Rețeta de somon la cuptor cu ciuperci și roșii, în folie de aluminiu este foarte usoara si foarte gustoasa. Trebuie neaparat sa o incerci!

Somon la cuptor cu ciuperci și roșii, în folie de aluminiu
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 1 rosie, tocata
  • 110g ciuperci, scurse
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 cepe verzi, tocate
  • 450g fileuri de somon
  • sare si piper, dupa gust
  • 2 linguri unt
  • 1 lamaie, felii

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se pune folie de aluminiu intr-un vas de copt, astfel incat sa se poata plia peste ingrediente.

2. Se adauga rosiile, ciupercile, ceapa si ceapa verde intr-un castron, se amesteca si se raspandesc peste folia de aluminiu din vasul pregatit. Se pun fileurile de somon peste amestec. Se condimenteaza cu sare si piper. Se unge somonul cu unt. Se pun feliile de lamaie deasupra bucatilor de unt. Se pliaza folia deasupra somonului si se sigileaza.

3. Se coace in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 1 ora.