Aluat filo

Aluat filo retete: cum gatesti aluat filo si cele mai gustoase retete de aluat filo casa noastra, aluat filo chisinau, placinta din aluat filo, quiche fara aluat, aluat de post, aluat foietaj cu mac, pasca fara aluat cuptor, pizza cu aluat de clatite, prajitura cu aluat razuit de post.

Aluat FILO - homemade, placinte, strudele

Aluat FILO. Ingrediente: 400 gr faina, 230 ml apa calduta, un varf sare, 1 lingura ulei

Pastel cu carne si vanata

250 gr de aluat filo - 6 foi de filo 300-400 gr carne macinata 1 vanata mare coapta si cojita lasata in sita sa se scurga de apa 1 ceapa mare - taiata cuburi mici 2 oua sare piper putina nucsoara putin coriandu macinat ulei de masline 1 ou ptr uns

Foietaj cu capsuni si mascarpone

4-5 foi de placinta Filo,3 linguri de unt topit, 90 g ciocolata alba, 3 cani de capsuni, 250 g mascarpone, 60 ml lapte, 4 linguritze zahar, 1/2 lingurita esenta de vanilie.

Strudel Cu Cartofi Si Sparanghel

- 1 pac. de aluat de Strudel(eu am folosit FILO) - 400g cartofi fainosi - 100g unt (merge si ulei) - sare+piper - 1lc zahar - 1ls zeama de lamiie - 2 cepe (1 pentru umplutura+1 pentru sos) - 1 legatura snitling/ceapa ciorii sau frunze de ceapa verde(daca nu aveti merge si cu frunze de patrunjel.Asta este mai mult pentru aspect.) - 500g Sparanghel (daca este si alb si verde este mult mai de efect) - 4 galbenusuri - 100g cascaval ras(de preferinta Gouda) - 6-9.. ..felii de sunca taiate subtiri - 20g faina - 200ml smintina lichida

Aluat de foietaj

Aluat 1: se framinta un aluat din o cana apa (a mea are 200ml), 4 linguri ulei, faina cit cuprinde ..asa incit sa iasa un aluat nu prea virtos (eu am cintarit - am avut nevoie de aprox 350g faina - dar puneti cite putina faina pina cind se desprinde de degete si e usor de intins), eventual putina sare (eu nu pun pt ca margarina mea e putin sarata). Aluat 2: se amesteca 250g margarina (unt la temp camerei) cu 7 linguri faina.

Aluat tarta

Aluat tarta:200-230 g faina100 g unt40 ml apa rece1 praf de sare

Pizza

1 aluat de 1 kg (eu am cumparat aluat de paine de la brutarie) legume mexicane salam carnat kaizer crenvusti cas ketchup

Mini tarte cu aluat frantuzesc

1 pachet aluat frantuzesc o mana fulgi de migdale 3 linguri de miere capsuni faina

Mere in aluat

* aluat de patiserie * mere * miez de nuca * unt * zahar * scortisoara * 1 ou * lamaie

Cremvurști în aluat foietaj (Pigs in a blanket)

Gustările simple și rapide vă salvează în orice situație. Atunci când aveți de pregătit o gustare pentru musafiri, un aperitiv cald sau ceva rapid pentru o petrecere de copii. Iar cremvurștii în aluat foietaj sunt întotdeauna o idee bună și la îndemână.  Americanii le spun Pigs in a blanket și este o rețetă extrem de populară la ei. Puteți folosi cremvurști simpli sau cârnăciori afumați, în funcție de preferințe. Indiferent de caz, veți obține o gustare delicioasă și care vă va face să vă lingeți pe degete. 

Rulouri din aluat foitaj, umplute, pentru vin sau bere

1 pachet aluat foitaj Linco. Pt umplutura: 400 g salam afumat 1 ou sare piper 2 lingurite oregano 1 lingurita enibahar mac.

Tartă caprese - simplă și rapidă

O tartă sărată este întotdeauna o alegere bună pe post de aperitiv. Atunci când vreți să pregătiți ceva rapid, delicios și potrivit atât pentru o masă în familie, cât și pentru o masă alături de prieteni, această tartă caprese este ideală.  Așa cum îi spune și numele, se face din aceleași ingrediente ca salata caprese, plus aluat foietaj sau aluat pentru tartă. 

Rulou de pita

1foaie de aluat de pita-dupa ce pregatesc 2pite din aluatul de pita imi ramane o bucata de aluat si nu este de ajuns ptr o pita atunci folosesc acest rest de aluat ptr rulou. 2conserve de ton in apa sos de pita ceapa taiata rondele subtiri brinza ce a ramas masline taiate felioare rosioare cherry putin susan.

Rondele de mar in aluat

aluat de clatite mai gros (pentru post faceti aluatul din apa minerala un praf de sare faina) mere scortisoara zahar pudra 2-3 pliculete zahar vanilat

Pere imbracate in aluat

2 pere,200 g aluat de foitaj,2 galbenusuri,250 ml lapte,2 linguri zahar,25 g faina,2 linguri zahar,pudra,dulceata sau alune/nuci

Quiche Lorraine cu aluat de foietaj

400 gr aluat foietaj,75 gr kaizer,175 gr ceapa,15 gr unt,2 oua,100 ml lapte,boia, piper, sare,50 gr cascaval

Pulpe false de pui

Ingrediente: -cartofi -morcovi -telina -mazare -condimente(sare,piper,cimbru,ardei uscat) -usturoi -patrunjel verde -sticsuri pentru aluat: -o cescuta de apa minerala -o lingura de ulei -un praf de sare -faina cat sa iasa un aluat ca de paine

File De Peste In Aluat

Se face un aluat de clatite,dar mai gros file de peste sare,piper,condimente lamaie

Pizza salami cu aluat de clatite

aluat:2 oua, 1 cana lapte ,faina cat cuprindeumplutura:salam de porc, salam crud uscat, cascaval, ardel gras, boabe de porumb fiert

Mere coapte in aluat

4 mere, miere, scortisoara, esenta de rom, nuci, unt, stafide, zeama de lamaie. Aluat: 250 g faina, 200 g smantana, 3 linguri lapte, 1 ou, 40 g zahar, 50 g unt, drojdie, un praf de sare.

Saleuri de casa

pentru aluat: 300 g smantana 200 g margarina faina cat cuprinde 100 g cascaval ras pentru aluat + 100 g pentru ornat 1 lingurita sare 1 plic praf de copt 1 ou batut bine pentru uns aluatul.

Tarta Tatin cu mere si caramel(reteta frantuzeasca)

Aluat 175g faina 1 varf de sare 175g unt aproximativ 150ml. apa rece sau 250g. aluat de foietaj din comert Garnitura 5-6 mere(depinde de tava) 75g zahar 50g unt 1 ou

Quiche cu aluat de casa

Aluat: 200gr faina 100 gr unt moale un praf de sare Umplutura: 5 rosii 3 bulgari mozzarella 2 oua busuioc uscat 200 ml smantana slaba sare piper un pic de unt pentru tava

Tarta cu carne si ciuperci

Ingrediente : pentru aluat : aluat bris'ee (aluat frantuzesc) din: 250 gr. faina 2 oua 125 gr unt rece de la frigider un pic de sare 2-3 linguri apa rece pentru umplutura: 500 g carne tocata amestec de por si vita 150 g emmental sau parmezan 1 ceapa 100 gr frisca licida sau smantana 200g ciuperci 1-2 rosii ardei gras colorat condimente sare piper.

Porc Florentine - ruladă de porc în aluat foietaj

Mușchiul de porc este o carne foarte ofertantă, din punct de vedere al felurilor în care o puteți găti. De la o banală friptură la grătar, șnițel, friptură cu diverse sosuri și până la preparate mai complexe cum ar fi o ruladă. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una delicioasă de ruladă cu mușchi de porc, spanac și brânză, rumenită la cuptor. Seamănă cu rețeta de vită Wellington, doar că este preparată cu carne de porc și nu este la fel de pretențioasă. 

Mere in aluat de foitaj

5 mere potrivite ca marime 300g aluat de foitaj din comert 4 lingurite zahar brun 5 bucatele mici de unt pentru pus in mere scortisoara dupa gust visine uscate 3 lingurite nuca macinata

Briose cu cascaval (din aluat de foi)

1 pachet aluat cu foi20 dkg cascaval razuit10 dkg cascaval afumat razuit3 galbenusuri2 linguri faina2 dl friscasarepiper

Muschi de porc in aluat

1,5 kg muschi de porc 400 g ciuperci taiate in conserva 2 cepe 2 galbenusuri 5 linguri unt 100 ml vin 3 linguri smantana 125 g pate gasca 400 g aluat foietaj o legatura patrunjel verde sare piper mozaic

Tarta cu dulceata de zmeura

Ingrediente:- pentru aluat: - 1 ou intreg + 2 galbenuse- 100 gr unt- 100-150 gr zahar- faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat faramicios.Crema:- 250 gr migdale- 200 gr zahar- 8 oua intregi.

Saratele spirale din aluat de foietaj

O reteta foarte apetisanta si practica de la prietena mea Laura: http://www.bucataras.ro/retete/spirale-cu-mac-34955.html Avem nevoie de: -1 pachet de aluat de foietaj 250g( patrate de 10/10cm) -1 ou -mac -boia iute/dulce de ardei -sare

Mere pe canapea

6 mere mici ionatan 1pachet de aluat fraged sau aluat frantuzesc 1 budinca de vanilie Dr. Oetker 2 linguri de zahar 5 linguri de ulei sau 2 linguri de unt

Trandafiri din aluat foietaj si mere

275 g aluat foietaj 3 mere 3 linguri miere 1/2 lamaie nuca Mai avem nevoie unt pentru uns tava faina pentru infainat masa si tapetat tava zahar pudra pentru pudrat

Crenvursti in aluat de foietaj

-1 pachet de aluat de foietaj( 500g)congelat -1 conserva de crenvursti -1 ou -mac

Sărățele cu spanac și brânzeturi

Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și substanțe nutritive, dar nu toată lumea agreează gustul lui. De aceea, rețetele care includ spanac fără să aibă gust pregnant de spanac sunt ideale.  Plăcintă, sărățele, salate, sosuri și lista poate continua. Astăzi vă propunem o rețetă de sărățele cu spanac și brânzeturi, crocante și cremoase, în același timp, delicioase și perfecte de savurat alături de un pahar de bere, pe post de gustare. Se fac ușor și vă asigurăm că vor fi și pe placul celor mici care fac mofturi atunci când văd spanac în farfurie. 

Floricele cu Nutella

Aluat (este un aluat de tarta): 2 pahare de faina 180 gr de unt rece 100 gr de zahar praf 1 lingurita esenta de vanilie 1ou batut ptr umplutura 350 gr crema Nutella zahar pudra

Crenvursti in aluat

Aluat: 1 cana jumate de faina 2 linguri de untura 1 plic de drojdie uscata 1 varf de sare 1 varf de zahar lapte Compozitie: 1 lingura sos de pizza 1 lingura de mustar 1 lingurita de ulei 14 crenvursti taiati in doua 1 ou, susan

Pere in Aluat de Foietaj

4 pere nu foarte coapte curatate de coaja 1 litru de apa 257 grame zahar 64 grame miere arome dupa gust: scortisoara cuisoare etc. sucul de la o jumatate de lamaie 200 grame aluat gata preparat taiat in fasii de 8 mm latime

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pentru pulpele in aluat avem nevoie de: 4 pulpe de pui fara pielita 2 oua 1 pahar de bere condimente dupa preferinta faina cat sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite Pentru garnitura avem nevoie de: tagliatelle 200 ml smantana 1 ceapa 2-3 catei usturoi 1 lingurita faina 200 ml supa de carne 50 g branza topita

Rulouri de pizza din aluat de foietaj

1 aluat de foietaj (eu am avut de la Bella) 50 gr masline negre 50 gr masline verzi 2 carnati afumati,sau orice alt mezel afumat 300 gr cascaval 1 ardei gras rosu

Parjoale in aluat de snitele

Pentru parjoale: 1 kg carne tocata de vita 2 cartofi 1 morcov 7-8 catei de usturoi 2 felii de paine marar patrunjel sare piper 2 oua ulei Pentru aluat: 3 oua faina bere sare piper

Suberec

Pentru aluat: aprox 300-400 ml apa calda faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins(in jur de 700-800 g faina) un praf de sare 1-2 lingurite de zahar Pentru umplutura : 500 g carne tocata de vita 3 cepe 1 ou sare piper menta

Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant

1 pachet de aluat de foietaj sau frantuzesc sos picant de rosii 100 gr de parmezan ras

Carnati de casa in aluat de pizza

Carnati afumati de casa in mat de oaie Aluat de pizza : 5 linguri de faina drojdie - 25 g apa sare si 1 lingura de untura Un ou pentru uns Seminte de susan si de mac

Pizza Cu Aluat Simplu

Pentru aluat: 1 pahar cu apa 1 pahar cu ulei 20 de linguri faina Condimente: busuioc putin ulei de masline si sare Topping: ingrediente avute la indemana.

Quiche cu somon afumat

250 gr somon afumat 2 cepe rosii 2 echalote(>pentru olteni > pentru moldoveni !sic !) aluat pentru tarta ( vezi reteta de aluat bris'ee la Etichete :Aluaturi) 200 gr emmental sau parmezan 150 gr frisca lichida ardei gras colorat patrunjel verde sare piper nucsoara kurkuma.

Rulada de mere cu aluat foietaj

2 foi aluat foietaj 1 kg mere un pahar cu zahar brun(cantitatea de zahar depinde si de cat de dulci sunt merele) scortisoara zahar vanilat esenta de vanilie 1galbenus mac Pentru decor zahar pudra

Peste in aluat

Aluat:300 g faina150 g unt1 galbenus2 linguri de otet1 praf de coptsareapa daca este nevoieUmplutura:800 g file de merluciuoreganopipersare1/2 pahar de vin alb3 linguri de ulei

Talmes-balmes in aluat

1 foaie de placinta sau o foaie de aluat frantuzesc 2 linguri branza de vaci 2 linguri smantana 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde 3 masline verzi 3 masline negre 50g cascaval ras

Chiftelute de pui in aluat

ALUAT:400 g faina1/2 plic de drojdie uscata3 linguri de ulei de maslinesare250 ml bereChiftele:500 g carne de pui tocata2 oua1 ceapa3 catei de usturoisarepiperpatrunjel uscat2 linguri de grisUns:1 ou

Pateuri marocane cu migdale (Briouat)

Pentru umplutura:300g migdale macinate150g zahar1/2 lingurita scortisoara macinataun varf de sare30g unt nesarat20ml apa de trandafirPentru aluat:aluat foi de placintaunt topit1 ouPentru sirop:50g miere1 lingurita apa de trandafiri