Supele cremă sunt printre cele mai ușoare și la îndemână supe și ciorbe pe care le puteți prepara. Puteți combina orice fel de legume cu condimentele preferate și, în mai puțin de o oră, aveți un fel de mâncare delicios și sănătos.
Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o supă cremă de cartofi dulci, pe care o puteți prepara și în varianta de post. Trebuie doar să renunțați la smântâna lichidă din rețetă.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 1 kg cartofi dulci
- 1 ceapă
- ulei de măsline
- 1 morcov
- 2 tulpini țelină
- sare
- piper
- cimbru
- 1 linguriță chimion
- smântână lichidă
- verdeață pentru decor
Mod de preparare
Curățați cartofii dulci și tăiați-i cubulețe. Tocați mărunt ceapa, morcovul și țelina. Puneți puțin ulei într-o oală pe foc. Când s-a încălzit, adăugați legumele tocate mărunt, în afară de cartofi.Căliți ceapa, morcovul și țelina până când și-au schimbat culoarea. Adăugați cartofii dulci și turnați 2 litri de apă fierbinte peste. Lăsați să fiarbă până când cartofii s-au înmuiat.
Asezonați cu sare, piper, cimbru și chimion și, când legumele sunt fierte complet, opriți focul. Lăsați supa să se răcorească 10 minute, după care pasați-o cu ajutorul unui blender.
Adăugați smântâna lichidă și omogenizați. Dacă supa este prea densă, o puteți dilua cu apă fiartă.
La final, decorați cu verdeață proaspăt tocată și serviți supa. Poftă bună!