O combinatie divina de crusta delicioasa, umplutura cremoasa si ganache de ciocolata.

Prajitura ecler cu ganache de ciocolata
Timp total 2 ore și 40 minute

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 1 cana de apa
  • 1/2 cana de unt
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 ceasca de faina
  • 4 oua
  • Umplutura:
  • 2 cani frisca
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 100g budinca de vanilie
  • 2 cani de lapte rece
  • Pentru Ganache de ciocolata:
  • 1 cana de ciocolata amaruie, tocata
  • 1 smantana pentru frisca

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se unge o tava cu putin unt. Se pune un vas in congelator pentru a se raci.

2. Se amesteca apa, untul si sarea intr-o cratita medie si se da in fiert, la foc mediu. Se reduce caldura si se adauga faina. Se gateste, amestecand, pana cand amestecul se retrage de pe laturile cratitei si formeaza o minge. Se tranfera amestecul intr-un bol si se adauga oule, pe rand pana cand sunt complet incorporate. Se intinde aluatul in tava.

3. Se coace baza in cuptorul preincalzit pana cand capata o culoare maro-aurie, timp de 25-30 de minute. Se raceste complet.

4. Se scoate castronul din congelator si se adauga doua cani de smantana. Se bate pana se ingroasa, aproximativ 1 minut; se adauga zaharul pudra si extractul de vanilie. Continua sa se bata pana cand se intareste bine. Se tine frisca la frigider in timp ce se prepara budinca.

5. Se toarna mixul de budinca si laptele intr-un vas si se amesteca pana cand capata o consistenta cremoasa. Se incorporeaza frisca. Se raspandeste umplutura peste crusta racita si se lasa la frigider.

6. Se pune ciocolata taiata intr-un castron termorezistent. Se pune o cana de smantana intr-o cratita la foc, pana aproape de a da in fiert. Se toarna smantana fierbinte peste ciocolata si se lasa sa se topeasca timp de 1 minut. Se amesteca bine. Se lasa amestecul sa se ingroase, aproximativ 10 minute. Se toarna ganache-ul peste umplutura, raspandind pentru a acoperi intreaga suprafata. Se pune tava in frigider si se raceste timp de cel putin o ora inainte de servire.