Retete cu Budinca De Vanilie

Prăjitură ecler (fără coacere)

Deserturile fără coacere sunt ideale atunci când vrei să prepari ceva rapid, dar nu ai chef să stai lângă cuptor și să aștepți să fie gata. În plus, sunt ideale în sezonul cald, se fac repede și nu trebuie să ai prea multă experiență în bucătărie pentru ca reușita să fie sigură. Dacă nu ai încercat niciodată prăjitura ecler, este momentul să o încerci. Este gata repede, nu necesită coacere sau blaturi complicate. Tot ce trebuie să faci este să pui în comun câteva ingrediente banale, dar rezultatul final va fi unul deosebit. 

Budincă de vanilie cu banane și frișcă

Atunci când ai poftă de ceva dulce, răcoritor, dar nu ai chef să stai în fața cuptorului, un desert fără coacere te scoate din impas. Este și cazul acestui desert despre care vorbim astăzi, o budincă delicioasă cu banane și vanilie. Sună bine, nu-i așa? Budinca aceasta este perfectă mai ales vara, atunci când aveți musafiri, pentru o aniversare sau pur și simplu când vă e poftă de ceva dulce. Deși este un desert ușor de făcut, arată foarte bine și are un aspect pretențios, ca să nu mai vorbim despre gust! Puteți pune și alte fructe în loc de banane, pentru a personaliza rețeta. De asemenea, puteți asambla prăjitura în recipiente mici, pentru a fi savurate individual. 

Prajitura ecler cu ganache de ciocolata

O combinatie divina de crusta delicioasa, umplutura cremoasa si ganache de ciocolata.

Placinta cu piersici si crema de branza

O placinta cu fructe este intodeauna o alegere buna, iar cea de mai jos este frageda si aromata.

Batoane Cu Vanilie

Un desert care te va trimite inapoi in copilarie, cu gandul la prajiturile bunicii.

Budinca De Banane

O reteta foarte usoara si foarte aromata, pentru seri speciale alaturi de familie.

Prajitura Eclair

Un desert fara coacere, care este si mai gustos daca este preparat cu o seara inainte.

Prajitura Fara Coacere Cu Mere Si Biscuiti

2kg mere 350g biscuiti 350g zahar 4 plicuri budinca de vanilie 650ml apa 150g stafide esenta de rom 1/2 lingurita scortisoara sare

Prajitura Maya cu mere si crema de branza

750 g mere curatate si feliate pe razatoarea pentru castraveti,1 pachet de budinca de vanilie,80 g zahar pudra,450 ml suc de mere,100 g brinza de vaci,200 ml frisca lichida,un pan di spagna (pandispan) facut din: 4 oua mari, 130 g zahar, 130 g faina, extract de vanilie. Cantitatile sint pentru o forma rotunda de tort, cu diametrul de 26 cm.

Spirale cu mere

500 g faina, 25 g drojdie proaspata, 1 ou, 50 ml ulei, 100 g zahar, 200 ml iaurt, 150 ml lapte, 1 plic zahar vaniliat, Pentru umplutura:250 g mere, 100 g zahar, 1 lingurita suc de lamaie, 1 plic budinca de vanilie, zahar pudra.

Tortul meu de duminica

BLAT:panettone; lichior de portocale pentru insiropat;CREMA:250g mascarpone1 plic budinca de vanilie1/2l lapte3 pliculete zahar vanilat1lingurita zahar3 foite gelatinala care am adaugat si frisca + gelatina

Briose Flori de cires

Aluat:3 galbenusuri60 de grame de unt220 de grame de iaurt gras80 de grame de zahar1 plic de zahar vanilatsare1 cub mic (20 de grame) de drojdie500 de grame de fainaUmplutura: 300 de grame de cirese fara samburi100 de grame de zahar1 plic de budinca de vanilieFinisaj: 20 de grame de unt1 lingura de zahar tos16 jumatati de cireseglazura din 4 linguri cu varf de zahar pudra si zeama de la jumatate de lamaie

Trandafiri pe zapada

BLAT: 200 g unt, 150 g zahar, 4 oua, 5 plicuri zahar vanilinat, 200 g faina, 1 plic praf budinca de vanilie, 1 plic praf de copt, 100 ml lapte.750 ml lapte, 2 plicuri zahar vanilinat, 5 galbenusuri, 100 g zahar tos, 1 lingura apa de roze, zeama de la o lamaie, 350 ml frisca.ORNARE: petale de trandafiri nestropiti, suc de lamaie, albus de ou, zahar tos

Passion cake

Blat: 150g faina, 2 pliculete budinca de vanilie, 2 linguri cacao, 1 pachet praf de copt, 150g zahar, 4 oua, 200g unt, 4 linguri de lapteMousse de ciocolata cu zmeura: 150g ciocolata alba cu picaturi de zmeura, 150g ciocolata de lapte, 200ml smantana lichida, 300g purè de zmeuraMousse caramel: 60 ml apa rece, 12g gelatina foi, 2 linguri brandy, 150 gr zahar, 2 linguri apa, 6 galbenusuri, 480 gr friscaGlazura de ciocolata: 200gr ciocolata cu lapte, 100ml smantanaGlazura de zmeura: 300g zmeura, 200g zahar pudra, 10 g gelatina foi

Tarta fina cu branza, mac si acoperis de bezea

BLAT:- 65 gr unt sau margarina; - o lingurita praf de copt; - 65 gr. zahar; - 1 ou; - 150 gr faina, iar daca mai e nevoie, se mai adauga; UMPLUTURA:- 3 oua; - 500 gr. branza de vaci; - 1 plic budinca de vanilie; - 150 ml. ulei; - 1 plic zahar vanilat; - sucul de la o lamaie; - 175 gr. zahar; - eu am mai pus pentru aspect 40 gr. mac;

Tort Darts cu blat negru

Blaturi (3): 6 oua, 440ml lapte, 340g zahar, 160ml ulei, 3 sau 4 lingurite rase de bicarbonat, 2 pliculete zahar vanilat, 425g faina, 50g de cacaoCrema 1 : 250g branza Philadelphia, 5 linguri de zahar, 5-6 linguri de frisca.Crema 2 : o budinca de vanilie.Ornament:Ciocolata granulata 100-150g, cocos si cirese.

Mini tarte cu crema de vanilie

Aluatul de tarta 125 unt moale, 125 branza Philadelphia, 250 faina monti (am pus faina integrala +tarate), un praf de sare. Budinca de vanilie 6 oua (albus+galbenus), 2 lg. fructoza, 2 cutii mici ( 2 x 200 ml) smantana dulce Dorna, 1 fiola esenta de vanilie dr. Oetker.

Tort Minge

Ingrediente pentru diplomat1/2 budinca de vanilie250 ml frisca250 ml lapteesenta de vanilie1/2 plic de gelatina1/2 cutie de anansPentru amandina6 oua200 gr zahar30 ml apa30 ml ulei20 gr cacao8 linguri cu fainaCrema3 galbenusuri150 gr zahar pudra1 pachet de unt ( de 250 gr)1 esenta de romSirop 400 ml apa200 gr zahar2 plicuri capucino de ciocolataGlazura100 gr ciocolata amaruie120 gr unt4 lg zahar pudra.Pentru ornat fulgi de cocos de culoare verde200 ml frisca50 gr ciocolata .

Prajitura de branza

1 kg branza3 galbenusuri1 ou100g zahar2 linguri suc lamaie200 ml lapte2 plicuri budinca de vanilie(*)100g coaja de lamaie sau portocala confiata (optional)100g unt moale6 albusuri100g zaharPraful de budinca(cele 2 plicuri) se poate inlocui cu: 40g zahar, 40g amidon, 2 galbenusuri, vanilie.

Prajitura moale cu ciocolata

Blat:150 g ciocolata amaruie3 oua50 g faina75 g zahar brun35 g unt1 lingurita praf de copt3 lingurite de cappuccinoEsenta de romVanilie1 lingura cognac1 lingura lichior de fructe de padureUn praf de sareO mana alune de padureCrema:250 ml lapte1 budinca de vanilie3 galbenusuri65 gr zahar30 gr faina50 gr ciocolata amaruiePentru décor:CacaoCiocolata albaBomboane de ciocolata sau cereale in ciocolataPentru insiropat faceti o cafea mai concentrata si amestecati-o cu putin cognac

Prajitura cu caise a la bunica

1kg caise (fara samburi) (sau 3-4 borcane de compot de caise)8 linguri zahar tos (pentru caisele proaspete)160g margarina200g zahar pudra4oua1 plic praf de copt1 plic zahar vanilinat360g faina1 plic budinca de vanilie

Prajitura zebra cu branza

Ingrediente aluat/blat: 125 g margarina sau unt,300 g faina alba,50 g. zahar,1 ou,1 lingurita praf de copt. Ingrediente pt. crema de branza: 125 g margarina sau unt,5 oua,250 g zahar,750 g brinza/Quark,1 pachetel de budinca de vanilie,1/2 lingura de cacao.

Tarta cu floricele din capsuni

Aluatul:150 g biscuiti,150 g nuca macinata1 lingura de cacao2 linguri de zahar praf100 g margarinaCrema:4 linguri de zahar,o smantana200 ml frisca200 g branza dulce400 g capsuni5 piersiciDecor:capsunio ceasca sirop de menta1 budinca de vanilie

Prajitura cu mere si vanilie

Blat:200g faina,50 g margarina,200g zahar,1 ou,2 lingurite praf de copt,1 plic zahar vanilinat,o lingurita zeama de lamaie,o lingura de margarina pentru uns forma.Umplutura:1 kg mere,3 linguri zahar,putina scortisoaraCrema:1 plic budinca de vanilie,500 ml lapte,4 linguri zahar,1 galbenus de ou,100g unt

Caciuli rusesti

Pt. blaturi avem nevoie de: 4 ouă; 200 gr. zahăr; 100 ml. ulei; 100 ml. apă fierbinte; 250 gr. făină; 1 praf de copt; 1.5 lg. cacao. Pt. cremă (în rețeta originală se fierbea doar o budincă de vanilie cu zahăr și lapte, apoi se adauga untului spumat, însă euam modificat crema după gusturile mele):1 plic budincă de vanilie (sau 2 lg. amidon); 2 ouă; 4 lg. zahăr; 350 ml. lapte; 1 ciocolată albă; esență de vanilie; 200 gr. unt. Pt. glazură și decor:100 gr. ciocolată cu lapte; 2 lg. ulei; aprox. 100 gr. nucă de cocos.

Tort de gutui cu crema de vin

Blat:150 g. unt,150 g. zahar,3 oua,200 g. faina,100 g. nuci,75 ml. lapte,2 lingurite praf de copt,Umplutura de gutui:5 g. gelatina,750 g. gutui,250 ml. suc de mere,80 g. zahar,2 plicuri zahar vanilinat,1 plic praf de budinca de vanilie.Crema si decor:10 g. gelatina,250 ml. vin rose,250 ml. suc de mere,100 g. zahar,2 lingurite coaja de lamaie rasa,1 plic praf de budinca de vanilie,500 ml. frisca,100 g. alune pisate.

Prajitura cu mere si Finetti

Blat: 1 kg mere Ionatan, 7 oua, 180 gr zahar, 3 lg apa, 9-10 lg faina, 1 praf de coptCrema: 250 gr unt, 200 gr zahar pudra, o budinca de vanilie, 400 ml lapte, 150-200 gr Finetti.

Tarta cu must si branza dulce

Pentru aluatul de tarta:225 g faina 100 g unt 2linguri de zahar vanilat cu scortisoara 1 ou1 lingura apa rece1 praf de sarePentru crema1:500 ml de must proaspat1 plic de budinca de vanilie1 lingura rasa de gelatinazahar - facultativ si numai daca este cazulPentru crema2:250 de grame de branza dulce grasa (pachetul ala in staniol albastru)450 de ml de lapte1 budinca de vanilie6 linguri de zahar1 lingura rasa de gelatina

Mini-tarte cu fructe

Pentru aluat:- 1ou- 70 gr.zahar pudra- 125 gr.margarina- 250 gr.faina- 1 praf de sare- 1/2 plic praf de copt- 1 plic zahar vanilatPentru crema:- 1 plic budinca de vanilie- 500 ml.lapte- 100 gr.zaharsau- 2 linguri de faina alba- 2 linguri de zahar tos- 1 lingurita de zahar vanilat- 1 galbenus de ou- 250 ml. laptePentru ornat:- 300 gr.fructe- 1 plic Tort Gelee

Prajitura de post cu mere si biscuiti (fara coacere)

1.5-2 kg mere3 pachete de biscuiti simpli (120g/pachet)4 plicuri budinca de vanilie150 g stafide1 L apa400 g zaharesenta de vaniliescortisoara100 ml esenta de rom

Prajitura cu nectarine

5 oua5 linguri zaharun praf de sare50 gr unt topit la temperatura camerei1 pahar lapte225 gr faina1 praf de coptesenta de vanilie300 gr smantana3 oua200 gr zahar4-5 nectarine1 plic budinca de vaniliezahar pudra pentru ornat

Briose cu budinca de vanilie

Pentru briose:3 oua120 gr iaurt90 ml ulei150 gr zahar1 lingura cacao130-140 gr faina1 praf de copt1 lingurita esenta de rom Budinca:1 plic budinca de vanilie450 ml lapte3 linguri zahar1 lingura untfloricele din ciocolata pentru decor

Placinta cu fructe si crema de vanilie

pentru crusta:180 de grame de faina75 de grame de unt rece1 ou150 de grame de zahar1 lingurita mica praf de coptpentru umplutura:500 ml lapte2 plicuri budinca de vanilie600 de grame de smantana cu minimum 20 % grasime200 de grame de zaharfructele voastre preferate din compot - piersici, caise, mandarine, ananas, sau fructe congelate (visine, fructe de padure) - eu am folosit un compot de 720 ml de caise home-made, si nu ar fi stricat sa fi avut chiar maimulte fructe250 ml zeama din compot1 plic de tort-jelee

Pancakes cu crema de vanilie si capsuni

Pancakes:2 cani apa minerala100 g ulei6-8 linguri zahar350 g faina1 lingura praf de budinca de vaniliecoaja de lamaie1 praf de coptCrema:500 g lapte3 linguri faina100 g zaharzeama de la o lamaie100 g untcapsuni

Tort rosu

7 oua10 linguri zahar7 linguri fainaun praf de sare1 zahar vanilatcoaja de la o lamaiezeama de lamaieCREMA1 plic budinca de vanilie3 linguri zahar400 ml lapteCREMA 2400 ml lapte5 linguri zahar100 g unt1 plic tort jelle25 g amidonDECOR1 plic tort jelle rosudrajeuri

Eclere

350 ml apa 250gr margarina 200 gr faina 2 l lapte 5 plicuri budinca de vanilie 500 gr ciocolata menaj 10 linguri ulei 200 ml frisca lichida

Prajitura Cu Crema De Visine Si Ciocolata

Blat: 7 oua 7 linguri de zahar 7 linguri ulei 7 linguri faina amestecata cu un pliculet de praf de copt 2 linguri cacao Crema: 1 borcan mare de visine din compot sau 2 borcane de 400 ml 2 budinci de vanilie 10 linguri de zahar (eu nu pun asa de mult ca mie imi place mai acrisoara) 250 g margarina/unt Glazura: 200 g ciocolata cu lapte 150 g margarina