Aluat filo
Aluat filo retete: cum gatesti aluat filo si cele mai gustoase retete de aluat filo casa noastra, aluat filo chisinau, placinta din aluat filo, quiche fara aluat, aluat de post, aluat foietaj cu mac, pasca fara aluat cuptor, pizza cu aluat de clatite, prajitura cu aluat razuit de post.Aluat FILO - homemade, placinte, strudele
Aluat FILO. Ingrediente: 400 gr faina, 230 ml apa calduta, un varf sare, 1 lingura ulei
Plăcintă grecească cu brânză. Rețeta originală de tiropita
Plăcinta grecească cu brânză, cunoscută și sub numele de tiropita, este un preparat tradițional iubit în toată Grecia. Este o plăcintă sărată, cu o umplutură cremoasă de brânză, învelită în straturi subțiri și crocante de aluat filo.Urmează pașii de mai jos pentru a pregăti această delicatesă grecească la tine acasă.
Foietaj cu capsuni si mascarpone
4-5 foi de placinta Filo,3 linguri de unt topit, 90 g ciocolata alba, 3 cani de capsuni, 250 g mascarpone, 60 ml lapte, 4 linguritze zahar, 1/2 lingurita esenta de vanilie.
Aluat de foietaj
Aluat 1: se framinta un aluat din o cana apa (a mea are 200ml), 4 linguri ulei, faina cit cuprinde ..asa incit sa iasa un aluat nu prea virtos (eu am cintarit - am avut nevoie de aprox 350g faina - dar puneti cite putina faina pina cind se desprinde de degete si e usor de intins), eventual putina sare (eu nu pun pt ca margarina mea e putin sarata). Aluat 2: se amesteca 250g margarina (unt la temp camerei) cu 7 linguri faina.
Pizza
1 aluat de 1 kg (eu am cumparat aluat de paine de la brutarie) legume mexicane salam carnat kaizer crenvusti cas ketchup
Mini tarte cu aluat frantuzesc
1 pachet aluat frantuzesc o mana fulgi de migdale 3 linguri de miere capsuni faina
Mere in aluat
* aluat de patiserie * mere * miez de nuca * unt * zahar * scortisoara * 1 ou * lamaie
Cremvurști în aluat foietaj (Pigs in a blanket)
Gustările simple și rapide vă salvează în orice situație. Atunci când aveți de pregătit o gustare pentru musafiri, un aperitiv cald sau ceva rapid pentru o petrecere de copii. Iar cremvurștii în aluat foietaj sunt întotdeauna o idee bună și la îndemână. Americanii le spun Pigs in a blanket și este o rețetă extrem de populară la ei. Puteți folosi cremvurști simpli sau cârnăciori afumați, în funcție de preferințe. Indiferent de caz, veți obține o gustare delicioasă și care vă va face să vă lingeți pe degete.
Tartă caprese - simplă și rapidă
O tartă sărată este întotdeauna o alegere bună pe post de aperitiv. Atunci când vreți să pregătiți ceva rapid, delicios și potrivit atât pentru o masă în familie, cât și pentru o masă alături de prieteni, această tartă caprese este ideală. Așa cum îi spune și numele, se face din aceleași ingrediente ca salata caprese, plus aluat foietaj sau aluat pentru tartă.
Brad de Crăciun din aluat foietaj cu Nutella
Impresionează-ți familia cu un brad de Crăciun comestibil din aluat de foietaj și Nutella! Rețetă simplă și rapidă pentru un desert de sărbătoare unic și delicios.
Rondele de mar in aluat
aluat de clatite mai gros (pentru post faceti aluatul din apa minerala un praf de sare faina) mere scortisoara zahar pudra 2-3 pliculete zahar vanilat
Pere imbracate in aluat
2 pere,200 g aluat de foitaj,2 galbenusuri,250 ml lapte,2 linguri zahar,25 g faina,2 linguri zahar,pudra,dulceata sau alune/nuci
Quiche Lorraine cu aluat de foietaj
Quiche Lorraine este o tartă franțuzească clasică, renumită pentru umplutura sa cremoasă și aromată. Această rețetă folosește aluat de foietaj, ceea ce face prepararea și mai ușoară.
File De Peste In Aluat
Se face un aluat de clatite,dar mai gros file de peste sare,piper,condimente lamaie
Pizza salami cu aluat de clatite
aluat:2 oua, 1 cana lapte ,faina cat cuprindeumplutura:salam de porc, salam crud uscat, cascaval, ardel gras, boabe de porumb fiert
Mere coapte in aluat
4 mere, miere, scortisoara, esenta de rom, nuci, unt, stafide, zeama de lamaie. Aluat: 250 g faina, 200 g smantana, 3 linguri lapte, 1 ou, 40 g zahar, 50 g unt, drojdie, un praf de sare.
Saleuri de casa
pentru aluat: 300 g smantana 200 g margarina faina cat cuprinde 100 g cascaval ras pentru aluat + 100 g pentru ornat 1 lingurita sare 1 plic praf de copt 1 ou batut bine pentru uns aluatul.
Tarta Tatin cu mere si caramel(reteta frantuzeasca)
Aluat 175g faina 1 varf de sare 175g unt aproximativ 150ml. apa rece sau 250g. aluat de foietaj din comert Garnitura 5-6 mere(depinde de tava) 75g zahar 50g unt 1 ou
Quiche cu aluat de casa
Aluat: 200gr faina 100 gr unt moale un praf de sare Umplutura: 5 rosii 3 bulgari mozzarella 2 oua busuioc uscat 200 ml smantana slaba sare piper un pic de unt pentru tava
Ștrudel cu mere - rețeta simplă și rapidă
Ștrudelul cu mere e un desert clasic, iubit de toată lumea. E aromat, dulce-acrișor, și merge de minune cu o cupă de înghețată de vanilie. Partea cea mai bună? E ușor de făcut acasă,
Tarta cu carne si ciuperci
Ingrediente : pentru aluat : aluat bris'ee (aluat frantuzesc) din: 250 gr. faina 2 oua 125 gr unt rece de la frigider un pic de sare 2-3 linguri apa rece pentru umplutura: 500 g carne tocata amestec de por si vita 150 g emmental sau parmezan 1 ceapa 100 gr frisca licida sau smantana 200g ciuperci 1-2 rosii ardei gras colorat condimente sare piper.
Porc Florentine - ruladă de porc în aluat foietaj
Mușchiul de porc este o carne foarte ofertantă, din punct de vedere al felurilor în care o puteți găti. De la o banală friptură la grătar, șnițel, friptură cu diverse sosuri și până la preparate mai complexe cum ar fi o ruladă. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una delicioasă de ruladă cu mușchi de porc, spanac și brânză, rumenită la cuptor. Seamănă cu rețeta de vită Wellington, doar că este preparată cu carne de porc și nu este la fel de pretențioasă.
Mere in aluat de foitaj
5 mere potrivite ca marime 300g aluat de foitaj din comert 4 lingurite zahar brun 5 bucatele mici de unt pentru pus in mere scortisoara dupa gust visine uscate 3 lingurite nuca macinata
Muschi de porc in aluat
1,5 kg muschi de porc 400 g ciuperci taiate in conserva 2 cepe 2 galbenusuri 5 linguri unt 100 ml vin 3 linguri smantana 125 g pate gasca 400 g aluat foietaj o legatura patrunjel verde sare piper mozaic
Tarta cu dulceata de zmeura
Ingrediente:- pentru aluat: - 1 ou intreg + 2 galbenuse- 100 gr unt- 100-150 gr zahar- faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat faramicios.Crema:- 250 gr migdale- 200 gr zahar- 8 oua intregi.
Saratele spirale din aluat de foietaj
O reteta foarte apetisanta si practica de la prietena mea Laura: http://www.bucataras.ro/retete/spirale-cu-mac-34955.html Avem nevoie de: -1 pachet de aluat de foietaj 250g( patrate de 10/10cm) -1 ou -mac -boia iute/dulce de ardei -sare
Crenvursti in aluat de foietaj
-1 pachet de aluat de foietaj( 500g)congelat -1 conserva de crenvursti -1 ou -mac
Sărățele cu spanac și brânzeturi
Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și substanțe nutritive, dar nu toată lumea agreează gustul lui. De aceea, rețetele care includ spanac fără să aibă gust pregnant de spanac sunt ideale. Plăcintă, sărățele, salate, sosuri și lista poate continua. Astăzi vă propunem o rețetă de sărățele cu spanac și brânzeturi, crocante și cremoase, în același timp, delicioase și perfecte de savurat alături de un pahar de bere, pe post de gustare. Se fac ușor și vă asigurăm că vor fi și pe placul celor mici care fac mofturi atunci când văd spanac în farfurie.
Crenvursti in aluat
Aluat: 1 cana jumate de faina 2 linguri de untura 1 plic de drojdie uscata 1 varf de sare 1 varf de zahar lapte Compozitie: 1 lingura sos de pizza 1 lingura de mustar 1 lingurita de ulei 14 crenvursti taiati in doua 1 ou, susan
Pere in Aluat de Foietaj
4 pere nu foarte coapte curatate de coaja 1 litru de apa 257 grame zahar 64 grame miere arome dupa gust: scortisoara cuisoare etc. sucul de la o jumatate de lamaie 200 grame aluat gata preparat taiat in fasii de 8 mm latime
Brioșe cu cașcaval (din aluat de foi)
Brioșele cu cașcaval din aluat de foi sunt soluția perfectă atunci când ai poftă de ceva bun, dar nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie. Se prepară ușor, iar ingredientele sunt accesibile și probabil deja le ai prin frigider.
Rulouri de pizza din aluat de foietaj
1 aluat de foietaj (eu am avut de la Bella) 50 gr masline negre 50 gr masline verzi 2 carnati afumati,sau orice alt mezel afumat 300 gr cascaval 1 ardei gras rosu
Parjoale in aluat de snitele
Pentru parjoale: 1 kg carne tocata de vita 2 cartofi 1 morcov 7-8 catei de usturoi 2 felii de paine marar patrunjel sare piper 2 oua ulei Pentru aluat: 3 oua faina bere sare piper
Rulouri cu gem cu aluat de foietaj
Descoperă cum să faci rulouri cu gem folosind aluat de foietaj! O rețetă simplă și rapidă pentru un desert perfect, ideal pentru orice moment al zilei.
Carnati de casa in aluat de pizza
Carnati afumati de casa in mat de oaie Aluat de pizza : 5 linguri de faina drojdie - 25 g apa sare si 1 lingura de untura Un ou pentru uns Seminte de susan si de mac
Ștrudel doar cu stafide - rețetă simplă, cu aluat cumpărat
Descoperă rețeta simplă și delicioasă de ștrudel cu stafide, un desert clasic perfect pentru orice ocazie. Aluat de foietaj, umplutură aromată cu stafide, scorțișoară și lămâie.
Trandafiri din aluat foietaj și mere
Dacă vrei să pregătești ceva dulce și rapid, acești trandafiri din aluat foietaj cu mere și nucă sunt alegerea perfectă. Se fac ușor, iar rezultatul arată spectaculos.
Peste in aluat
Aluat:300 g faina150 g unt1 galbenus2 linguri de otet1 praf de coptsareapa daca este nevoieUmplutura:800 g file de merluciuoreganopipersare1/2 pahar de vin alb3 linguri de ulei
Talmes-balmes in aluat
1 foaie de placinta sau o foaie de aluat frantuzesc 2 linguri branza de vaci 2 linguri smantana 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde 3 masline verzi 3 masline negre 50g cascaval ras
Ruladă de mere cu aluat foietaj
Dacă îți plac deserturile rapide și ușor de făcut, această rețetă de ruladă de mere cu aluat foietaj este exact ce cauți. E simplă, cu ingrediente la îndemână și nu îți ia mult timp.Aluatul foietaj din comerț te scutește de efort, iar merele, combinate cu scorțișoară și vanilie, dau un gust dulce-acrișor pe care îl vei adora.
Tarte portugheze (Pasteis de Nata) cu aluat foietaj
Descoperă cum să prepari tarte portugheze Pasteis de Nata folosind aluat de foietaj! Rețeta noastră simplă îți aduce gustul Lisabonei direct în bucătăria ta.
Chiftelute de pui in aluat
ALUAT:400 g faina1/2 plic de drojdie uscata3 linguri de ulei de maslinesare250 ml bereChiftele:500 g carne de pui tocata2 oua1 ceapa3 catei de usturoisarepiperpatrunjel uscat2 linguri de grisUns:1 ou
Pateuri marocane cu migdale (Briouat)
Pentru umplutura:300g migdale macinate150g zahar1/2 lingurita scortisoara macinataun varf de sare30g unt nesarat20ml apa de trandafirPentru aluat:aluat foi de placintaunt topit1 ouPentru sirop:50g miere1 lingurita apa de trandafiri
Fougasse Riviera
Aluat: 500 g faina, 290 ml apa ,15 g drojdie, 1 lgt zahar, 2 lgt sare, 2 lg ulei. Umplutura: 500 g aluat, rosii uscate, ceapa rosie, frunze de busuioc, ardei galben, ardei rosu, masline negre fara samburi, usturoi, ansoa, parmezan, ulei de masline.
Plăcintă cu mere - potrivită pentru copii
Plăcinta cu mere este un desert simplu, gustos și ușor de făcut. Mai jos găsești o rețetă care este potrivită atât pentru copii, cât și pentru adulți.
"Pere" de g~ain~a (Peras de galinha)
Aluat: 500 gr. f~ain~a 50 gr.unt sup~a de g~ain~a Umplutur~a: carne fiart~a sau pr~ajit~a de pas~are chiar de porc sau vit~a... 1 ceap~a 3 c~atei de usturoi 2 linguri unt 2 rosii f~ar~a piele 1 lingurit~a cepsoar~a tocat~a p~atrunjel Pt. aluat pane: f~ain~a 2 ou~a si pesmet piper nucsoar~a sofran,ervas provence (cimbrisor oregano...)
Drob de pui în crustă de aluat
Drob de pui în crustă de aluat - un aperitiv original, atipic și gustos, undeva la granița dintre drob și plăcintă cu carne tocată.
Peste in aluat cu seminte
2 pesti, doua lamai, un ou, rozmarin, sare, piper alte condimente pentru peste Pentru aluat: 400 g faina, 100 g unt sau margarina, 1 ou, o lingurita de sare, 1 praf de copt, 100g seminte de floarea soarelui, susan, mac
Plăcintă de mere cu aluat răzuit
Descoperă plăcinta de mere cu aluat răzuit! Află secretele unui aluat fraged, savurează aroma merele coapte și bucură-te de gustul autentic al acestui desert clasic.
Pastida (placinta cu ciuperci)
Aluat: 1 pahar maioneza cumparata(150gr.) 1 pahar smintina 4 oua 1 praf de copt faina cit cuprinde pentru a iesi un aluat mai gros ca de clatite. Umplutura: dupa preferinta,se poate face si cu carne si cu cartofi etc. eu am folosit: 2 cepe taiate solzisori(fidelute) 2 cutiute ciperci mazare si morcov congelate dupa preferinta 1 cutiuta boabe de porumb