că alegeți să îl pregătiți la cuptor, pe grătar, pe grill sau la abur, o porție de somon vă asigură o masă completă și sănătoasă, mai ales dacă îl serviți alături de o porție de legume.
Astăzi vă propunem o rețetă de somon la cuptor, în folie de aluminiu, aromat cu muștar, usturoi și lămâie. Folia de aluminiu va ajuta peștele să nu se usuce, să se gătească repede și aromele să rămână cât mai pregnante.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 1 file de somon
- 100 g miere
- 4 căței de usturoi
- 50 g muștar Dijon
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- piper
- fulgi de ardei iute
- pătrunjel verde
- felii de lămâie
Mod de preparare
Pentru început, preîncălziți cuptorul și curățați peștele de oase. Într-un bol, amestecați mierea, usturoiul zdrobit, muștarul, uleiul, zeama de lămâie, pătrunjelul tocat, sare, piper și paprika. Amestecați bine, cât să se formeze o pastă.Puneți o bucată de folie de aluminiu pe o tavă. Folia să fie suficient de mare pentru a putea înfășura peștele. Așezați bucata de somon și turnați sosul peste ea. Întindeți cu o pensulă, astfel încât bucata de pește să fie acoperită în strat generos de marinadă.
Așezați felii de lămâie peste și acoperiți cu folia de aluminiu. Presați marginile, astfel încât să împachetați bine peștele.
Dați la cuptor pentru 15-20 de minute. Scoateți peștele de la cuptor, desfaceți folia și mai lăsați-l în cuptor 5 minute, la foc mare, pentru a căpăta crustă.
Serviți cu orez sau cu garnitura preferată.
Poftă bună!