Caramele sarate
Caramele sarate retete: cum gatesti caramele sarate si cele mai gustoase retete de retete tarte sarate.Caramele Sarate
Caramele de casa pot fi un cadou comestibil fantastic pentru prieteni si familie - acestea sunt presarate cu sare de mare oferind un contrast minunat cu gustul lor dulce.
Fudge Cu Sherry Si Migdale Sarate
Dulce, cremos si cu aroma de migdale - aceasta reteta de fudge este desertul perfect intr-o singura muscatura.
Desert de toamna: Mere in caramel
5 mere150g caramele cu lapte20ml frisca lichidabetisoare
Placinte codrenesti (sarate si dulci)
Coca:aprox. 500 gr. faina1 praf de sare300 ml. apa1 cub drojdie1 lgt. cu zaharUmplutura:branza sarata si marar / branza sarata, ceapa verde si cartofi / mere / dovleac
Prajiturele Crocante Cu Caramel
Copiii se vor distra incercand sa faca aceste prajituri crocante cu bezele si caramel.
Batoane Cu Caramel Si Arahide
Caramelul este ingredientul preferat de multi dintre noi atunci cand vine vorba de dulciuri, iar reteta de mai jos este rapida si delicioasa.
Fondue de caramel sărat
Atunci când vine vorba de deserturi, există unele propuneri care sună atât de complex, dar se fac incredibil de ușor. Este și cazul acestui fondue sau cremă de caramel sărat, care este gata în 15 mniute și pentru care nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente. Crema de caramel se potrivește în orice combinație de desert. Ca topping pentru fructe, cremă pentru prăjituri sau tort, topping pentru înghețată sau pur și simplu, de savurat cu biscuiți atunci când aveți poftă de ceva dulce.
Caramele Moi, Cu Unt
Aceste caramele moi, lucioase, sunt un tratament delicios, dupa cina.
Tort Tiramisu
1 blat de tort simplu2 cani de apa2 pliculete de capucino450 g smantana4 oua2 plicuri de frisca2 linguri de zahar pudra1 fiola de esenta de rom1 ciocolata neagracaramele sugus pentru figurine
Chec sfaramicios cu cicoare si caramel
5 oua5 linguri de faina5 linguri de zahar1 lingura cicoare sau ness1 lingurita praf de copt20ml frisca lichida10 caramele cu lapte
Cheesecake negresa cu caramel
E atat de bun incat merita sa risti cateva calorii in plus!
Batoane Twix făcute în casă
Atunci când vine vorba despre dulciuri, puțini sunt cei care pot refuza un baton cu ciocolată și caramel. Ce ai zice dacă ți-am spune că poți recrea acasă, în propria bucătărie, o parte dintre deserturile tale preferate? Din această categorie fac parte și batoanele Twix, ușor de făcut și foarte gustoase. Puteți face blatul din făină și unt, ca în rețetă, sau îl puteți face pe bază de biscuite, exact ca la cheesecake. În cazul în care alegeți a doua variantă, trebuie să știți că este posibil ca blatul să fie mai sfărâmicios.
Fursecuri cu nuci si caramel, perfecte pentru Craciun
Ingrediente pentru 25 buc.:300g faina integrala, 150g zahar pudra, 25g nuci macinate, 150g unt, 1 ou mare batut, 3 linguri nuci taiate grosierPentru crema: 150ml frisca lichida, 10 caramele cu lapte
Muffins cu cremă de caramel
Combinația de caramel și ciocolată este una irezistibilă pentru cei mai mulți dintre noi. Mai ales dacă vorbim despre niște muffins pufoase și rumenite în cuptor, răsfățate cu un sos cremos și dulce de caramel. Astăzi vă propunem un desert simplu și delicios, cu care vă veți da gata prietenii sau musafirii. Brioșe de ciocolată cu sos caramel, ușor de făcut și incredibil de gustoase.
Varzari moldovenesti
Faina, apa, sare, varza murata, ulei pentru prajit.
Placinta De Ciocolata Cu Nuci Pecan Si Oreo
Aceasta placinta are o crusta Oreo, un strat de caramel sarat si un strat gros de ganache de ciocolata acoperit cu sare de mare!
Placinta cu brinza ca in Ardeal
1 kg fainadrojdie proaspataapa calduta100 ml ulei
Prajitura Florentine
Un blat de nuca plin cu caramel si cirese, acoperit cu o glazura de ciocolată neagra - aceasta prajitura este cel mai potrivit tratament pentru o dupa-amiaza ploioasa.
Cheesecake Twix
Deserturile făcute în casă și inspirate din dulciuri care se găsesc în magazine au un farmec aparte. Să ne gândim numai la batoanele Bounty făcute în casă, prăjitura Kinder sau cheesecake-ul Oreo. Din aceeași categorie, astăzi vă prezentăm o rețetă de cheesecake inspirată de la celebrul baton Twix. Rețeta este una simplă și urmează ingredientele batonului: bază crocantă de biscuite, topping de caramel și topping de ciocolată. Numai că între bază și toppinguri este intercalat un strat cremos, fin și aerat de brânză. Puteți face prăjitura aceasta pentru orice ocazie, chiar și sub formă de tort pentru o zi de naștere. Vă promitem că efectul va fi unul wow!
Pateuri cu ricotta si spanac
Aluat foietaj, spanac, ricotta(urda), ceapa verde, usturoi, oua, gris.
Placinta cu varza la cuptor
aluat de paine , 4 cepe, varza murata, sare, piper, boia, lapte
Fursecuri Cu Cascaval
150g faina, 125g unt, 125g branza telemea, 1/2 ceasca iaurt, 1 ou, 50g cascaval
Vinete cu ardei gras
un kg vinete 3 ardei grasi o lingurita seminte de mustar sare
Snickers de casa
- 300 g de ciocolata cu lapte - un borcan cu unt de arahide (din care veti consuma cam 150 g) - 150 g marshmallows - 3 linguri de miere - 200 g de zahar - 60 g unt - 300 g de ciocolata amaruie - 200 g de arahide - 60 ml lapte - 40 ml de frisca lichida -300 g de caramele cu lapte
Condiment italian
1 lingurita oregano 1 lingurita busuioc 1 lingurita rozmarin 1 lingurita cimbru
Cum faci jumări de porc crocante și sărate
Crocante și sărate, jumările de porc sunt un deliciu în sezonul rece și mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.
Triunghiuri cu telemea
400 gr. aluat de foietaj150-200 gr. brinza telemea2 oua
Rulouri cu mezel si cascaval
aluat de foietaj, salam cascaval 1 galbenus de ou
Sos pentru pizza
3 kg ardei kapia, 1 telina mica, 5 kg rosii, busuioc,3 cepe, oregano, cimbru, 500 ml ulei, sare, 1 ardei iute
Condiment cajun
2 1/2 linguri paprika 4 lingurite oregano 1 lingurita sare 1 lingurita usturoi pudra 1 lingurita piper 1 lingurita cayenne sau boia de ardei iute
Peste marinat
600 gr de hamsii mari, o ceapa taiata dupa posibilitati, o lamaie, un morcov rondele, piper rosu, boabe de mustar, foi de dafin, sare.
Cornuri cu sunca
150 ml lapte, 1 lingurita zahar, 3 oua, 6 linguri ulei, 1 plic drojdie uscata, un praf de sare, aprox. 500 g faina, sunca sau parizer,chimen
Placinta cu urzici
250 g foi de placinta500 g urzici tinere100 g margarina150 g cascaval ras sau branza de oi2 oua
Batoane cu mac si susan
1 kg faina1 lingura sare5 linguri ulei1 lingurita zahar40 g drojdie550 ml apa caldutamacsusan
Mini budinci Yorkshire
Pentru 4 portii:1 cana de faina1 cana de lapte1 ou1 varf de cutit de sare4-5 linguri de ulei de masline
Covrigei Peruzele
drojdie cat o nuca(proaspata) sau 2 pliculete,2 oua,2 lingurite sare,o ceasca iaurt(reteta originala era cu 3 linguri otet),3 linguri apa rece,1 kg. faina(pentru un aluat potrivita),125 gr. margarina.
Piadina (lipie)
1kg faina, 130g untura, o lingurita de sare, o lingurita bicarbonat(nestins), 2 plicuri praf de copt pentru dulciuri 12g unul sau 15g depinde de marca.
Bake Rolls
1 bagheta 1/4 cana ulei de masline extra virgin 1 lingurita usturoi (se poate adauga si pudra de usturoi) sare, piper (optional)
Pizza cu midii
aluat pentru pizza pasta de tomate pudra de usturoi ulei de masline extra virgin condimente italian sare,piper midii
Cocorada
500 g faina,25 g drojdie,putina sare, 300 ml apa 300 g branza,3 oua,300 g spanac,3 cepe verzi,o bucata de mica de slanina pentru uns
Placinta Gogoloi, sarbeasca
1 pachet foi placinta,1/2kg branza dulce,o cana lapte,o cescuta lapte,3oua,o cana zahar,2plicuri zahar vanilat Burbon,100gr.unt.
Chifle cu cartofi
200 g cartofi fierti in coaja, 50 ml lapte, 30g drojdie proaspata, putin zahar, 125 g brinza de vaci, 350 g faina, 2 oua, sare, piper, seminte de chimen.
Biscuiti din branza Cheddar cu chimen
350 g branza Cheddar data pe razatoare 200 g faina113 g unt moalejumatate lingurita chimen 1/4 lingurita sare
Pui la cuptor cu masline si prune uscate
-1 pui -masline sarate negre -prune uscate -cateva fire usturoi verde -foi dafin -ulei masline -sare+piper -chilli uscat -1 ceapa rosie mare
Croissants cu bacon si cascaval
aluat de cornuri ('Croissants'), bacon taiat feliute, cascaval (am folosit brinza Gouda).
Painici cu spanac si somon
Faina semoule fina, drojdie,spanac (piure de spanac), somon, branza de capra,sare