Un desert care te va trimite inapoi in copilarie, cu gandul la prajiturile bunicii.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- foietaj
- 250ml lapte
- 1 baton de vanilie
- 3/4 cana malai
- budinca de vanilie
- 220g zahar pudra
- 750ml smantana
- 50g unt
- 3 galbenusuri de ou
- zahar pudra
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 210C. Se tapeteaza o tava cu folie de aluminiu, astfel incat folia sa acopere si marginile.2. Se pune aluatul de foietaj intr-o tava captusita cu hartie de copt, apoi se coace timp de 8-10 minute sau pana capata o culoare aurie. Se pune deoparte sa se raceasca. O data ce s-a racit, se pune o foaie in tava preparata. (Este posibil sa fie nevoie sa-l taiati pentru a se potrivi.)
3. Se pune laptele intr-o tigaie la foc mediu. Se adauga vanilia. Se incalzeste usor, apoi se pune deoparte timp de 10 minute.
4. Se pune malaiul, budinca si zaharul pudra intr-o cratita. Se scoate vanilia din lapte si se adauga peste ingredientele uscate. Se adauga smantana, apoi se pune pe foc, amestecand constant, la foc mic, pana cand amestecul se ingroasa si fierbe. Se adauga untul, amestecand bine pentru a se combina, apoi se ia de pe foc si se adauga galbenusurile de ou, pe rand, amestecand pana la omogenizare. Se toarna in tava, peste foietaj patiserie si se lasa sa se raceasca usor inainte de a pune alta foaie in partea de sus. Se lasa la frigider peste noapte.
5. Se taie in patrate si se pudreaza cu zahar.